Szerkesztő:Samat/Archív 12

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

K.k.ü.!

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka posta 2011. december 24., 02:46 (CET)

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok neked! - Csurla vita 2011. december 24., 23:34 (CET)

WLM

Kedves Tamás,

Írtam Neked e-mailt a wlm@wikimedia.hu címre.

--Rlevente vita 2012. január 9., 21:32 (CET)

Kedves Rlevente! Megkaptam és válaszoltam is már. Remélem átmenetileg sikerült megnyugtassalak :-) Samat üzenetrögzítő 2012. január 9., 21:45 (CET)

re a válaszodra

Szia!

Na jó, köszi, hogy szóltál. Üdv. DenesFeri vita 2012. január 11., 11:37 (CET)

Szia Samat!

OK, köszi, hogy szóltál! Akkor majd meglátom. Üdv. DenesFeri vita 2012. január 14., 16:18 (CET)

kérdés illetve kérés

Szia! Olvasom, hogy nemrég újra végigfuttattad a huwikin az interwikibotot. Kérdésem, hogy ilyenkor ez csak a szócikkeken megy végig vagy pedig a többi névtéren is? Tapasztalatom szerint főleg a sablon és a kategória névterekben gyakran vannak be nem írt, de amúgy létező interwikik.

Igen, most csak a szócikknévtéren mentem végig. A többi névtérben lehetnek problémák, így ott óvatosabbnak kell lenni (pl. a sablonnévtérben egyáltalán nem interwikizem, mióta kiderült, hogy az enwikiben az interwikik a sablonok egy részénél külön allapon vannak, így a bot rossz helyre szúrja be őket). A kategória- és Wikipédia-névtéren végigmegyek hamarosan, de elő kell készíteni. Samat üzenetrögzítő 2012. január 20., 13:14 (CET)

Kérésem pedig az lenne, hogy jó lenne, ha frissíteni tudnád újra a szerkesztésszám szerinti szerkesztői listákat, mert augusztus óta nem készült ilyen statisztika, pedig nagyon érdekes dolgok ezek. Ja, és legyél ott majd 26-án :) Üdv: -- Joey üzenj nekem 2012. január 19., 13:35 (CET)

Igyekszem, próbálok :) Samat üzenetrögzítő 2012. január 20., 13:14 (CET)

OK, rendben! A sablonoknál a huwikin is a legtöbb esetben (ez alól a navboxok mindenképpen kivételek) nem a sablon lapjára, hanem annak a dokumentációs allapjára kell tenni az interwikit (és a kategóriát is) noinclude-ba. Akkor most már értem, hogy miért van az, hogy hiába írja be ide az ember az angol sablon interwikijét, nem érkezik meg hozzá a többi nyelvű wikiből ugyanez... -- Joey üzenj nekem 2012. január 20., 13:25 (CET)

Pontosítok:
  • A sablon lapján a sablondokumentációs allap kerül „noinclude”-ba, hiszen nem akarjuk, hogy ott is megjelenjen, ahova a sablont beillesztjük.
  • A sablondokumentációt tartalmazó lapon pedig
  • azok a kategóriák és interwikik, amik nem a dokumentációra, hanem a sablonra vonatkoznak „includeonly”-val ellátott részbe kerülnek, így a sablondokumentáció maga nem lesz ezekbe a kategóriákba besorolva, de a sablon igen;
  • a sablondokumentáció saját kategóriáira viszont „noinclude” vonatkozik, hogy a sablon ne kerüljön be ezekbe a kategóriákba, csak a sablondokumentáció.
--Karmela posta 2012. január 20., 13:57 (CET)
Köszönöm a pontosítást, valóban így van! Ezt a részt Tomcsytól tanulgatom, nálunk ő a „sablonfelelős” :-)
Viszont a fentiekkel együtt fennáll, hogy hiába írja be az ember a dokuba az angol (vagy valamelyik másik) sabloninterwikit, sajnos nem érkezik meg oda a többi... -- Joey üzenj nekem 2012. január 20., 14:05 (CET)
Tudtommal olyan fejlesztés van előkészületben, aminek keretében az interwikik egy saját adatbázist kapnának, és azután a botok annak alapján működhetnének. Túl sok időt és energiát nem érdemes tehát a interwiki-kezelésbe feccölni. Bár biztos sok víz lefolyik még a Dunán, amíg az átállás jön. --Karmela posta 2012. január 20., 14:37 (CET)

Wikipédia:Szerkesztők listája havi szerkesztésszám alapján

Szia!

