Szerkesztő:Csurla/Archívum03

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Válogatott mérkőzések

Köszönöm, hogy a jövőben meghagyod a korábbi rendszert. A számozott válogatott mérkőzéseknek amúgy sincs semmi értelmük, mivel:

  1. A hivatalosan elfogadott mérkőzések változhatnak annak ellenére, hogy 2002-ben történt az utolsó változás. Amennyiben változás történne, többszáz cikket kell miatta átnevezni.
  2. Senki nem tudja fejből, hogy a magyar válogatottnak melyik volt a 432. mérkőzése, ergó soha senki nem fogja így keresni, az évekre bontásban is ki lehet fejteni az egyes mérkőzéseket.
  3. 1 évig így csináltuk, nem kérünk a változásból. A korábbi rendszer működött, megtalálható volt, ami kell. (Az alapötlet Warmuzé, a színezés és a dives rendszer az enyém). Alap HTML tudással is használható, ún. base target-rendszer.

A számozást gondolom a mafoci oldal ihlette, olykor erős a gyanúm, hogy egy ugyazon személy vagytok. Az ottani adatok valóban rengeteg munkát igényeltek, de már 3 alkalommal jeleztem, hogy nem stimmelnek adatok.

Amennyiben úgy érzed, hogy a fentiek nem valósak, kivihetjük szavazásra is.

Kb. ennyi. A Kanta cikkel 1 hónapot melóztam, kiemeltig írom, nekem így tetszik. Köszönöm, hogy nem állítgatod el a régi struktúrát.

- CFC vita 2009. június 9., 18:59 (CEST)

Azt gondolom tudod (Ria, Ria, Hungária) egy oldalon keresztül foglalkozik vele, hogy majd 50 évig nem vettek észre egy Libanon-Budapest mérkőzést (Ez lett többek között Bozsik Cucu 101., Puskás 85. fellépése), és csak akkor tekinthető hivatalosnak, ha mindkét szövetség elfogadja. A FIFA jelenlegi törekvéseiben (A Goal project mellett) szerepel az is, hogy hivatalos adatbázist tart fent a labdarúgó-mérkőzésekről. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg csak egyoldalúan (magyar részről) hivatalosnak tekintett mérkőzéseket törölni fogják, és még az MLSZ sem meri letenni a szentesküt, hogy mind jó, ami most szerepel. Ha változtatnak, akkor ez a wikipédiát orbitális átnevezési hullámban érinti meg majd. Ezt előrevetítendő, nem szabad számozni, hogy melyik hanyadik volt.

Még egyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy nem a személyed ellen irányul, hanem az MLSZ összevisszasága ellen, ill. a FIFA-törekvései miatt. Ez így talán kicsit érthetőbb.

A táblázat, és a jelenlegi struktúra használható, ha megérted. Ha akarod, kifejtem, miért ebben maradtunk anno. - CFC vita 2009. június 9., 19:30 (CEST)

Ezt nem értem, melyik i, o, s? A FIFA-trigrammra apelláltunk. - CFC vita 2009. június 9., 19:42 (CEST)

Igen, a hárombetűs kód. Közben kicsit elbeszéltünk egymás mellett, mert én folyamatosan a belső hivatkozáson gondolkodtam, nem a (o), (i), (s)-en. :-D Az, ha be van dátumozva, úgy nekem is tetszik. (pl. Magyarország–Bohémia-mérkőzés (1923. január 2.) ?) - CFC vita 2009. június 9., 19:52 (CEST)

Igen, tőled függetlenül pont erre gondoltam (hogy a nem hivatalosak is bekerülhetnek). Még valami nem stimmel nekem a címmel, de nem tudom megmondani, hogy mi. Az egységes rendszere nagyon tetszik viszont.

A felsorolásos megoldásnál viszont még nem látom át, hogyan célszerű megoldani, hogy ne 1 MB-s oldalak legyenek. A jelenlegi évszám szerinti bontás maradhatna, és a felsorolásnál jelölhető lenne. Erre sok variációm van.

A felsorolást bontsuk évtizedekre? Nem tudom, erre most még nincs ötletem. - CFC vita 2009. június 9., 20:28 (CEST)

A cím majdnem jó lesz, picit magyarítva: A magyar labdarúgó-válogatott 1900. január 10-i mérkőzése(i). Már csak a felsorolásban kell dűlőre jutni. - CFC vita 2009. június 10., 12:38 (CEST)

Focista infobox-macera

Közben megcsináltam, amit kértél, különszedtem a szócikket a sablonváltás előtt. - CFC vita 2009. június 10., 10:52 (CEST)

Bevallom, nem jöttem rá, hogy Holczernél miért nem találta meg a rekurzív kategóriakeresés. Mindegy, kivettem manuálisan. :-) - CFC vita 2009. június 10., 11:50 (CEST)

Én sem értem jelenleg. Annyi biztos, hogy már csak 3 van, akit nem talál a labdarúgók között. - CFC vita 2009. június 10., 12:23 (CEST)

Slovan Bratislava

Igen, ezt volt az azonnali indok:
azonnali|1=Ez egy csonk, abból is a gyengébbik fajta. Már javában készül Carlos cikke, ami itt megtekinthető. Ha kész, feltölti a törölt helyett.|2=Warmuz ¤ vita 2009. június 16., 14:02 (CEST)
(A törlési összefoglalóba ez mind nem fért bele, mert korlátolt a hossza) – BáthoryPéter vita 2009. június 16., 16:59 (CEST)

