Szellemekkel suttogó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szellemekkel suttogó
(Ghost Whisperer)
Műfajdráma / thriller / fantasy

AlkotóJohn Gray
FőszereplőJennifer Love Hewitt
David Conrad
Aisha Tyler
Camryn Manheim
Jay Mohr
Jamie Kennedy
ZeneszerzőMark Snow

OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Évadok5
Epizódok107 (Epizódlista) (epizódlista)
Gyártás
ProducerJohn Gray
Részenkénti játékidő42-44 perc epizódonként
GyártóParamount Television Studios
ForgalmazóHulu
Sugárzás
Eredeti adó
Eredeti sugárzás 2005. szeptember 23.2010. május 21.
Első magyar adóAXN, TV2, FOX, Sorozat+
További információk
SablonWikidataSegítség

A Szellemekkel suttogó egy amerikai dráma-fantasy-thriller sorozat, amely 2005. szeptember 23-án indult a CBS csatornán. A sorozatot John Gray ötlete alapján készítették. A főszerepben Jennifer Love Hewitt, David Conrad és Camryn Manheim játszik, ezenfelül korábbi szereplők közé sorolható Aisha Tyler és Jay Mohr. A sorozat az Egyesült Államokban péntek esténként volt látható, a magyar nézők 2007. november 29-étől kezdve láthatják a TV2 illetve AXN csatornákon valamint a Sorozat+-on van műsoron hétvégén.

2010. május 18-án hivatalosan is bejelentették, hogy az ötödik évad után nem folytatódik a sorozat.[1]

A műsor címe[szerkesztés]

A műsor címe a főszereplő, Melinda Gordon (Jennifer Love Hewitt) természetfeletti képességére utal, miszerint látja, hallja a halottak szellemeit, és beszélhet is velük. A történetek egy kis városkában játszódnak, amit Grandview-nak hívnak. Melinda itt lakik Jimmel, a férjével. Az epizódokban nem a borzongatás a lényeg, hanem az élők és holtak (általában) rokoni kapcsolataiban fennálló problémák közös megoldása, amikben Melinda közvetítőként működik.

Szereplők, alkotók[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Melinda Gordon Jennifer Love Hewitt Györgyi Anna
Jim Clancy David Conrad Király Attila
Delia Banks Camryn Manheim Menszátor Magdolna
Ned Banks Christoph Sanders Timon Barna
Előd Álmos
Eli James professzor Jamie Kennedy Vári Attila
Rick Payne professzor Jay Mohr Háda János
Andrea Marino Aisha Tyler Agócs Judit

Rendező: John Gray író: John Gray forgatókönyvíró: John Gray, David Fallon, Jed Seidel, Emily Fox, John Belluso, Catherine Butterfield, Lois Johnson zeneszerző: Mark Snow operatőr: James Chressanthis vágó: John Duffy, Scott Vickrey.

A fény[szerkesztés]

Amikor Melinda segít a szellemeknek átkelni mindegyikük meglátja a "fényt". A sorozatban a fényt egynek tekintik a Mennyországgal. A nézők számára ez mind nem látható viszont akadnak kivételek például ezekben az epizódokban: Eltűntek (1. évad, 20. rész), Az egyetlen (1. évad, 22. rész), Szellem a pályán (2. évad, 10. rész), és a A gyülekezés (2. évad, 22. rész).

A fényről annyit lehet tudni, hogy aki átlépi a határát, boldogsággal, szeretettel telik meg. Akadnak viszont olyan lelkek, szellemek akiket a gonosz ragad el, a legtöbb elhunyt azonban fényt választja.

A sötét oldal[szerkesztés]

A szellemek nem mindegyike kel át a fénybe, néhányan a sötét oldalt választják, ami betudható annak is, hogy életükben rossz életet választottak.

A sötét oldalt a sorozatban egynek tekintik a pokollal. Akik ide kerülnek, utálatnak és haragnak lesznek kitéve. Rengeteg negatív energiát halmoznak fel, és ezt másokra is könnyű szerrel átvezethetik, melankóliát, szomorúságot keltve ezzel.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. http://www.femina.hu/sztar/hirek/szellemekkel_suttogo_vege_5_evad_utan 5 év után megszűnik a TV2 közkedvelt sorozata

További információk[szerkesztés]