Érdeklődni szeretnék, hogy mikor tudnád a címben jelzett (valamint az éves összesítő) statisztikát januárig aktualizálni. Két héttel ezelőtt kezdeményeztem egy vitát a kocsmafalon és ott említetted, hogy rövidesen megszünteted ezt a restanciát. Az említett vitalapon is vitalapon is jeleztem, hogy a statisztikákból rendszeresen szeretnék döntés előkészítő anyagokat készíteni. Üdvözlettel: --Kispados vita 2012. február 6., 16:33 (CET)

Ezúttal is érdeklődöm. Üdv.! --Kispados vita 2012. február 20., 11:22 (CET)

Igen, igen. Igyekszem. :) Samat üzenetrögzítő 2012. február 20., 14:04 (CET)

Szia! Érdeklődnék, hogy mikor várható fejlemény ebben a kérdésben. Üdv: – Joey üzenj nekem 2012. május 11., 15:01 (CEST)

A magam részéről köszönöm a frissítést, már fel is vettem a szerklapomra a rám vonatkozó adatokat! Üdv: --Joey üzenj nekem 2013. február 23., 18:14 (CET)

Üdv

Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Samat (WMM)!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Alensha 2012. február 15., 19:42 (CET)}}


Tudtam, hogy nem hagyjátok ki a poént Vigyor. Nem baj, hadd játsszon a gyerek :P – Samat üzenetrögzítő 2012. február 15., 19:55 (CET)

megfordult a fejemben, hogy rögtön a szedlacseknésat adom, aztán mégse, de még megkaphatod :P Alensha 2012. február 15., 19:58 (CET)

Csak Szedlacseknét ne, inkább jó leszek! :) Samat üzenetrögzítő 2012. február 15., 20:00 (CET)


Egy kis földtani feladat

Ezt neked ajánlom fel, mert te voltál a Földtan cikknek eredeti szerkesztője. Ebben a cikkben nincs 1) más nyelveken lista és 2) belőle a földtani korszakok listája is kimaradt. Ezenkivül a cikk még nem tartalmaz semmit a földtan (egyéb?) területeiről sem (az azokra való vonatkozás az utolsó szakaszba van rejtve). Talán ezért történt, hogy a földtani korok, illetve korszakok listája a Geológia cikkre korlátozódnak. A Geológia cikkben ellenben van egy más nyelveken lista. Van valahol egy átirányítási nyíl, de nem vagyok biztos abban, hogy ez jól működik-e; de még ha működik is, az átirányítás cél-cikkjéből hiányzik a másik cikk tartalma, ami miatt egy jelentős tartalom eltűnhet. A probléma megoldása nem nehéz, de a legjobb lenne talán mégis ezt arra bízni aki ért hozzá és nem rontja el kapcsolatokat. Ki máshoz forduljunk? Előre is kösz az olvasók nevében. Üdv, LouisBB vita 2012. március 14., 16:28 (CET)

Nap képe

Szia! 2008-ban én még nagyon zsönge kezdemény voltam itt, így lemaradtam erről a zseniális fotódról. Így utólag, most gratulálok!Üdv, --Ivanhoe sherwoodi erdő 2012. március 25., 08:34 (CEST)

Köszi! :) Samat üzenetrögzítő 2012. március 25., 16:28 (CEST)

E-mailt...