Megerősítés

Javasoltalak megerősített szerkesztőnek, [1] itt. Üdv, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. június 16., 22:53 (CEST)

Oops, tényleg azt írja ki... Nem is néztem, mert nem szoktam, csak azt láttam, hogy most nem megtekintettek a szerkesztéseid... Mindegy, majd az okosok megnézik, mi a gond. Üdv, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. június 16., 23:06 (CEST)

Spartak Trnava

Szeretnélek megdicsérni, mivel látom, hogy hozzám igazítottad a cikket. Ha ilyen példásan össze tudunk dolgozni, akkor legalább országonként egységesek lesznek a klubok:-).Carlos71 vita 2009. június 27., 17:41 (CEST)

1.)Hát nem volt kis munka kibogozni a zavaros rendszert (csehszlovák-szlovák-csehszlovák-szlovák; amatőr {2 bajnokságban)-profi, szlovák kupa később indult stb.) és kigondolni az egész ábrázolását, de most már legalább van minta a cseh és a szlovák csapatokra is). 2.)Javítsd csak ki a cikket nyugodtan. Felesleges torlódást okozni a hibákkal, meg kíváncsi is lettem, hogy mit rontottam el. A Trnava csapata is érdekelt volt a közép-európai kupában és az Intertotóban is (ha jól emlékszem; ezt ma kezdtem el). Amúgy szép kis cikk lett, meg látom jön a Zilina is.Carlos71 vita 2009. június 27., 18:56 (CEST)

Korábbi magyar focisták

Nincs véletlen infód a tatabányai Szabó Gyuri és a korábbi Vasas-játékos Gassról. Nem akarok hülyeséget beírni (a toplistákat csinálom az NBI-hez, és max. emlékezetből, tippre tudnék évszámokat írni: mikor kezdte, mikor fejezte be – utóbbi egyszerűbb). - CFC vita 2009. július 4., 10:40 (CEST)

Köszönöm. Nem tudtam volna megírni (forrás híján). Csak annyira ügyelj, hogy Szabó Gyurit úgy 8-9 éve egy Nemzeti Sportos átszámolta (volt egy hosszú cikk róla az újságban), és 511 bajnokija van, illetve Gass az 1986–1987-es szezon telén hagyta abba (ezt a zete oldalán olvashatod, de igazából lényegtelen – az fix., hogy őt láttam a Fradi-pályán játszani).

Már korábban terveztem, hogy beszélek DD-vel, szerezzen nekünk focis forrásokat, ha tud. Azt hiszem, eljött az ideje, a nemzetközi kapcsolataim néha nem elegendőek, sajnos.

Kellemes nyaralást! - CFC vita 2009. július 4., 11:09 (CEST)

Megtekint

OK. – Lily15 üzenet 2009. július 21., 10:11 (CEST)

Több WP

Szia! Én nem illesztek be sablont, hanem összehúzom őket a {{Több WP}}(?)-vel. A sorrenden nem változtatok, meghagyom ami volt. sőt az értékeléshez sem nyúlok. De ha az a kívánság, hogy a WPFOCI legyen elől, akkor azt is meg tudom oldani :-)Istvánka posta 2009. július 27., 11:41 (CEST)

Azért csinálom fordítva, mert alapból ilyen sorrendben voltak feltéve a sablonok.– Istvánka posta 2009. augusztus 4., 12:01 (CEST)
A végén bottal végig kell menni a cikkeken és cserélni a sorrendet, kézileg nem érdemes, mert rengeteg (több ezer) van. Még van kb 3000 cikk amelyiknél pótolni kell a Több WP sablont, utána pedig ezt a cserét is meg lehet ejteni, mert ugyanez a helyzet a forma 1-es meg teniszes cikkeknél is.– Istvánka posta 2009. augusztus 4., 12:03 (CEST)
Előbb-utóbb meglesz :-)Istvánka posta 2009. augusztus 4., 12:06 (CEST)

Re: Úgy általában az állampolgárság

AZ állampolgárságot annak idején én úgy hirdettem meg, mint kötelező sablonadat, ennek rendje és módja szerint mindenki így is csinálta, ezzel kapcsolatban rengeteg pozitív visszacsatolás érkezett az akkor újnak számító sablonnal kapcsolatban.

Mivel az állampolgárság messze nem egyenlő a nemzetiséggel, ezért kell beírni. Adott számtalan élő példa, erdélyi magyar labdarúgók tucatszám, akik magyar nemzetiségűek, de román állampolgárok. De a hangsúly nem ezen van: sem most, sem a jövőben, sehol a wikin nem találsz olyan infót, hogy valamit az olvasóra nézve kötelező érvényűnek vehess. Az állampolgársági adat az egyértelműsítést szolgálja, hely van, senkit sem zavart eddig az, ha ott van, másrészt minden kétséget kizáróan rámutat arra, hogy Kubala nem csak magyar, hanem cseh és spanyol állampolgár is volt egyben, hogy pekingi születéssel, magyar névvel is lehet bárki lehet CSAK kínai állampolgár is, illetve Grosics színtiszta magyar állampolgár. Ez olyan, mint az APEH-adatlap, próbáld meg lespórolni, senki nem veszi olyan egyértelműnek, hogy te magyar állampolgár vagy-e. :-)

A hangsúly az egyértelműsítésen van. Ha lehagyod, azzal pl. a nagynénikémnek nem fogod olyan egyértelművé tenni, hogy Zidane csak francia állampolgár, és nem francia-algériai, vagy esetleg más. A születési helyből történő kikövetkeztetés pedig megint csak kötelezően elvárt tényezőt adna, miszerint elvárod az olvasótól, hogy tudja hol van Osló. Megdöbbennél, ha látnád a mai fiatalság teljes sötétség felé húzását, ahol „Helsinki az nyugat” (ld. Csinibaba).

