A Csillagkapu epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Stargate SG-1 epizódok szócikkből átirányítva)
Ez a szócikk a Csillagkapu (Stargate SG-1) című tévésorozat epizódjainak listáját tartalmazza.

A Csillagkapu sorozat szorosan követi az 1994-es „Csillagkapu” c. film eseményeit. Bizonyos esetekben szükséges a film történetének ismerete, hogy a sorozat eseményei érthetőek legyenek. Ezért most következzen egy rövid összefoglaló a film történetéről.

Alább a cselekmény részletei következnek!
  • A film eleje az egyiptomi Gízánál játszódik 1928-ban, ahol találnak egy ősi tárgyat (a Csillagkaput), amit egy idegen civilizáció alkotott. Mintegy hetven évvel később az egyiptológus Daniel Jackson rájön, hogy ezt az építményt bolygóközi utazásra használták. Az egyiptológus egy csapat katonával Jack O’Neill ezredes vezetése alatt átmegy a Kapun az Abydos nevű bolygóra. Ott ókori szinten élő embereket találnak. Hamarosan megtudják, hogy az egyiptomi mitológiából ismert napisten valóságos személy -egy idegen, aki évezredekkel ezelőtt hozta át az embereket a Csillagkapun keresztül rabszolgának, és jelenleg is Istent játszik előttük.

A csapat végül legyőzi Rát és felszabadítja a helyi népet. O’Neill ezredes és csapatának megmaradt tagjai visszatérnek a Földre, de Daniel Jackson nélkül és a Csillagkapu Programot lezárják.

  • A Csillagkapu sorozat a filmben történtek után egy évvel később kezdődik. A történet a szilárd időrendi sorrendben levő részekben folytatódik.
Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Első évad[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!
# Epizód címe Epizód címe magyarul Első amerikai
sugárzás
Első magyar sugárzás Gyártási kód
1 Children Of The Gods (Part 1)Az Istenek gyermekei I.1997. július 27.
?
101A
A Csillagkapu Programot újraindítják, amikor Apófisz – egy idegen Ré fajából, a Földre jön, hogy foglyokat szerezzen. Jack O’Neill és csapata újra összeáll és az újonnan érkezett Samantha Carterrel kiegészülve az Abydosra mennek, hogy megkeressék Daniel Jacksont. 
2 Children Of The Gods (Part 2)Az Istenek gyermekei II.1997. július 27.
?
101B
O’Neill és Jackson megismeri Teal'c-et, aki Apófisz Első Jaffája. Teal'c átáll az ő oldalukra és segít nekik visszatérni a Földre, de sajnos nem tudják megmenteni Daniel feleségét, Sha're-t és a barátját Skaara-t, akikből Goa’uld gazdatest lesz. 
3 The Enemy WithinAz ellenség karmaiban1997. augusztus 1.
?
102
Kawalsky századost az előző epizódban megszállta egy Goa’uld parazita. A szimbiótát eltávolítják, de kérdéses, hogy a százados ismét önmaga-e. 
4 EmancipationEmancipáció1997. augusztus 8.
?
103
A CSK-1 egy olyan világot látogat meg, ahol mongolok élnek és ahol a nők erősen hátrányos helyzetűek. A törzs, amelyikkel találkoznak szívesen látja őket vendégül, de az éj leple alatt valaki elrabolja Carter századost és egy másik törzsnek adja el rabszolgának. 
5 The Broca DivideA sötétség határán1997. augusztus 15.
?
104
A csapat egy olyan világra talál, amely ketté van osztva egy 'Sötét' és egy 'Világos' részre. A sötét oldalon levő erdőben egy nagyon ragályos betegség az embereket primitív ősemberekké teszi. A Parancsnokságot lezárják, amikor ez a betegség ott is felüti a fejét. 
6 The First CommandmentAz első parancsolat1997. augusztus 22.
?
105
A CSK-9 jó ideje nem jelentkezik a bolygóról, ahová ment. A CSK-1 utánuk megy és hamarosan megtudják, hogy a CSK-9 parancsnoka istennek kiáltotta ki magát a helyiek előtt. 
7 Cold LazarusKristálytükör1997. augusztus 29.
?
106
Egy bolygón O’Neill megérint egy furcsa kék kristályt, ő elájul és helyette egy másolat megy vissza a csapattal, aki csakhamar 'kimenőre' megy. Mikor az eredeti Jack O’Neill visszatér a bázisra, a csapat elindul megkeresni a másolatot, még mielőtt az valami bajt okozna. 
8 The NoxA Nox1997. szeptember 12.
?
