Supertrain

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Supertrain
(Supertrain)
Műfaj televíziós sci-fi

Alkotó Donald E. Westlake
Earl W. Wallace
Főszereplő Edward Andrews
Nita Talbot

Ország USA
Nyelv angol
Évadok 1
Epizódok9
Gyártás
Vezető producer Dan Curtis
Producer Robert Stambler
Anthony Spinner
Rod Amateau
Részenkénti játékidő 45-48 perc
Gyártó NBC
Sugárzás
Eredeti adó NBC
Eredeti sugárzás1979. február 7. – 1979. május 5.
Magyar sugárzás kezdetenem volt
Státusz megszűnt
További információk
SablonWikidataSegítség

A Supertrain egy televíziós sci-fi-kalandfilmdrámasorozat, amely 1979. február 7-étől 1979. május 5-éig futott az NBC-n.

A történet egy "Szupervonaton" zajlott, ami egy atommeghajtású, nagysebességű vonat. A szerelvényben olyan luxusszolgáltatások voltak (uszoda, bevásárlóközpont…) mint egy luxus óceánjáróban.

A vonat olyan nagy volt, hogy széles vágányokon futott (nem pedig 2 párhuzamos vágányon, mint ahogy néhány reklámplakáton ábrázolták).

Az utazás 36 órát vett igénybe New Yorkból Los Angelesbe. A történet több szálon futott, a vonaton utazók társadalmi helyzetét mutatta be, és a szereposztás legnagyobb része vendégcsillagokból állt. A forgatás a hatalmas díszletekkel és a külső felvételekhez való csúcstechnológiás modellvonattal bonyolult volt.

Akkoriban a Supertrain volt a legdrágább sorozat, amit addig készítettek az Egyesült Államokban. A forgatást jelentősen megdrágította a rengeteg drága díszlet, a modellvasút, amelyből egy le is zuhant a forgatások alatt. A sorozatnak alacsony volt a nézettsége, az NBC majdnem tönkre is ment. Akkoriban ez a sorozat számított minden idők legnagyobb televíziós bukásának.

Kilenc epizód készült, egy 2 órás kísérleti epizódot is beleértve.

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]