A teljes név egyrészt megint csak egyértelműsít, elfér, senkit sem zavar, másrészt a botom egyik legfőbb paramétere, harmadrészt a név mező a csak fejlécet adja.

Huhh, remélem sikerült összefoglalnom, hogy mit és miért találtam ki 1,5 éve úgy, ahogy, amikor az új sablon alapjait terveztem. Az állampolgárság eddig csak nálunk lett sablonadat, de később ezer más célra is fel lehet majd használni, a lehetőségek végtelenek. A wiki egy olyan hely, ahol mindent egyértelműen jelezni kell, akárcsak azt egy enciklopédiában tennéd.

A sabloncseréhez Dani adta a technikai hátteret, én csak asszisztáltam, hogy mit és hogy :-) - CFC vita 2009. július 28., 14:47 (CEST)

Re: Vízilabdázó infobox

Sztem minden beleírtál, a súlyt a focinál is kiszedjük, ez egy rossz ötletem volt.

Ami úgy kapásból eszembe jutott:

  • válogatottsági adatokhoz én alig tudok, vagy egyáltalán nem tudok forrást (ezért sem mertem nekiállni egynek sem)
  • A poszt mellett még ha jól tudom, szokták jelölni, hogy milyen kezes (legalábbis a mélyebb vízilabdás szakirodalmak).

Ez nem nagy was ist das, hamar megleszek vele, csak gyűjtsük ki, mi kellene. - CFC vita 2009. július 28., 15:48 (CEST)

Még Danira kell várni, hogy csináljon css-t hozzá. - CFC vita 2009. július 29., 15:09 (CEST)

Segítek

Elkezdtem én is javítgatni, amit tudok: [2].

Ha tömegesen kell bármit cserélni, szólj, talán tudok segíteni. - CFC vita 2009. július 29., 15:09 (CEST)

Oks, felírtam, amint lesz kapacitása a botnak (üresjárat), megcsinálom. EZ ~ 8 óra körül este. - CFC vita 2009. július 29., 15:19 (CEST)

Kész. Kell még valamit? - CFC vita 2009. július 29., 20:41 (CEST)

XII. kerületi emléktáblák

Szia! Történelmi pillanat. Végre bekövetkezett, más is tett fel emléktábla képeket. A teljes boldogságomhoz már csak az hiányzik, hogy más kerület hasonló szócikke tőlem függetlenül nyíljon meg.

Egyébként ősszel készültem a Virányosba menni, de nagyon örülök, hogy megelőztél. Az érintett személyek szócikkeit az alábbiak szerint módosítottam.

Nádasdy Kálmán
emléktáblája egykori lakhelyén
a Virányos út 2/b szám alatt

Igy át lehet kapcsolni az emléktáblás cikkre. Reményeim, tapasztalataim szerint, ha nem is túlzottan, de nő az olvasottság.

Szép hétvégét kívánok! – Kispados vita 2009. augusztus 14., 23:49 (CEST)

Szia! A II. és XIII. kerületet útjára bocsátottam. A képeket az adott szócikkeknél én is módosítottam a példa szerint! Folyt.köv. Szia! - Csurla vita 2009. augusztus 15., 22:57 (CEST)

Felhőtlen öröm, kerületi emléktáblákból kifolyólag.

Szia! Jó lenne, ha minden kívánságom ilyen gyorsan teljesülne. Ha nincs ellenedre a II. kerületbe én is bedolgozom. Már régen szemügyre vettem a Margit körút és környéke emléktábláit. Sőt a példádat követve én is megnyitom azt a kerületet, amelyikből már összegyűjtettem minimum négyet. Üdv.!

Emléktáblák egyeztetés

Szia! Nagyon jó, hogy ilyen aktív lettél ebben a témában. Ha egyetértesz velem, akkor egyeztethetnénk a fényképezési terveinket. Feltöltésre váró képeim.

  • I. kerület. Fő utca. 2-3 kép van még nálam, ezzel ez az utca készen van. Hasonló a helyzet a Bem rakparttal és a Batthyány utcával is.
    • I. kerületi terv Fokozatosan megyek felfelé a Duna felől. Most az Iskola utca és Toldi Ferenc utca és környékük következik.
  • XII. kerület. Nincs feltöltetlen kép. Szeptembertől tervezek barangolást Zugliget, Farkasrét és a Széchenyi hegy környékén.
  • VI., VII. kerület. Van néhány táblám feltöltésre várva. Nem tervezek itt tudatos feltérképezést.
  • XI. kerület. A Villányi úttal szeretnék kezdeni, majd a Mórizs Zsigmond körtér, Bartók Béla út következne. Összességében a vasúti sínekig terjedő területet szeretném feldolgozni.

Üdv.! További jó munkát kívánok!

helyesírási tipp

Szia!

Nem akartam szólni, de több cikkben észrevettem, hogy nem jól alkalmazod a helyesírást.

Ezt írtad az Öveges József szócikkben:

Öveges József emléktáblája egykori lakhelyén a Varsányi udvar 2 szám alatt

Az egyik, hogy a házszám után pontot teszünk, a másik, hogy kimaradt a vessző. Helyesen:

"Öveges József emléktáblája egykori lakhelyén, a Varsányi udvar 2. szám alatt"

Kérlek ügyelj rá, hogy ne nekem kelljen javítgatni utánad az összes ilyen cikkben. misibacsi*üzenet 2009. augusztus 18., 23:47 (CEST)

A betűvel kiegészítetett házszám, hogy helyes

  • 2/a
  • 2/a.
  • 2/A
  • 2/A.