...küldtem uraságodnak;-)Istvánka posta 2012. április 2., 22:29 (CEST)

Ajjaj :-) De melyiket? Egyet kaptam Damitól az ajándéktárgyakkal kapcsolatba, amiben te is benne vagy címzettként. Közvetlenül tőled nem találtam levelet… Samat üzenetrögzítő 2012. április 5., 14:56 (CEST)

De, mégis: az április 2-i levél, de ez tartalomra ugyanazt mondja, mint a Dami által küldött levél (amiben benne vagy címzettként). Folyamatban :) Samat üzenetrögzítő 2012. április 5., 14:58 (CEST)

Rendben, de péntek estig szeretnék egy választ, mert utána nem lesz internet elérhetőségem. --Istvánka posta 2012. április 5., 15:01 (CEST)

OK. Samat üzenetrögzítő 2012. április 5., 15:04 (CEST)

Válaszoltam! A lényege, hogy a vasárnapi (április 15.) találka rendben, az ajándékokat viszem. Samat üzenetrögzítő 2012. április 6., 13:24 (CEST)

Kezdőlap aktualitásai 20120410

Idézem magam a Wikipédia-vita:Aktuális utolsó szakaszából, amelyen már jeleztem az alábbiakat:

„Szervusztok! Nem tudom, ki szerkeszti, de ez már egy hetes is elmúlt. Nálam ez látszik:

„  Április 2-án Schmitt Pál bejelentette lemondását, melyet az Országgyűlés elfogadott; az új államfő megválasztásáig a házelnök, Kövér László látja el a köztársasági elnök feladatait.
  Március 22–25. között Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának 75. évfordulója tiszteletére négynapos konferenciát rendeztek Szegeden harminc országból jött közel ezer tudós, köztük kilenc Nobel-díjas részvételével.
  Március 21-én bejelentették, hogy Szemerédi Endre magyar matematikus kapta az idei Abel-díjat. A díj tízéves történetében ezzel, Lax Péter után, a második magyar részesült a díjban.
  Március 19-én, a 2012-es alpesisí-világkupa-sorozatban a férfiaknál az osztrák Marcel Hirscher, a nőknél az amerikai Lindsey Vonn győzött. Vonn ezzel már negyedik összetett győzelmét aratta.
  Március 18-án, vasárnap Joachim Gauck evangélikus lelkészt, keletnémet polgárjogi harcost, a volt NDK állambiztonsági iratait kezelő hivatal első vezetőjét választották Németország 11. szövetségi elnökévé.”

Amit láttam pl. a francia wikipédián az aktuálisok között a mai napon:

„Actualités et évènements

  9 avril : pour la première fois depuis le début de la révolte syrienne, l’armée bombarde un camp de réfugiés situé en Turquie.
  8 avril : après la publication de son poème Ce qui doit être dit, le prix Nobel de littérature Günter Grass est déclaré persona non grata par le gouvernement israélien.Bingu wa Mutharika
  6 avril : mort de Bingu wa Mutharika (photo), président du Malawi ; la vice-présidente Joyce Banda lui succède.
  6 avril : le MNLA proclame unilatéralement l’indépendance de l’Azawad après avoir pris le contrôle des régions de Kidal, Gao et Tombouctou, dans le nord du Mali.
  5 avril : Slavica Đukić Dejanović devient présidente par intérim de la Serbie.”

A baj az, hogy nem tudok franciául, de gondolom, hogy frissíteni kellene. Csak jelezni szerettem volna, hogy baj van ezzel a résszel.” Sosem tudom, hogy csak megerősített felhasználó, megvont megerősített szerkesztői joggal tehet-e a frissítés érdekében valamit. Másrészt, mint már írtam: nem tudok franciául. Üdv. a szerkesztőknek:Margit51 titkos megbeszéd 2012. április 10., 19:35 (CEST)