107
Az elnök és a hadvezetés nincs megelégedve a Csillagkapu Parancsnokság eredményeivel. Technológiát akarnak, mellyel meg lehet védeni a Földet a Goa'uld-októl. Teal'c tud egy bolygóról, ahol él egy állatfaj, amely láthatatlanná képes válni. A CSK-1 el is megy a bolygóra, hogy fogjanak egy példányt, de hirtelen azt veszik észre, hogy a Csillagkapu eltűnt. 
9 Brief CandleÚgy rohan az idő1997. szeptember 19.
?
108
Az Argos nevű bolygón az emberek mindössze 100 napig élnek – hála egy Goa'uld hosszútávú kutatásainak. Jack is megfertőződik az ezért felelős nanitokkal, s így a csapatnak sürgősen megoldást kell találnia. 
10 Thor's HammerThor pörölye1997. szeptember 26.
?
109
A csapat a Kiméria bolygóra megy, hogy szövetségest keressenek a Goa'uldok ellen. Ahogy megérkeznek, a Kapu előtt levő obeliszk – Thor pörölye – beszippantja Teal'cet és az őt védeni próbáló Jack-et. Jack és Teal'c egy labirintusban ébrednek fel, ahol Thor hologramja közli velük, hogy onnan csak a gazdatest távozhat, de a Goa'uld szimbióta nem. 
11 The Torment of TantalusTantalus kínjai1997. október 3.
?
110
Daniel a Csillagkapuval kapcsolatos 1945-ös kutatások filmfelvételeit nézi és döbbenten látja, ahogy a Kaput megnyitják és egy ember átmegy rajta. A tudós soha nem tért vissza, de Daniel képes azonosítani a koordinátákat, ahová ment. A csapat az 52 éve eltűnt tudós után indul. 
12 BloodlinesApáról fiúra1997. október 10.
?
111
Teal'c fia, Rya'c hamarosan átesik az első Goa'uld-jának a beültetésén a Chulakon. A CSK-1 visszatér hát, hogy ez megakadályozza. Kiderül azonban, hogy Rya'c nagyon beteg és ezért szüksége van a Goa'uldok gyógyító erejére. 
13 Fire and WaterTűz és víz1997. október 17.
?
112
A CSK-1 három tagja abban a biztos tudatban tér vissza a Parancsnokságra, hogy Daniel meghalt. Az emlékeik azonban hamisak. Valójában Danielt egy idegen rabolta el, hogy megtudjon tőle bizonyos dolgokat. 
14 HathorHathor1997. október 24.
?
113
Az idáig a Földön raboskodó Goa'uld Hathor eljut a Parancsnokságra. Különleges feromonjaival egymás után megigézi a férfiakat. Azonban Carter százados nem nézi ezt tétlenül. 
15 SingularitySzingularitás1997. október 31.
?
114
A CSK-1 a Hanka nevű bolygóra látogat, ahol a CSK-7 végez kutatásokat. Döbbenten látják, hogy valamitől mindenki meghalt a bolygón – beleértve a CSK-7 tagjait. Az egyetlen túlélő egy Cassandra nevű kislány. Vajon ő miért maradt életben? 
16 Cor-aiCor-ai1998. január 23.
?
115
A csapat egy olyan világba látogat, ahol Teal'c már járt egyszer, mint Apophis jaffája. Akkor megölt egy embert, s most a helyiek ezért elfogják és a "Cor-ai" nevű bíróság elé viszik. 
17 EnigmaA titokzatosak1998. január 30.
?
116
A csapat egy pusztuló világból kiment néhány Tollan-t, akik jóval fejlettebbnek tűnnek a földi embereknél. A hadsereget és az NID-t nagyon érdekli a technológiájuk és megpróbálják őket egy kísérleti telepre szállítani. A CSK-1 azonban ezt nem nézheti tétlenül. 
18 SolitudesA jég foglyai1998. február 6.
?
117
Sam és Jack egy jeges bolygóra kerülnek, miután a csapat egy tűzharc közepette a Parancsnokságra tárcsázott. A féregjárat valamiért egy másik Kapu felé irányítódott át. 
19 Tin ManBádogember1998. február 13.
?
118
A Csillagkapu a csapatot egy nagy és sötét épületbe viszi. Hamarosan egy furcsa fénytől mind elájulnak. Mikor magukhoz térnek vissza mennek a Földre, ahol dr. Fraiser csakhamar megállapítja róluk, hogy robotok. 
20 There But For the Grace of God (1)Isteni kegyelem (1)1998. február 20.
?
119
Daniel egy párhuzamos univerzumba kerül – hála egy furcsa tükörnek. A Parancsnokságon minden más. Daniel megtudja, hogy a Goa'uld-ok megtámadták ezt a Földet. Vissza kell jutnia, hogy figyelmeztesse a saját világát a közelgő veszélyre. 
21 Politics (2)Politika (2)1998. február 27.
?