Kell-e ebbe pont és hova, illetve a betű nagy- vagy kisbetű?

A helyes alak: 2/a misibacsi*üzenet 2009. augusztus 19., 08:48 (CEST)

{{egyért-redir}}(?)

Szia! Miért törlöd ezeket a sablonokat a redirektekről? Pasztilla 2009. augusztus 23., 19:37 (CEST)

Átnézem őket. Többnyire olyan helyen töröltem, ahol megszűntettem a kivételezést és az egyértelműsítő lap módosítottam a redirt. AHol nem ott visszaállítom. - Csurla vita 2009. augusztus 23., 19:43 (CEST)
Így is a helyes, ahol (egyértelműsítő lap)-ra mutat, valóban felesleges, ahol viszont a legismertebbnek vélt jelentésre, ott a botok munkáját segíti a sablon. Pasztilla 2009. augusztus 23., 19:49 (CEST)

Emléktáblák (XIII. kerület)

Szia! A Balzac utcában tudsz emléktáblákról? Szerdán arrafelé járok, lefényképezek egy-kettőt, ha kell. Üdv, Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 24., 22:49 (CEST)

Pont a Balzacban nem tudok. A következő kettőt tudom a közelben:
Szent István park
  • 35 - Angel Sanz-Bríz, 1994 spanyol ügyvivő
  • 14 - Tóth Aladár és Fischer Annie, 1985
Szia - Csurla vita 2009. augusztus 24., 23:04 (CEST)

Re: Pusztai

Szia!

Elvileg kész. – CFC vita 2009. augusztus 26., 22:29 (CEST)

Várni kellett egy komplett rendszerfrissítést, de most úgy néz ki, hogy a főnévtérbeli cikkek jók Fazekasra. - CFC vita 2009. szeptember 1., 09:50 (CEST)

Azonnali

Szia! Csak szólni akarok, hogy fordítva írod az azonnalinál a dolgokat. Jelen állás szerint az indoklás az aláírásod, a jelölő meg az indoklás. Üdv, Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 29., 15:16 (CEST)

Szia! Én is ez ügyben kopogtatok: kérlek, hogy az azonnali sablont a jelölendő cikk tetejére, a többi tartalom változtatása nélkül helyezd el. Ezzel két egérklikket spórolsz meg az adminnak, de nem ez a lényeg, hanem hogy a tartalom továbbra is látható marad, és könnyebb dönteni a törlésnél. Köszönettel, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. augusztus 31., 12:40 (CEST)
OK. A Farkas András törlést és átmozgatást köszönöm. - Csurla vita 2009. augusztus 31., 13:23 (CEST)

Rocsó

Róth Anti miért Komlón született? Ez minden forrásban Mázaszászvár. Miért közepesen fontos? Szerintem a korszak egyik legjobbja volt. Legalább a nagyon fontost megérdemelné. Egyelőre visszaírtam a Komlót.Carlos71 vita 2009. augusztus 31., 15:57 (CEST)

Meggyőztél. Kösz hogy felülírtad a fontosságot. Ő még egy viszonylag jó válogatott alaptagja volt. Tudod nagy élmény volt azt a PMSC-t játszani látni:-). Ők még tudtak focizni, nem úgy mint ezek a mai kutyaütők:-(.Carlos71 vita 2009. augusztus 31., 17:45 (CEST)

Károly

Mea culpa :( Néha összekeveredek, ráadásul sokszor párhuzamos a forrás, sőt néha Szinnyei is bénázott (egy ember két helyen is volt, magyaros meg németes névvel). Nem ígérhetek mást, mint hogy jobban utánanézek legközelebb. A szóvicc tíz pontos, megszavazva-bejegyezve :)) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. augusztus 31., 16:05 (CEST)

Ki is hajítottam a duplumot gyorsan, nyoma se maradjon. Nem is én írtam, nem is volt ilyen sose :)) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. augusztus 31., 16:14 (CEST)

Bánáti csehek

Nem pontosan értem, amit írtál, de az egyértelmű, hogy a bánáti cseh falvak nincsenek Magyarországon. (Ezek kb. 1873 és 1920 között tartoztak Mo.-hoz, amikor a „kisebbség” fogalmát nem használták és nem is lett volna sok értelme. Arról meg nem tudok, hány bánáti cseh él Mo.-on, egyáltalán él-e egy is.) Arról meg törvény is rendelkezik, hogy mely csoportok tartoznak a magyarországi kisebbségek körébe. Nem tartoznak még a balinézek és a kurdok sem, hiába kisebbségek ott, ahol a legtöbben élnek. – Auguste 2009. szeptember 1., 11:05 (CEST)

Még egyszer megpróbálom az egyztetést

Szia!

Nem reagáltál a múltkori javaslatomra. Továbbra sem tartod szükségesnek az egyeztetést? Én annak semmi értelmét nem látom, hogy például a Villányi út környékét párhuzamosan feldolgozzuk és versenyzünk, hogy ki tesz fel előbb. Én elég lassan haladok a feltöltéssel, még most is fél évvel ezelőtt fényképezett VII. kerületi táblákat készítek elő. Szerencsére a restanciát lassan feldolgozom. Korábban azért nem nyitottam egyébként négy-öt képes kerületeket mert azt javasoltátok, hogy ennyivel ne kezdjem el.

