Szerkesztő:Albafalco/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Csontrakás[szerkesztés]

Mi a csontrakás, ízületek átmozgatása?

Röviden a testünkben lévő 126 ízület átmozgatása. Bővebben: speciális fogásokkal manuális (kézi) úton a csontok és az aközötti ízületek helyretétele.Kovács-Magyar András masszázs módszerét követve.

Nem erővel, hanem energiával történik a kezelés, ezáltal lehetővé válik a fájdalommentes helyretétel, akár olyan csigolyákat is, amelyek hetekkel vagy évekkel korábban mozdultak el. Esetleg régebb óta okoznak isiászt, nyak-, váll-, hát-, derék-, csípő-, kéz-, könyök, vagy térdfájdalmat. Megoldhatók a különböző meszesedések okozta fájdalmak is. A maximálisan hatékony kezelés, az izmok fellazításával, a gyulladások megszüntetésével kezdődik, ez olyan, mint egy kellemes masszázs, ami után a csigolyák szinte maguktól mozdulnak helyükre.


A módszer lényege

A kezelések során minden esetben átmozgatunk valamennyi ízületet, mert megoldást csak az egész test csontozatának harmóniája eredményezhet. A csontrakás protokolljához hozzá tartozik, a kiváltó okok megkeresése, és azok megszüntetése. Ezért szoktam mondani, „Segíts Magadon – az Isten is megsegít”, de ha Te, nem segítesz Önmagadon, akkor miért várod el másoktól? A megoldáshoz nem csak az ember kell, hanem az akarata és a hite is!


Előnye:

Más módszerekkel együtt kiegészítő terápiaként is alkalmazható, fokozza a hagyományos terápiák hatékonyságát, ugyanakkor semmiféle mellékhatása nincs. A csontrakás során nem csak a gerincoszlop csigolyáit tesszük helyre, hanem a keresztcsontot is. Valamint az összes ízület "beolajozásra kerül". Következmény: Kellemes közérzet, sokkal könnyedebb lesz minden mozgás, a testben.


Hány kezelés javallott?

- 30 éves korig 3; - 40 éves korig 4; - és így tovább...

Utó-előkezelések, illetve a továbbiakban megelőzés gyanánt félévente 1 kezelés javallott, de havonta is lehet jönni 1-1 kezelésre, ha szeretné magát jól érezni. Aki e kezelések hatására meggyógyult gerincferdülésből, gerincsérvből (tünetmentessé vált), annak 2-3 havonta melegen ajánlott az elő-utókezelés, és ennek hatására nem lesznek fájdalmai, de ez nem azt jelenti, hogy végtelenségig terhelhetjük a testünket.

Az első két kezelés között maximum 8 nap telhet el, és a gerincsérvvel vagy gerincferdüléssel kezelteknél – ha kell 4. kezelés – a 3. és a 4. kezelés között sem telhet el 10 napnál több idő!


Miért?

Mert az izmoknak van egy beidegződésük, ami arra sarkallja őket, hogy visszaálljanak a régit tartásra, de ha újból és újból megkapják az új impulzusokat, akkor elveszítik a régi reflexeket, és így a csípő vagy a gerinc végleg helyreáll.


Hány éves kortól hány éves korig javallott?

Nincs korhatár!!!


A Csontrakás alkalmazása és első terjesztése Hefler István nevéhez fűződik.

A köztudatban a CSONTKOVÁCS szó van, de ennek a negatív aspektusai is nagyon bevésődtek az emberekbe, pár pancser miatt. A Csontkovácsok nagyon ügyes emberek, és sok jót tettek a hozzá fordulókkal. Aki alázattal volt a beteg emberek felé, az biztos jól is végezte a dolgát. Viszont aki megfeledkezett az alázatról, az csak fájdalmat okozott az embereknek. A rossz hír futó tűzként terjedt! Pont ezért ment rossz híre eme csodálatos szakmának-hivatásnak. Sajnos a jó hír lassan terjed.

A JÓ hír, van egy új dolog, amit csontrakásnak neveznek, és ami, és aki, helyesen alkalmazza, az az univerzum, és az Isteni energiákat hívja segítségül.

Forrás[szerkesztés]

[[Kategória:Természetgyógyászat]]