120
Az arrogáns Robert Kinsey szenátor a Parancsnokságra látogat, hogy eldöntse, hogy leállíttassa-e az évi 9 milliárd dollárt felemésztő Csillagkapu Programot vagy sem. A levegőben hamar érződik, hogy már döntött. 
22 Within the Serpent's Grasp (3)A kígyó szorításában (3)1998. március 6.
?
121
A CSK-1 megszegi a parancsokat és átmegy a Kapun a Daniel által hozott koordinátákra. Hamar kiderül, hogy egy Goa'uld űrhajón vannak, melynek parancsnoka a Goa'uld Klorel, aki Skaara testében van. Az űrhajó hipertérben száguld Föld felé. 

Második évad[szerkesztés]

# Epizód címe Epizód címe magyarul Első amerikai
sugárzás
Első magyar sugárzás Gyártási kód
23 The Serpent's Lair (4)Kígyófészek (4)1998. június 26.
?
201
A csapat tagjait elfogják. Szerencséjükre Bra'tac kiszabadítja őket és együtt folytatják a harcukat a Föld megmentéséért. Az idő pedig fogytán van. A két Goa'uld űrhajó pályára állt a Föld körül, s már készülődnek a támadáshoz. 
24 In The Line Of DutyVadászat1998. július 3.
?
202
A CSK-1 egy Goa'uld támadás alatt levő bolygóról menekíti az embereket. A felfordulás közben Cartert megszállja egy Goa'uld. A Földön hamar kiderül Carter titka és el fogják őt. A benne levő Goa'uld azt állítja, hogy ő egy Tok’ra továbbá figyelmezteti a csapatot, hogy egy fejvadász van a nyomában. 
25 PrisonersVilágok gyilkosa1998. július 10.
?
203
A csapatot elfogják és átküldik egy börtönbolygóra, ahonnan nem lehet elszökni – mindezt azért mert segítettek egy menekülő embernek, aki a tudtukon kívül gyilkos volt. Ott, a bűnözők között találkoznak Linea-val – egy öregasszonnyal, akinek segítségével talán megszökhetnek. De vajon Linea miért került ebbe a börtönvilágba? 
26 The GamekeeperEmlékek rabjai1998. július 17.
?
204
A csapat talál egy világot, melynek lakói egy virtuális világban élnek és azt hiszik, hogy a valós világuk elpusztult. A CSK-1 is bekerül a virtuális valóságba. O’Neillnek és Danielnek életük egyik legszörnyűbb pillanatát kell újból és újból végigélnie. 
27 NeedSzarkofág1998. július 24.
?
205
Egy bolygón Daniel megment egy lányt, aki épp öngyilkosságot akar elkövetni. Kiderül, hogy az ott élő emberek régen legyőzték Goa'uld uraikat, s most úgy tesznek, mintha még mindig elnyomás alatt lennének. A megmentett lány az uralkodó lánya és szerelmes lesz Danielbe és egy szarkofág narkotikus függőjévé teszi, hogy maga mellett tartsa. 
28 Thor's ChairotThor szekere1998. július 31.
?
206
A CSKP segélyhívást kap a Kiméria bolygóról, amit megtámadott egy Goa’uld. Minthogy a bolygó védelmét – Thor pörölyét – a CSK-1 tette tönkre, a csapatnak kötelessége segíteni az ottaniaknak. A legendák szerint Thornak létezik egy csarnoka, ahol megtalálható Thor szekere, ami a győzelmet jelentheti a támadók fölött. 
29 Message in a BottleÜzenet a palackban1998. augusztus 7.
?
207
A CSK-1 egy furcsa, gömb alakú tárgyat hoz Parancsnokságra. Nem sokkal később a gömb működésbe lép. Mielőtt eltávolíthatnák a Kapun keresztül, a gömbből minden irányba hosszú karók jönnek elő és az egyik átdöfi O’Neillt a vállánál. A gömb a jelek szerint sokkal több, mint aminek látszik. 
30 FamilyCsaládi ügy1998. augusztus 14.
?
208
A csapat visszatér a Chulakra, miután Bra'tac-tól megtudják, hogy Teal'c fiát Apófisz elrabolta. Teal'cnek továbbá szembesülnie kell azzal, hogy felesége hozzáment egy másik férfihoz. 
31 SecretsSzigorúan titkos1998. augusztus 21.
?
209
Egy év telt el azóta, hogy Daniel elhagyta az Abydost, hogy felkutassa elrabolt feleségét. Daniel most visszatér, hogy beszélhessen Kasuffal. Mélyen megdöbben, mikor ott találja a feleségét, aki Apófisztól várja a gyermekét. Eközben O’Neillnek és Samnek Washingtonban kell szembenéznie néhány nem várt problémával. 
32 BaneA nyolcadik csapás1998. szeptember 25.
?