Üdv. Szép napot!

Köszönöm a választ!

Mint korábban is írtam a tervem a következő. (Többet ebből elkezdtem)

  • I. kerület (Vár befejezése, Nap-hegy befejezése)
  • XI. kerület Gellért-hegy; Villányi út- Bocskai út- Karolina út közötti terület. Ezt már elkezdtem

Más kerületben csak akkor fényképezekk ha véletlenül beleütközöm egy-egy táblába. Lehet, hogy biciklire szállok az ősszel és ha addig nem lesznek táblák bebarangolom a XII. kerület Angyalföldi részét. Radics Bélának például úgy tudom van a Vőlegény utcában emléktáblája.

Van még egy tervem. Egy-egy hírességnek lehet több kerületben is emléktáblája. Beethoben, József Attila... Ezért kísérletezek egy név-kerület index tábla készítéssel. Még nem tettem fel.

A címe


Emléktáblák Budapesten lenne

Egy sora így nézne ki:

Két vagy három oszloposra tervezem, ABC rendezettséggel.

Üdv.!

Mi a szubcsonk

Köszönöm, hogy szóltál. Bennem ilyenkor mindig a lapnak egy kicsit fentebbi része jut eszembe, ami a nagy magyar költőről szól. Róla elég lenne annyi, hogy maradjon, hogy születési és elhalálozási év, főbb művek. Szerintem ezt a fitneszes cikke felülmúlja. Tartalmaz érdemi információt. Petőfiről sem követeljük meg, hogy forradalmár volt. Álláspontom szerint egyre magasabbra rakjuk a szubcsonk minősítést. – Ksanyi vita 2009. szeptember 3., 16:53 (CEST)

Tűzoltó hősök

Szia!

A XI. kerületnél szándékosan nem írtam ki a nevet. Az ok: Más kerületben pl. I. sajnos többen vannak, ezért használtam az áltános: Tűzoltó hősök kifejezést. Hasonlóan akarom feltenni a VII. kerületi emléktáblát is. Üdv.! – Kispados vita 2009. szeptember 5., 23:41 (CEST)

Szia! A budapesti összesítőben gyűjtő fogalomként jobb lenne. Ettől függetlenül nekem az első ilyen tábla rögzítésekor (VI. kerület) ez tűnik a természetesebb megoldásnak, hogy "Tűzoltó hősök"-et írok, hiszen nagyon sokan vannak, akikre nem emlékeznek emléktáblával. Az utca indexnél viszont fel lehetne sorolni a neveket, mivel ott az emléktábla nem látható, és a formátumot sem nyújtaná vertikálisan.

Üdv.!

Halálozás

Közben a tévét is nézem. Más anyagokban találkoztam ezzel a jelöléssel és onnan vettem át. Rendben, igyekszek javítani. Lajos52 vita 2009. szeptember 6., 19:49 (CEST)

Datyeuceu

Szia, ő egy troll :) nem kell neki írni semmit. Nézd meg hány szerkesztése van és azok hol vannak :) csak AÜ-egyből reg után. A legjobb védekezés a hallgatás ;) – Timish levélboksz 2009. szeptember 6., 21:51 (CEST)

Fájl:Herkulesfurdoi01.jpg

Kapaszkodj meg jól valamiben: ezen a képen Holman Endre látható Dayka társaságában, álruhában, Galambos Saroltaként. Carla Romanelli még csak nem is hasonlít... :-) Történetesen róla is van kép a filmről szóló szócikkben, meg a neten másik félezer, CR-ből plasztikai műtétek sorozatával is nehéz volna ezt az ábrázatot előcsalogatni, ellenben Holman Endréhez olyannyira illik, hogy ő látható a képen. Vigyor Bennófogadó 2009. szeptember 8., 13:35 (CEST)

Magyar válogatott mérkőzései

Csak felmerült: Ha lenne infó arról, hogy mi, ill. az ellenfél milyen mezben játszott, tudnék hozzá SVG-s képeket kreálni. Ilyesmit. - CFC vita 2009. szeptember 10., 13:33 (CEST)

Erre már én is gondoltam és arra is, hogy valószínűleg Te majd segíteni tudsz! – Csurla vita 2009. szeptember 10., 14:10 (CEST)


VB logók a válogatott szócikkbe?

Fájl:WorldCup1958logo.JPG

Szia! A magyar labdarúgó-válogatott szócikket csinosítgatom már jó ideje és azt szeretném kérdezni, hogy például az 1958-as VB logóját (Illetve az ilyen kaliberű képeket) át lehet-e emelni a válogatotthoz. Régebben feltöltöttem olyan képeket amikre nem volt szabad, és mentettem a válogatotthoz ilyen plakátszerűségeket is és törölték őket. Ha egyszer fel van töltve egy kép azt nem használhatja mindenki? Gondoltam érdeklődök nehogy megint leoltsanak itt a nagy buzgóságom közepette. A választ előre is köszi! – Fociguru vita 2009. szeptember 11., 8:36 (CEST)


Bezsilla

Nagyon örültem, hogy kiegészítetted a cikket az emléktáblával. Az a szép, ha együttműködésben születnek a cikkek. Köszönöm.--Linkoman vita 2009. szeptember 13., 21:28 (CEST)
:-) - Csurla vita 2009. szeptember 13., 21:32 (CEST)