Kedves Samat! Azért írok neked is, mert nem tudom, hogy ki szerkeszti. S nem akarok elrontani semmit, hiszen már megerősített szerkesztői jogomat is megvonta RepliCarter a frászkarika tudja, miért. Állítólag sok a szerkesztés-számom, de hát a februári listában nem vagyok mégsem élen a szerkesztésszámokkal. :( Nah, mindegy, valószínűleg előbb archíválni kell a régit, vagy csak törölni szokták. Talán, ért ott az ELTE-n vki franciául vagy nem tudom, hogy szokták készíteni ezeket a lapokat. Üdv.: Margit51 titkos megbeszéd 2012. április 10., 19:45 (CEST)

képek

Ha netalántán egyszer valaha is aljas módon képes feltölteni a második túrán gyártott képeid arra érdemes részét, kérlek aggasd rájuk a következő kategóriát: commons:Category:Wikipedian photowalk in Óbuda. Ugyanott az általam gyártottak is megtalálhatóak. Meg Damiéiéjejéi is, ha tölt fel egyet is. --Vince blabla :-) 2012. április 15., 23:38 (CEST)

Rendben, köszi; „egyszer valaha” :) Samat üzenetrögzítő 2012. április 18., 12:45 (CEST)

Köszönöm

... a kedves szavakat, külön a telefonos érdeklődést. Üdvözöl  … szalax üzenőlap 2012. május 8., 21:03 (CEST)

fatális kihagyás (ötvennél is több)

Bocs, csak most jöttem rá, hogy a listán nem gördültem le az "inaktívokig"! Nem volt szándékos. :) --Pagonyfoxhole 2012. május 17., 23:47 (CEST)

Gondoltam, hogy nem szándékos :) Samat üzenetrögzítő 2012. május 18., 21:09 (CEST)

Mai közgyűlés és wikitali

Szia Samat! Sajna, nem megyek. Túl fáradt vagyok egy háromnapos külföldi út után ehhez. Igaz, bizonytalanra is jeleztem jelenlétem, ma reggel fixáltam a nemet. Margit beszélgetés 2012. május 26., 08:09 (CEST)

Rendben, köszi az értesítést! Samat üzenetrögzítő 2012. május 26., 18:29 (CEST)

Wikiszülinap

Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben. Üdvözlettel Tambo vita 2012. szeptember 12., 08:20 (CEST)

Boldog %. Wikiszülinapot! :) --eLVe abcdefg 2012. szeptember 12., 11:06 (CEST)

(Inkább mégis 5.-et :-)) --eLVe abcdefg 2012. szeptember 12., 11:07 (CEST)

Még sok ilyet! --Karmela posta 2012. szeptember 12., 22:08 (CEST)

Köszönöm a köszöntőknek a köszöntést! :-) Samat üzenetrögzítő 2012. szeptember 12., 23:01 (CEST)

Boldog Születésnapot Samat bácsi! :-D Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. szeptember 12., 23:02 (CEST)

Rövidek

Ez kell még?Burumbátor Zengj nekem ódát! 2012. szeptember 30., 23:42 (CEST)

Nem tudom, eddig sem nekem kellett, rendelésre készítettem. Ha az lett volna a kérdésed, hogy nem kell-e frissíteni, akkor azt válaszolnám, de. Ha az a kérdés, hogy töröld-e, akkor szerintem még elavultan is többet ér, mint ha nincs. De igazából nekem mindegy. Samat üzenetrögzítő 2012. szeptember 30., 23:47 (CEST)

Nem akarom törölni, de szerintem olyan nagy, hogy használhatatlan. Lehet, hogy kellene frissíteni. Azonban, ha csak annyi a szerepe, hogy egy plusz hivatkozást jelentenek feleslges lapoknak, akkor valóban felesleges. De a lap a Tied, Te döntesz. Üdv, :) --Burumbátor Zengj nekem ódát! 2012. szeptember 30., 23:51 (CEST)

Nem mindegyik ilyen cikk felesleges, de azért készült, mert az ilyen, nagyjából egy mondatot tartalmazó oldalak között hatékonyan lehet vadászni szubcsonkokra és eleve törlendő cikkekre. Frissítve persze jobban használható. Samat üzenetrögzítő 2012. október 1., 00:00 (CEST)

Szerkesztők listája szerkesztésszám szerint

Szia Samat!

