Szerkesztővita:Bennó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Szerkesztővita:V79benno szócikkből átirányítva)
Bennó Bácsi fogadója
Szerkesztővita:Bennó 
„Ritkán tedd lábadat a te felebarátodnak házába; hogy be ne teljesedjék veled, és meg ne gyűlöljön téged…” (Példabeszédek könyve 25,17.)
Pffffft-kalpagos.gif
Ez a lap a Bennó viselkedésében és működésében eszközölendő ideiglenes vagy maradandó változtatások megbeszélésére szolgáló vitalap. E vitalap tehát leginkább az illető szerkesztő (sőt: Szerkesztő!) működésével kapcsolatos kifogásoknak, elvakult kritikáknak és lelkesült dicséreteknek van fenntartva. Nem (feltétlenül) szól bármi(egyéb)ről, de egész nyugodtan használd vitafórumnak!
  • Használj dezinformatív szakaszcímeket!
  • Új üzenetet hagyhatsz nekem ide kattintva! Az eszmecserék és viadalok követhetősége érdekében a nálam hagyott üzenetekre itt válaszolok, és ha nálad hagytam üzenetet, válaszolhatsz a saját vitalapodon te is, úgyis rajta vagy a figyelőlistámon. :o)
  • Új vagy a Wikipédiában? Régen rossz! Érdemes megnézned a gyakran ismétlődő kérkedéseket.
Hasznos tippek a Wikipédiában
Az első szerkesztés ezen a lapon kedves adminelődünktől, nagytibitől érkezett, üdvözölt a Wikipédia szerkesztői között 2006. július 7-én, 16:45-kor. :-)

Azóta archivált megbeszélések a folyékony beszélgetések bevezetéséig:

A folyékony beszélgetések bevezetése óta nyitott témákat lásd: Speciális:Keresés előtag szerint/Téma:Szerkesztővita:Bennó/
#ddffdd


The Signpost: 18 March 2015[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Limassoli sportegyesületek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia Bennó! Szeretném a véleményedet kérni az AEL Limassol és az Apollon Limassol kapcsán. Mindkét egyesület a Wikipédia:Görög nevek átírása szerint szerepel nálunk, az egyiknek a nevét még ezer éve te állítottad be. Csakhogy a város neve magyarul a hagyományosan rögzült forma szerint, Limassol. Szerintem ennek megfelelően kellene átírni a csapatok nevében is. (Az AEL vitalapjára írtam ez ügyben, ha gondolod, válaszolj oda, hogy többször ez a kérdés ne vetődjön fel.) Piraeus vita 2015. március 21., 19:29 (CET)

Igen, ez a kérdés felmerült, és nem is olyan egyértelmű eset. Mindenféle érvek szólnak minden megoldás mellett. Pl. az egyik az, hogy 1) rendben van, ha honosodott forma más, de 2) mikor görög szöveget írunk át egy az egyben, akkor abban nyilván átírjuk rendesen, ahogyan mondjuk francia szövegben se cseréljük le a Paris formákat Párizsra. Ilyennek tekinthető az egyesület teljes görög neve is. De mondom, ez azért nem egy teljesen egyértelmű eset. BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2015. március 21., 19:52 (CET)

Wikidata weekly summary #150[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

The Signpost: 25 March 2015[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Wikidata weekly summary #151[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]