Többfunkciók

Szia! Első sorban a rendelkezésemre álló anyagok a játékvezetés érdekében lettek összegyűjtve. Az egészséges sovinizmusom miatt csak később vettem észre, hogy nyilvántartásban van, pl. edző, sportvezető. Ezekhez a részekhez csak nagyon óvatosan tudok hozzányúlni. A későbbiek során - jelzésedre - nyitottabbá teszem a gondolataimat, de ne várjál kész anyagot (táblázat, stb.), mert a gépi ismeretem viszonylag gyenge. Sokan besegítenek, programokat adnak (ld. játékvezetők táblázat), azzal tudok színesebbet alkotni. Már a képekre is kaptam szakmai útmutatót, de még mindig félek elindulni. Most vettem 8. 000.- Ft-ért egy nagyszerű könyvet (III.-IV. kötet) 1932-ből (eddig csak az I-II. kötet volt meg), ahol kb. 50 képet tudnék felrakni, innen is, első sorban a játékvezetői történelmet képviselő sportembereket. Lajos52 vita 2009. szeptember 14., 15:06 (CEST)

Tájékozódás

Annyi minden van, hogy néha felsikoltok, ha ráakadok egy új információs helyre. Köszönöm az instrukciókat. Lajos52 vita 2009. szeptember 14., 15:17 (CEST)

RE:Kisbolygó minta

Szia, köszi szépe a javítást, de a kisbolgyós cikkek már rég nem annak a mintának a segítségével készülnek, azzal nem menne ilyen brutál sebességgel. Van egy program ami összeszedi a netről az adatokat, megformázza a cikket, és nekem csak a mentés gombra kell menni :) Üdv:--Pakos üzenet 2009. szeptember 14., 18:28 (CEST)

Borbás Tibor emléktábla

Kedves Csurla! Jó lenne az emléktábla alkotójának a nevét is közölni! Te bizonyára tudod, vagy meg tudod szerezni. Üdv – Szlávics vita 2009. szeptember 15., 10:55 (CEST)

Köszönöm a számomra ismeretlen, Magyar Éva nevében is :-) További jó szerkesztést! – Szlávics vita 2009. szeptember 15., 11:49 (CEST)

Elavult lapok

Szia, látom te szoktál ellenőrizni. Megkérhetlek, hogy segíts felszámolni a backlogot a Speciális:Elavult ellenőrzött lapok oldalon? A nagyon régiek nagy része focis/sportos, az ellenőrzők nem mernek hozzányúlni, mert nem tudják, vandalizmus-e vgy valós adat, amit beírkálnak az anonok. Többek között én sem vetemedem ilyesmire, csak az egyértelmű eseteknél... Segítenél? Annyi sok WPM:L-es szerk. van és mégis ekkore backlog... :( Köszi :) – Timish levélboksz 2009. szeptember 22., 16:25 (CEST)

Hööömmm.. Bocs... Akkor valszeg a szemem káprázott a jelölési naplót nézegetve. – Timish levélboksz 2009. szeptember 22., 16:39 (CEST)

Orbán László (ökölvívó)

Szia. Létrehoztam az Orbán Laciról szóló cikket, de azt vettem észre, hogy több Orbán László személy linkje hivatkozik rá. Ezért a cikk címe Orbán László (ökölvívó) lett. Üdv.

Mozaikszó

Szia! Hozzászólsz még a témához? --Bitman vita 2009. szeptember 24., 21:10 (CEST)

Szia! Már mindent elmondtam. - Csurla vita 2009. szeptember 24., 21:15 (CEST)

A kérdésemre még nem válaszoltál. Persze mondhatod, hogy nem is akarsz, de akkor kérlek mondjad, ne várjunk rád hiába! (Arra a kérdésre, hogy szerinted Balázs Géza véleménye a szók/szavak kettősségről nyom-e valamit a latban.) --Bitman vita 2009. szeptember 25., 13:56 (CEST)

Megtisztelő, hogy ennyire vársz a válaszomra, de a véleményét a válaszom nélkül is leirhatod. Én ezt a vitát lezártam. - Csurla vita 2009. szeptember 25., 14:00 (CEST)

Bujtor

Szia! Nem csinálok belőle kabinetkérdést, csak kiváncsiságból: honnan vetted a mentőhelikptert? Az Indexen csak annyit írnak: mentővel. (Nem láttam tegnap a hírműsorokat, a Kutatók Éjszakáján csellengtem.) --Bitman vita 2009. szeptember 26., 07:34 (CEST)

Tegnap még az indexen mentőhelikopter volt és honvédkórház (a kórház régi neve) volt. Mára kijavították, anélkül, hogy a cikkben lévő változást jelölték volna a dátumnél. Nem szoktam és nem is szeretek index cikkből dolgozni pont ezért. A cikkben mentőre javítottam a részt. - Csurla vita 2009. szeptember 26., 10:32 (CEST)

Egyetértek, gázos. :-) --Bitman vita 2009. szeptember 26., 17:35 (CEST)

Magyar labdarúgó-válogatott

Szia! A véleményedet szeretném kikérni. A Magyar labdarúgó-válogatott szócikket azon belül a Története fejezetet csinálgatom. Több mint 100 év históriáját dolgozom fel és kb. 25% van hátra. Azt szeretném megkérdezni, hogy szerinted érdemesebb lenne korszakokra bontani 30-as 40-es 50-es évekre (tízéves korszakokra) vagy maradjon így? Ez a szócikk szívügyemmé vált és remélem a jövőben csak bővülni fog mások által és nem vesznek el belőle és egyszer kiemelt szócikké válik. – Fociguru vita 2009. szeptember 26., 12:21 (CEST)

OK. Gondolkodom rajta! - Csurla vita 2009. szeptember 26., 12:59 (CEST)

Megint én...

