Szerkesztő:Dani/Wiquisczicza Egyetem

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Egy összefoglaló Dani billentyűzetéből
Egy átlagos botgazda

A Wiquisczicza Egyetem (korábban A magyar Wikipédia Botológiai Főiskolája) egyetem a Wikipédia botrészlegében, a botjelentkezési lap és a botgazdák üzenőfala alatt. Az Egyetem 2008. május 17-e óta viseli Quisczicza nevét. Az egyetem hivatalos kiállítótere a botszerkesztések listáján található. A Wiquisczicza Egyetem 2008. áprilisától elindította a PRE Wiquisczicza AWB & Pywiki Szabadegyetemét, ahol felvételi felkészítő kurzusok folynak.

Felvételi előkészítő[szerkesztés]

A PRE Wiquisczicza AWB & Pywiki Szabadegyetem előadásai az AutoWikiBrowser és a Pywikipedia tárgykörében indulnak. A Szabadiskolában a botokhoz kapcsolódó alapismereteket lehet tanulni (számítógép elindítása; első ismerkedés az internettel; segítségkérés módszerének elsajátítása, hogy rávegyünk másokat, telepítsék helyettünk a botot; tespedés a székben, miközben a bot dolgozik; hogyan vandalizáljuk a számunkra nem szimpatikus szerkesztők lapjait automatikusan). A felvételi előkészítők a nap 25 órájában folynak. A PRE Wiquisczicza AWB & Pywiki Szabadegyetem célja a résztvevők botok iránti érdeklődésének kitágítása, a botológia alapozó tárgyainak tanítása.

Tanszékek[szerkesztés]

Az AWB Tanszéken a szövegcsere, a reguláris kifejezések és a szócikkek listájának készítését, valamint a dumpokban való kutakodást, a Pywikipedia Tanszéken interwikizést, szövegcserét, a Fejlett Botológia Tanszéken a más szerkesztőket zaklató botok készítést, a hatalomátvevő- és blokkolóbotok tervezését, a Jimbo Wales Tanszéken a Jimbo Walesszé válást lehet tanulni. Az intézetben továbbá Elméleti Intézet, Tanárképző Tanszék, Bot Iskola, Python Lektorátus működik.

Egyedi kurzusok[szerkesztés]

  • Az orosz konzervativizmus (különös tekintettel Kandinszkij) (óraadó: Burumbátor)
  • Az objektumorientált programozási nyelvek előnyei (óraadó: Quisczicza)
  • A geberit infrás WC-tartályok felhasználási módjai a mindennapi életben, és azon túl (óraadó: Istvánka)
  • Az Alkotmánybíróság alapjogformáló tevékenysége (óraadó: Cassandro)
  • Hogyan juthatunk el a paradicsomléivástól a páposzságig (óraadó: Bennó)

Híres oktatók / diákok[szerkesztés]