Szerkesztővita:80.98.169.189

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pepo41 9 évvel ezelőtt a(z) ha nem kívánsz regisztrálni témában

Mentor[szerkesztés]

Sajnos csak regisztrált szerkesztők mellé lehet mentornak jelentkezni. Így nem lehet követni a szerkesztéseidet. Tambo vita 2014. szeptember 2., 11:46 (CEST)Válasz

ha nem kívánsz regisztrálni[szerkesztés]

Hi!

Javasolnám neked, hogy legyél autodidakta, mivel magam is csaknem mindent ilyen módon sajátítottam el.

Ehhez az kell, hogy előveszel egy kiemelt cikket és megnyitod azt olvasásra. Ezután eltárolod a böngésződ menüjét felhasználva a teljes html lapot a saját adataid közé. Ezt követően megnyitod ugyanezt a cikket szerkesztésre, de pusztán csak azért, hogy a szerkesztői ablak teljes tartalmát bemásoljad a vágólapon keresztül a kedvenc szövegszerkesztődbe és eltárold magadnak. Most nyitsz a windowsban két ablakot egymás mellett: a baloldaliban legyen a html formátumú cikk, a jobboldaliban annak szerkesztési változata. A kettő összevetéséből minden szükséges, sőt haladó szintű szerkesztési fogást megismerhetsz és a Homokozóban kipróbálhatsz működés közben. Szívesen segítek tovább is neked, de a mentorálás még meghaladja a képességeimet.

A commonsban nagyon sok fényképet fogsz találni. Olvasd el a Segítség cím alatt található dolgokat! Itt kezdők és haladók egyaránt (többnyire) választ kaphatnak a kérdéseikre. Elsősorban a szerzői joggal kapcsolatos kérdéskört érdemes áttanulmányoznod. Ez most köztünk egy nagyon érzékeny ponttá vált egy botrány miatt, melynek szomorú következményei voltak és csak rengeteg munkával lehetett menteni a mundérunk becsületét. Ezért kérlek e kérdéskört ismerd meg alaposan és feltétlenül tartsd be a szabályokat. Ezzel sok munkát takarítasz meg a járőröknek, akik amúgy is túlterheltek, ők ellenőrzik a cikkeket.

Ha esetleg mégis meggondolod magad és regisztrálsz bármilyen fantázianéven, akkor persze még több lehetőséget kapsz. Nyithatsz például saját allapot, a szerkesztői lapodon és abban is mindenfélét kipróbálhatsz anélkül, hogy bárki zavarna (a homokozót ugye mindenki használhatja, de ezt nem). Mentort is kérhetsz, ami nagy könnyebbség (ő már kiismeri magát a dzsungelben).

Jó munkát a mélyvízben. Az alapvető ismereteket azért valóban meg kell tanulni, a saját érdekedben. Sok-sok időt meg tudsz vele takarítani magadnak. (Kicsit olyan, mintha előbb megtanulunk úszni és csak azután ugrunk bele a mélyvízbe.) -- Pepo41 vita 2014. szeptember 14., 17:48 (CEST)Válasz