Látom átnevezted a válogatott mérkőzéseket amik eddig készen vannak. Szerintem a régi rendszer jobban átláthatóbb volt, illetve ez a dátumozás a jövőben bekavarhat, mivel voltak olyan napok (több is) amikor egy nap két mérkőzést játszott a nemzeti csapat(ok) pl.: Európa-kupa és barátságos meccsek. - Fociguru vita 2009. szeptember 26., 16:45 (CEST)

Ezen sokat gondolkoztunk a CFC-vel. És ezzel a megoldás a legjobb. 6 olyan napot tudok, amikor több meccs volt (több is lehet). Ebben az esetben két meccs egy szócikkben szerepel majd. A sorszámozással az a gond, hogy ha törölnek vagy felvesznek újabb meccseket a hivatalosak közé, akkor az összeset nevezheted át. A dátum viszont nem változik. - Csurla vita 2009. szeptember 26., 17:58 (CEST)

ŠK Slovan Bratislava

A cikk kiemelten van. A labdarúgásműhely tagjaként kérlek mondd el a véleményed és ha jónak találod, akkor szavazz rá.Carlos71 vita 2009. szeptember 28., 10:08 (CEST)

Válogatott mérkőzései

Szia! A válogatott mérkőzéseit kezdtem el megcsinálni. Az első 5 mérkőzést, amit te csináltál meg, ha jól láttam kiegészítettem. Próbáltam nekiállni a hatodiknak de sajnos nem tudok szócikket csinálni mivel A magyar labdarúgó-válogatott 1904. október 9-i mérkőzése átirányít A magyar labdarúgó-válogatott mérkőzései 1904-ben-re. Ez miért van? Előre is köszi! - Fociguru vita 2009. szeptember 29., 13:53 (CEST)

Re:{{Nb1szezonok}}

Mert azt hittem, hogy Vampeare kosárlabda szezonjainak sablonja. Nem gondoltam volna hogy átirányítást csinál. Így aztán véletlenül odaírtam, hogy kosárlabda. – Jojóka SKSE Nem bújtam el! 2009.október.01 14:31 (CEST)

FV

Szia! Adhatnék botbitet? (csakhogy ne áraszd el az fv-t) ... :) - Dorgan labor 2009. október 6., 16:26 (CEST)

Botbit = a friss változtatásokban nem jelenik meg a szerkesztés. Gondoltam szükséged lenne rá, mivel rengeteg szerkesztésed volt - ami természetesen nem gond. Bizonyos wikipédiákban ezért blokkolnak ... na sebaj. Köszi a gyors reagálást! :-) - Dorgan labor 2009. október 9., 20:22 (CEST)

Az első meccs

Üdv! A magyar labdarúgó-válogatott 1. mérkőzése elérte végleges formáját, de valakinek ellenőriznie kellene. A másik ok amiatt kereslek az, hogy tudnál-e ajánlani olyan cikkírót aki segíteni tudna a további mérkőzésekben, esetleg valakit akinek megbízható forrásai vannak, könyvei ilyesmi a magyar labdarúgással kapcsolatban, főleg az évszázad első feléből. Amúgy Te honnan dolgozol, milyen forrásokból? - Fociguru vita 2009. október 9., 13:33 (CEST)

Törlés

Miért vetted le azt a linket? Az előbb csináltam, mert az egyéb szekcióban a kocsmafalon már beszéltünk erről, hogy az kamucikk lehet. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. október 10., 20:35 (CEST)

Nem vettem le semmit. Mentésnél azt jelezte, hogy más előttem bele pancsolt. Erre én alulról bemásoltam az én verziómból az élőbe a változtatásomat. Szar a program - Csurla vita 2009. október 10., 20:37 (CEST)

Én nem ezt láttam! Hazudik a laptörténet! Legalább is nekem az oldal aktuális tartalmánál nem ezt adja be!!! Így úgy tűnik mintha én törtöltem volna ki, pedig nem! - Csurla vita 2009. október 10., 20:40 (CEST)

Hát itt valami tényleg nem világos. Na mindegy. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. október 10., 20:50 (CEST)

Sablony

Csak egy gyors kérdés: ha a meccseket a korábban tervezett azonosító alapján (ellenfél_FIFA_kódja+dátum, pl.: AUT19011027), akkor ki van csukva, hogy dupla legyen, ugye? Most nincs nálam a könyvem, de sztem nem volt ugyanazon a napon ugyanazon ellenfél ellen 2 meccsünk. Erősítsd meg, kérlek. - CFC vita 2009. október 13., 10:31 (CEST)