Ezt - Wikipédia:Szerkesztők listája szerkesztésszám szerint - nem kéne frissíteni? A javaslatoknál, hozzád küldtek ezzel a kivánsággal. Persze, csak ha akarod. Üdv. DenesFeri vita 2012. október 3., 14:27 (CEST)

Csak ezen a vitalapon már harmadszor kérjük, nekem van egy olyan érzésem, hogy nem így kell vele beszélni, úgyhogy inkább megkérem én.

Drága Samat! Ha nem frissíted végre ezt a vacakot, akkor a legközelebbi wikitáborban, amikor szokásod szerint kimászol valami szakadék szélére, úgy fogunk le****ni onnan a *****ba, hogy még hetek múlva is visszhangozni fog halálkiáltásod a hegy lábánál elterülő susnyásban. Viszont ha frissíted, akkor nagyon fogunk szeretni (még jobban, mint eddig), és ezentúl neved minden említését három rózsaszín szívecske és egy szerencsét hozó ókori kínai fohász fogja követni minden egyes vitalapon. Szerintem te is tudod, melyiket válaszd. Alensha 2012. október 3., 17:05 (CEST)

De ha már régen készen lenne, és észrevétlenül mindig frissülne, akkor nem örülnétek annyira, amikor végre elkészül. Most azt próbálom felmérni, hogy már eléggé örülnétek-e, vagy még várjak pár hónapot :P Samat üzenetrögzítő 2012. október 3., 17:34 (CEST)

Szia Samat! Nagyon fontos lenne a szerkesztéseket feldolgozó listák rendszeres frissítése. Jó lenne tudni például, hogy csak az új szócikkek növekménye egyre kisebb, vagy az aktív szerkesztők és a szerkesztések száma is rohamosan csökken? Fontos lenne a megerősített szerkesztők kiválasztása, értékelése érdekében is. Jól felkészült informatikus szerkesztők nem tudnának Neked ebben, és más munkában segíteni? Végül szeretnék érdeklődni mit lehetne tenni a hibaüzenetre futó menükkel, és más évek óta nem frissülő statisztikákkal. Ha kigyűjtöm ezeket, kinek küldhetem el? Üdv.! --Kispados vita 2012. október 4., 22:31 (CEST)
Samat ☠
ne provokálj ki egy szedlacseknét. Alensha 2012. október 5., 18:46 (CEST)
Sziasztok! Vállalom. Lehet, hogy konzervatív vagyok. A többek által felvetett téma, nem vicc és poénkodás kérdése. Kérdéseket tettünk fel, jobbító (lehet, hogy szakszerűtlen) javaslattal álltunk elő. Szeretnék konkrét választ és nem -sokunk által ismeretlen- rejtjelzett üzenetet kapni. --Kispados vita 2012. október 9., 07:44 (CEST)
Szia Kispados! Ne haragudjatok, nem akarom elpoénkodni a dolgot, de még továbbra is szeretnék pár nap türelmet kérni, elég konkrét okom van rá, azt meg nem akartam írni, hogy jövő héten egészen biztosan megcsinálom, mert nem biztos, bár igyekszem. Nekem is fontos a lista összeállítása, sőt, annak további felhasználásával is szeretnék foglalkozni utána. Egyébként örülök, hogy az eredetileg saját szórakozásomra készített listák ilyen népszerűek lettek. Samat üzenetrögzítő 2012. október 9., 08:08 (CEST)
Szia Samat! Köszönöm a válaszodat! Üdvözlettel: – Kispados vita 2012. október 9., 10:19 (CEST)

műemlékek listái

Szia, Texaner-től kaptam néhány észrevételt a műemlék-listákkal kapcsolatban, átmásoltam a Hírek KF-ra a válaszaimmal együtt. Jó lenne, ha hozzászólnál, különösen a KÖH-azonosítókkal és a tavaly a Commons-ra töltött képekkel kapcsolatban. Köszönöm – Rlevente vita 2012. október 3., 15:23 (CEST)

Válaszoltam. Samat üzenetrögzítő 2012. október 3., 17:35 (CEST)

Pénzügyek

Szia. Dami hozzád irányított, ő ugyanis nem tud intézkedni, miután külföldön van.

