Szerkesztő:Alföldi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Wikipedia ,,Szerkesztő:Alföldi,,Valóban Dél-alföldi vagyok az életem nagyobb részét mint kisebbségi magyar éltem. Azért léptem be, a Wikipédiába a magas korom ellenére egy pár dologra reagálhassak. Az internet tele van az elmult idők felületes, kétes vagy szándékos kincstári írásaival, szerintem mások a tények és más a érdekből ki alakított közvélemény. A Wikipedia rendszerét nehezen követem, "Temesközi rekatolizáció," cikk is átolvasásra , igazitásra, szorul. Semilyen vallási, vagy politikai szemlélet nem vezetett. Az irásom sajnos egy kicsit allogán Alföldi vita 2014. november 28., 11:55 (CET)--[[ 11:55 (CET)--

A Temesközi rekatolizáció c. cikkhez azt a megjegyzést füzték /név nélkül/,,Erdélyi,, Temesköz /Bánság/ sosem volt Erdély, más a multja is, amolyan fehér folt a történelmünkben. Wikipédiára feltett cikk tudatoósan a 18. ás 19. századi Magyarországi Temesközröl ir. Az erdélyi besorolás kérem törölni, nincs köze a valósághoz. --Alföldi vita 2014. december 13., 18:43 (CETdecember 13., 18:43 (CET)--Alföldi vita 2014. december 13., 18:43 (CET)

Temesi Bánság és a Hamisított Bula címmel helyeztem el cikket, a gondom az , a Wikipedia szabályai szerinti szerkesztés nekem már nem megy, a segítséget megköszönöm. A hamis, vagy rossz fordításokból származó cikkek nagyon elburjánzottak. Alföldi. Alföldi vita 2015. szeptember 1., 18:47 (CEST)

,,,Azt tapasztalom, hogy a magyar Wikipedián hemzsegnek azok a cikkek melyeket száz évvel ez elött fogalmaztak meg. A Wikipedia szabályainak megfelelnek, hiszen írásos bizonylatot lehet fölmutatni .Száz év alatt rengeteg új bizonyíték került elő. Az internet íluzió azt hinni, hogy megtörtént eseményeket ellehet hallgatni. A szomorú példák között meg kell említeni Dr. Borovszky Samu a Csanádi Vármegye monográfiát miért áll meg 1715 évben ? 1716 ig török volt, következett a spanyol származású IV. Károly Magyar Király, Mária Terézia apja aki fölrugva az 1711. évi szatmári békét nem adott oltalmat a Temesközi magyar őslakoságnak,földőnfutók lettek 62 év után térhettek visza szülőföldjükre de. barázda földet sem kaptak visza.Több monográfiával találkoztam melyek csat 1716 -ig merészkedtek. A rendes Csanádi egyházmegye újboli fölállitását Mária Terézia Magyar Király /császár sosem volt/ uralkodása alatt 1780-ban állitották föl a pápa által elismert püspökség Temesvár székhelyel, A magyar Püspöki Kar részeként,ekkor neveztek ki főispánoka a 3 megye élére.Temesköz soha sem lett osztrák tartomány a 62 év katonai uralom alatt ,ugyan úgy mint Szeged,Makó ,Arad vidékei a Haditanács parancsait a királyi kamara fizette és intézte.A levéltári iratok hiányossan megtalálhatók a budapesti levéltárban. Borovszki a Mercy féle lakossági összeszámlálást 1722-1725-ből veszi alapul de ekkor már a magyar rendek birtokait elvették,igy a jobbágyok földjeiket házaikat is elvették,hontalan zsellérek lettek.Legújabban akció indult,hogy Bánát osztrák tartomány, ha az orrunknál tovább nézünk,vagy látunk,a tét a Csanádi egyházmegye hatalmas vagyona ami nem az államé a szuverán egyházé a püspök rendelkezése alatt.A katolikus hivők magyarok,de a püspökség nem. Alföldi Alföldi vita 2015. október 19., 17:39 (CEST)---------Szalma György idös 2015 / Wikipédián megtaláható cikkeim, -TEMESKÖZI REKATOLIZACIÓ / ELLEN REFORMÁCIÓ / -300 ÉVE A TÖRÖK KIVONUL TEMESVÁRRÓL 1716 BAN, / -TEMESKÖZBŐL BÁNSÁG A 18 SZÁZADBAN / - TEMESKÖZ ÉS A HAMISÍTOTT BULLA . vita /


,,,300 ÉVE A TÖRÖK KIVONULT TEMESVÁRROL 1716 BAN A magyaroknak keserves sors következett 1716 után a magyarokat eltüntetik lakóhelyükről Temesközből, majd megidult az erőszakos betelepítés az öslakosság házaiba, katonai módszerekkel.A "Felvilágosult abszalutizmus" következményeivel hamar találkoztak őseink, Temesközt,huncutsággal,és katonai erőszakkal császári területnek mondták 60 évig,mig minden földet,bányát,erdőt eladtak és szétosztottak, majd következett a sok idegen magyar honosítása.A temesközi,vagy bánsági telepítés nem úgy zejlott le mint a szatmári,vagy a baranyai ott az őslakosság helyben maradhatott.A bánsági sváb lakosság szorgalmassan helyt állt.A II.világháború létszámukat felére apasztotta,a maradékot a komunista diktatura nem éppen törvényessen eladta őket a Nyugatnémeteknek.Az elő került térképek,a levéltári dokumentumok lehetővé teszik ,hogy az 1716. évi magyar lakosság létszáma ismerhető, szomorú de a világ végéig nem oktathatunk hazugságot gyermekeinknek, a temesközi népirtás megtörtént,mint ahogy a nyugat bánsági sváb és magyar pusztítás 1944 telén,a bocsánat kérések nem maradhatnak el örökre.jóhiszemü segítséget kérek tölletek,hogy elfogatható cikk létrejöhessen.Alföldi vita 2016. január 9., 14:48 (CET)