Egyelőre a magyarokra csinálom. Ha megfelelően működik, akkor kibővítem arra, amit kértél (erdélyi magyar, stb). Az azonosító egyben az allap címe is, a teszthez az egyszerűbbet használom. Majd kijavítom. (A teszt itt: Szerkesztő:CFC/teszt). - CFC vita 2009. október 13., 12:02 (CEST)
Első nekifutással készen vagyok. Kell még valamit módosítani, vagy ilyesmi? - CFC vita 2009. október 13., 12:15 (CEST)
A focigurus kérésre pedig annyi a válaszom, hogy egy ilyen sablon már létezik, előkeresem. (először félreolvastam). - CFC vita 2009. október 13., 12:27 (CEST)
... már csak a rövidítéseket kellene tisztázni. A kapus K, a hátvéd H, a fedezet F, a középpályás KP, a csatár CS, de ezeknek pontosított változatai is léteznek ma már, illetve korábban is voltak: balösszekötő BÖ, balszélső BSZ, bal oldali középpályás BKP, hátravont ék HÉ, középcsatár KCS, bal oldali csatár BCS, balhátvéd BH, és így tovább… Másrészt a posztokat anno én pontosítottam Warmuzzal (hátvéd és csatár cikkben), a középpályásoké absz. nincs kész. - CFC vita 2009. október 13., 12:34 (CEST)
Most már a duplanapokra is jó. Még van egy-két apró hegeszteni való, utána megcsinálom a sablondoksikat. Az allapokat elkezdheted, ha tesztelni akarod, a Richmondosnál minden paraméter bent van, amire valaha szükség lehet. Ahol megjegyzésben van, hogy nem szükséges, azt a sort nyugodtan lehagyhatod ott, ahol nem kell. - CFC vita 2009. október 13., 16:42 (CEST)
Öö, el is felejtettem, de igazából teljesen mindegy. Amúgy igazad van, de ezeken a kísérletezéseken nem nagyon ügyeltem még a pontosságra. Végülis oly' mindegy, hogy város,+stadion, vagy pusztán a város neve díszeleg. Most már csak egy helyen kell átírnunk, nem 50 :-D - CFC vita 2009. október 14., 10:09 (CEST)

A válogatottmeccs-adatlapokhoz már van egy béta változatú sabloon, azonban a posztok kérdése még nem tisztázott. Ezügyben írtam a fociműhely vitalapjára. Kérlek, nézd meg, hogy jó lesz-e. - CFC vita 2009. október 14., 10:37 (CEST)

Magyarosítás és személyeskedés

Úgy megrémültem szigorú parancsaidtól, hogy máris abbahagyom a rosszalkodást és nem is foglalkozom ezzel a témával (se) egy darabig, mert amúgy is wikiszabira megyek. Talán Te is lehiggadhatnál egy cseppet.--Szilas vitalapom 2009. október 13., 14:24 (CEST)

Meccsek

Jó reggelt! Van vagy lesz olyan oldal, ahol ezeket a sablonyokat egyben lehet majd látni? Egyszerűen nem találom... – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. október 15., 06:53 (CEST)

Május 20

Kérlek nézd már vissza: most úgy áll a dolog, hogy 1955. május 19-én és 20-án is volt egy-egy válogatott meccs. Biztos ez? – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. október 21., 07:14 (CEST)

Miért lenne kettő? 19-én volt. A 20 csak átirányításnak, maradt meg, egyenlőre. - Csurla vita 2009. október 21., 07:16 (CEST)
Ok. tehát ha a két hivatkozást javítom, akkor nem kell? :) – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. október 21., 07:21 (CEST)
Inkább nem piszkálom, nehogy elrontsam :) – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. október 21., 07:22 (CEST)
Bízd rám, befejezem. Nem felejtem el, csak most nincs időm folytatni. - Csurla vita 2009. október 21., 08:39 (CEST)

Dés – Vásárhelyi

Köszi a forrásolt kiegészítést! Már kaptam is a fejemre, hogy kivettem, de már hozzászoktam a WP:ÉLŐ betartása miatti megjegyzésekre. Cassandro Ħelyi vita 2009. október 29., 23:12 (CET)

Re: A magyar labdarúgó-válogatott mérkőzései

Szia, szívesen! Időközben észrevettem olyanokat a játékvezetők nemzetiségeinél, mint a "Kelet-német Labdarúgó-szövetség", vagy ugyanez nyugat-németben. Ezeknek érdemes-e szintén átirányított lapot létrehozni, ami a Német Labdarúgó-szövetség cikkre irányítana, vagy inkább ne? A válogatottaknál például külön szócikk van az NDK-ról, de az NSZK átirányítódik a Német labdarúgó-válogatott cikkre.
Tomcsy üzenet 2009. november 7., 01:21 (CET)

Lehet átirányítás és ha később valaki jónak látja megírjhatja külön cikkben. Keletnémet Labdarúgó-szövetség a helyes alak. --Csurla vita 2009. november 7., 17:57 (CET)

Javítás

Korszakalkotó! Lehet. Nem ze volt a szándék, de egy táblázatnak, egyéni véleményem szerint ott a helye, ahol megemlítik. Lehet, hogy az én logikám sánta, lehet hogy, az értelem és tények összessége kissé zavart.Ha valamit közölni akarsz, akkor legyél szíves egyszerűen megtenni. Ha parancsolni akarsz, menjél rendőrnek, most nagy szükség van az állomány bővítésének! Ha útmutatót, magyarázatot teszel a mit, miérthez, azt jobban megértem. Segítőkészségem maximális, de igyekezzél emberibb magatartást tanúsítani. Lajos52 vita 2009. november 11., 08:43 (CET)

Nov. 21.

Szia? Nincs kedved eljönni? Cassandro Ħelyi vita 2009. november 14., 22:55 (CET)

Szia! Szombaton biztos vidéken leszek. Most ez nem jön össze, majd legközelebb... - Csurla vita 2009. november 17., 19:47 (CET)

Szívesség

Szia! Bocsi, hogy zavarlak...az a kérdésem lenne, hogy van a Tatabánya Carbonex KC szócikk, ahol a klubot bemutató sablon el van csúszva, ezt nem tudnád megcsinálni valahogy? Előre is köszi :)

Szia! Megnéztem, de nem tudom az okát. Próbáld meg a műszaki kocsmafalon! - Csurla vita 2009. november 17., 19:48 (CET)