A belgrádi wikipédiás találkozó anyagi részéről lenne szó, egy utalást kellene intézned. Tudnál adni egy e-mail címet a bankszámlaszámom meg az összegek miatt? Nem szeretném őket ide leírni.

Köszi szépen előre is :-) – Madridista Estadio Santiago Bernabéu 2012. október 8., 13:22 (CEST)

Igen, tudok róla. Az utalásod folyamatban van, az adataidat már megkaptam hozzá Damitól. Szólok, ha készen van (igen, az e-mail címedet is tudom) ;) Samat üzenetrögzítő 2012. október 8., 17:34 (CEST)

Meghajlok nagyságod előtt :D – Madridista Estadio Santiago Bernabéu 2012. október 8., 20:03 (CEST)

Tegnap délután írtam e-mailt, írj, ha megkaptad. Köszi! Samat üzenetrögzítő 2012. október 10., 01:12 (CEST)

Én válaszoltam volna, de tényleg...:) Most érett meg a szolgáltatóváltás...Rég tervbe volt véve, de mostanság kezd egyre több panasz jönni a freemailre. Adok egy új e-mail címet: […]. Nemrég csináltam, ide csak eljön az üzenet. Ha ez sem, akkor […]. – Madridista Estadio Santiago Bernabéu 2012. október 10., 19:16 (CEST)
Írtam a Gmail-es címedre, majd eltüntettem a fenti bejegyzésből a személyes adataidat (általában nem jó ötlet, és később már gyakorlatilag lehetetlen törölni az internetről). Írj levelet, ha megkaptad! :-) Samat üzenetrögzítő 2012. október 10., 20:13 (CEST)
Írtam. :-)Madridista Estadio Santiago Bernabéu 2012. október 10., 20:43 (CEST)

Wikipédia:Szerkesztők listája szerkesztésszám szerint 2

Szia Samat!

Hogy megy a frissítés? Látom elég lassan készül. Üdv. DenesFeri vita 2012. október 20., 10:23 (CEST)

Pitagorász a kocsmában

Szia! Nem merem a helyesírási kocsmafalra írni, mert még jön a kidobóember, de van egy komolytalan érvem arra, hogy a Pitagorász alak is honosodott. Ismerek egy diáknótát: "Vásárhelyi kollégium tetejébe / Ott ül Pitagorász feketébe". --Hkoala 2012. október 25., 20:30 (CEST)

Szia Koala! Olyan sok időt hagytam ki a wikizésből, hogy most már aggódni kell egy kocsmafali beírástól, meg jönnek a „kidobóemberek”? Mondja ezt nagy tekintélyű Koala? Tényleg meg vagyok kicsit lepődve. Lehet, hogy a példám sántít, de akkor éppen ez jutott eszembe. Köszi a nótát (dallam nincs hozzá? :-)) Samat üzenetrögzítő 2012. október 25., 20:36 (CEST)

Á, dehogy, csak lemaradt a mosoly :-) A dallamát majd élőben... --Hkoala 2012. október 25., 20:38 (CEST)

Akkor megnyugodtam :-) Samat üzenetrögzítő 2012. október 25., 20:41 (CEST)

Közgyűlés

Szia Samat! Sajnos, hajnal óta annyira rosszul érzem magam, hogy kénytelen vagyok jelezni: a közgyűlésre meg próbálok odamenni, de lehet, hogy jelentős késéssel vagy egyáltalán nem jelenek meg.Margit beszélgetés 2012. december 1., 09:13 (CET)

Boldog karácsonyt!

Boldog karácsonyt, kellemes pihenést és jókedvű 2013-at kívánok! --Rlevente vita 2012. december 22., 14:40 (CET)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1e/Merry_christmas!.jpg/800px-Merry_christmas!.jpg
Mártiforrás 2012. december 23., 23:03 (CET)

Békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok Neked! - Csurla vita 2012. december 24., 21:21 (CET)