Szerkesztő:Feroce/Plázacica

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Plázacica
Plázacica híresség: Paris Hilton
Plázacica híresség: Paris Hilton
Természetvédelmi státusz
Közönséges
Rendszertani besorolás
Ország: Állatok (Animalia)
Törzs: Gerincesek (Chordata)
Osztály: Emlősök (Mammalia)
Rend: Főemlősök (Primate)
Alrend: Orrtükör nélküliek (Haplorrhini)
Alrendág: Majomalkatúak (Simiiformes)
Öregcsalád: Emberszerűek (Hominoidea)
Család: Hominidák (Hominidae)
Nemzetség: Emberfélék (Humanoid)
Nem: Plázacica (Cattusplazus)

Az elmúlt évek során egyre jobban elszaporodott a nőstény humanoidok eme mutáns fajtája. Egyre többször a hímek között is találhatunk mutáns egyedeket, Kandurusz Plázikusz néven jelölik őket.

Lelőhely[szerkesztés]

Legfőbb felbukkanási helyük a természettől távol eső bevásárlóközpontok, plázák. És az interneten található chat használati lehetőségek közelében. A plázacicaizmus elterjed az interneten is, vannak akik csak a neten plázulnak.

Ismertető jelek[szerkesztés]

A fajtán belül eltéréseket nem tapasztalhatunk, a főbb külső és belső jegyek megegyeznek. Általában csapatokban közlekednek, minden életszituációban legalább párban jelennek meg. Önálló, egyedül kószáló egyedeket nagyon ritkán lehet látni. A társak figyelemfelkeltésének érdekében, testmagasságuk növelése céljából kizárólag magassarkú cipőkben illegetik magukat. Természetes bundájukból igyekeznek minél többet közszemlére tenni. Testszínűk - évszaktól függetlenül - a mesterséges napfénytől barna. Karmuk hosszú, szintén mű végekkel meghosszabbított, ám veszélytelen, különféle színekben pompázó, sokszor díszített vagy kivehetetlen mintázatokat láthatunk rajtuk. Jelentéstartalmuk idáig megfejtetlen. A környezet ártalmainak kivédése céljából magukra öltött védőruházat funkcióját vesztette. Bátor fajta, hiszen a téli hidegek ellenére is mini csípőtakaróban, és emlőket minél jobban láthatóvá tevő lepelt húznak magukra. Szintén a figyelemfelkeltés érdekében örömmel használnak csillogó-villogó színeket. Arcuk valódiságát akár több centiméter vastag, színes maszkkal takarják el.

Nyelv[szerkesztés]

Kommunikációjuk jellegzetes. Kedvelt nyelvjárásuk a -cska, -cske, -ka, -ke „nyávogásképzőkkel” ellátott szavak. Hirtelen felbukkanó veszélyre vékony, magas, nyivákoló hang kiadásával reagálnak, melyet nyugtalanság, izgő-mozgó mozdulatsor, csapkodások kísérnek. Ezt a nyivákoló hangot könnyű összetéveszteni a párkeresés és a hím humanoidok megszerzése során kiadott hangokkal. Ha valamit szeretnének elérni, szintén ezzel a hangfekvéssel csalják csapdába áldozatukat.

A legtöbb állattal ellentétben írni-olvasni is tudnak. Nyelvükre azonban jellemzők a különböző rövidítések (pl. számok használata (pl. Ez nem 6. = Ez nem hat.). Ez akár idegen nyelvekből is jöhet (pl. Jó 8. = Jó eight. [jó éjt]))[1]. Hajlamosak 1-nél több „e” betűvel helyettesíteni az „i”-t (pl. aree, areeee stb.) és x-szel helyettesíteni a „ksz” betűkapcsolatot.

Testtartás, mozgás[szerkesztés]

Mozgásuk ringatózó, szívesen játszanak rá a csípőmozgásra felkeltve a gyanútlan hímek figyelmét. Ugyanakkor testtartásuk és megjelenésük egyfajta feljebbvalóságról tanúskodik, alaptalanul.

Intelligencia[szerkesztés]

Intelligensnek nem nevezhetőek (általában az "IQ-light" jelzővel illethetjük őket). Azonban nem tagadható az a tény, hogy a mű-megjelenést illetően rendkívül nagy tapasztalatra tettek szert. Ezen kívül széles információhalmazzal bírnak a hímek befűzése, kihasználása, és a csoportos, zenés, táncos alkoholizálás területén is.

Táplálék[szerkesztés]

Táplálékuk a "light" felirattal ellátott élelmiszerek és a növényi eredetű élelmek, melyeket kizárólag a fajtajellegek és alakuk megőrzése érdekében fogyasztanak. A nem teljesen kifejlődött egyedek között találhatunk még esetleg egy-két húsevő példányt is.

Alkalmazkodás[szerkesztés]

Szinte észrevétlenül akklimatizálódtak, teljesen jól alkalmazkodtak az élőhelyükhöz, ám mégis egy pillantásra felismerhető egyedei a humanoid társadalomnak.

Anus Mouthus – a fertőző betegség[szerkesztés]

A faj egyedei között szedi áldozatait ez az új 21. századi betegség. Tünetei nem olyan veszélyesek, mint a sertésinfluenza, nem halálos kimenetelű, de egyre jobban terjed. Úgy tűnik, hogy a plázacicákon (és kandúrokon) kívül egyelőre más humanoid fajokat nem fertőz meg. A vírust még nem tudták izolálni, így védőoltás sincsen ellene. Manapság az összes plázacicát és -kandúrt megfertőzte. Legfőbb tünete: általában a tükör (vagy egyéb tükröződő felület) elött történő tartózkodáskor vagy fenyképezkedéskor tör rájuk egy szájcsücsörítő roham, és ekkor a szájuk hasonlít egy végbélnyíláshoz (innen ered a név).

A plázacicák hatása a kereskedelemre[szerkesztés]

Több elismert professzor tanulmánya kimutatta, hogy a plázacicák rendkívüli hatással vannak a kereskedelmi forgalomban kapható termékekre, valamint az azokat árusító helyekre. A plázacicák megjelenése óta több termék plázacica megfelelője jelent meg a piacokon, többek között a rózsaszínű mobiltelefonok, csillogós és természetesen rózsaszínű megfelelői a hétköznapi tárgyaknak. Ezen kívül több bolt jött létre a plázacicák kiszolgálása érdekében, ilyen például a NICI vagy a Hello Kitty, ahol minden plázacica megtalálja azt a terméket, amit neki találtak ki, az ár nem számít, hiszen úgyis az apuci fizeti. Ezek természetesen azért vannak, hogy segítsék a plázacicákat beilleszkedni a környezetbe, és természetesen hogy egy helyre vonzzák a plázacicákat, ezzel jelentősen csökkentve életterüket.

Forrás[szerkesztés]

[Sex, love & life][1]

Híres Plázacicák[szerkesztés]

  1. vö. e tanulmányt