Szerkesztővita:Pszabi87

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Samat 9 évvel ezelőtt a(z) UPC Direct cikk témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Pszabi87!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Samat üzenetrögzítő 2015. március 25., 18:27 (CET)Válasz

Azonosító megváltoztatása[szerkesztés]

Szia! Azzal a kéréssel fordulok Hozzád, hogy az azonosítókról (szerkesztői nevek) szóló tájékoztatót olvasd el és válassz magadnak egy olyan azonosítót, amely semleges és
nem tartalmazza szervezet vagy cég nevét.

Az azonosítód megváltoztatását itt kérheted:

AZONOSÍTÓ MEGVÁLTOZTATÁSA.

Ha bármilyen kérdésed lenne ezzel, vagy mással kapcsolatban, akkor keress meg bátran a vitalapomon! További jó szerkesztést!
Samat üzenetrögzítő 2015. március 25., 18:33 (CET)Válasz

UPC Direct cikk[szerkesztés]

Kedves Szabolcs!

Először is arra szeretnélek kérni, hogy a szerkesztői nevedet pl. a polgári nevedre (vagy bármilyen más, még szabad névre) változtasd (illetve kérd a fenti linken). A Wikipédiát nem cégek szerkesztik, hanem magánszemélyek, még akkor is, ha a cég alkalmazottjai, és egy szerkesztői azonosítóhoz egyetlen szerkesztő kell hogy tartozzon.

A kérdéseidre válaszolva:

  1. a cikk módosítását követően egy ezzel foglalkozó szerkesztő hamarosan automatikusan megnézi a módosítást, ezt nem kell senkitől kérni;
  2. a logót úgy lehet frissíteni, ha a fájl leírólapjához tartozó oldalon az új változat feltöltése linkre kattintasz. Ezt követően, kérlek, küldj egy hivatalos levelet a permissions-hu [kukac] wikimedia [pont] org e-mail címre, amiben az erre jogosult (cégvezető, jogi osztály stb.) nyilatkozik arról, hogy hozzájárul a kép szabad licenc alatti közzétételéhez. Ez az engedély a logóval kapcsolatos védjegyjogot nem befolyásolja. Egy formalevelet csatolok mintaként (a megfelelő részek értelemszerűen kitöltendőek, módosítandóak).

A cikkben végzett módosításokat egyelőre visszavontam. Ennek az egyik oka, hogy a hozzáadott szöveg szó szerinti másolás volt a hivatalos weboldalról, ami a szabad licenc alatti felhasználásra vonatkozó engedély nélkül jogsértő tartalomnak minősül. A másik oka, hogy a megfogalmazás kiválóan alkalmas a termék reklámban, termékismertetőben való bemutatására, azonban egyáltalán nem enciklopédikus vagy semleges megfogalmazású (lásd még {{Reklám}}(?)). A Wikipédia törekedik az objektív és tárgyilagos megfogalmazásra, bővebben lásd a Wikipédia:Mi nem való a Wikipédiába? irányelvet.

Örülök, hogy szeretnél közreműködni a Wikipédia, és ezen belül a UPC Direct szócikk pontosításában és bővítésében, és a Wikipédia szabályainak keretei között segíteni fogok ebben. Ha bármilyen kérdésed vagy problémád lenne, keress bizalommal.

Samat üzenetrögzítő 2015. március 25., 18:57 (CET)Válasz