210
A csapat a BP6-3Q1 jelzésű bolygóra megy. Ott hirtelen megjelenik egy méretes repülő bogár és megcsípi Teal'cet. Visszatérve a Parancsnokságra, megállapítják, hogy a Teal'cbe került vírus elkezdte átalakítani Teal'c DNS-ét a bogár DNS-ére. Ráadásul Maybourne ezredes is megjelenik, hogy magával vigye Teal'cet. 
33 The Tok'ra (Part 1.)A Tok'ra I.1998. október 2.
?
211
Jolinar ("Vadászat") mentális lenyomatot hagyott Carterben, aki most az ő életéből lát emlékképeket. Sam látja, ahogy a Tok'rák menekülnek egy csillagkapun keresztül és látja a koordinátákat is. A csapat elindul, hogy megkeresse a Tok'rákat. Eközben Carter apja, Jakob rákban haldoklik. 
34 The Tok'ra (Part 2.)A Tok'ra II.1998. október 9.
?
212
A CSK-1 szövetséget ajánl a Tok'ráknak, de ezt visszautasítják, mivel nem tudnak eleget felkínálni. Eközben Selmak – az egyik legbölcsebb Tok'ra vezető veszélyben van, mivel a gazdateste haldoklik. A szövetség lehetőségét újragondolják, amikor Jakob fölajánlja magát új gazdatestként. 
35 SpiritsSzellemek1998. október 23.
?
213
A CSK-1 egy bolygón szelis indiánokkal találkozik, akik mélyen tisztelik az őket védelmező szellemeket. Mikor megtudják, hogy a Parancsnokság az indiánok tudta nélkül akar tríniumot kitermelni, a 'szellemek' megszállják a bázist. 
36 TouchstonePróbakő1998. október 30.
?
214
A Madrona lakói azzal vádolják a CSK-1-et, hogy ellopták a "Próbakövet". Azt állítják, hogy a tettesek a Csillagkapun át jöttek és CSK egyenruhát viseltek. A csapat azt gyanítja, hogy a tolvajok az Antarktiszon talált másik Csillagkaput használják. 
37 The Fifth RaceAz ötödik faj1999. január 22.
?
215
Jacket megragadja egy idegen gépezet és az elméjébe egy idegen faj tudását tölti bele, aki emiatt furcsa dolgokat kezd művelni. A tudást, amit szerzett, azonban az agya hosszú ideig nem bírja el és félő, hogy belehal. A csapatot sürgeti az idő, hogy megoldást keressenek, egy megoldhatatlannak tűnő problémára. 
38 A Matter Of TimeEgy végtelennek tűnő pillanat1999. január 29.
?
216
A CSK-10 egy bolygón ragad, ami közel van egy újonnan keletkezett fekete lyukhoz. A Parancsnokságról tárcsáznak a bolygóra, de ezek után nem tudják azt bezárni. Ráadásul a túloldalt levő fekete lyuk a Kapun keresztül egyre erősebb gravitációt és időtorzulást idéz elő. Ha a Kaput nem zárják be rövid időn belül, akkor a fekete lyuk elpusztítja a Parancsnokságot és idővel a Földet is. 
39 HolidaySzabadnap1999. február 5.
?
217
A CSK-1 találkozik egy öreg emberrel, akit Ma'chellónak hívnak. Ma'chello különböző Goa'uld pusztító találmányaival évtizedeken át harcolt a Goa'uldok ellen. Ma'chello és Daniel egyszerre megfognak egy gépezetet és testet cserélnek, ám ezt eleinte senki se veszi észre. 
40 Serpent's SongKockázatos játékok1999. február 12.
?
218
A CSK-1 rátalál a haldokló Apófiszra. Kiderül, hogy a Föld elleni sikertelen támadás után a hatalma meggyengült és most Szokár le is győzte. Apófiszt a csapat visszaviszi a Parancsnokságra. Azon tűnődnek, hogy mit csináljanak vele, mikor is üzenetet kapnak Szokártól, melyben közli, hogy amiért elvitték az orra elől Apófiszt, megtámadja a Földet. 
41 One False StepEgy rossz mozdulat1999. február 26.
?
219
Az egyik bolygón az éppen felderítést végző UAV váratlanul lezuhan. Kiderül, hogy a bolygót emberforma lények lakják, de most valamiért sorba kezdenek meghalni és több mint valószínű, hogy a Parancsnokság felelős ezért. 
42 Show and TellBújócska1999. január 27.
?
220
Egy kisfiú érkezik a Kapun át és figyelmezteti a Parancsnokságot, hogy egy Re'tu-nak nevezett idegen faj ki akarja irtani a potenciális Goa'uld gazdatesteket, jelen esetben az emberiséget. A Parancsnokság a Tok'rák segítségét kéri. 
43 196919691999. március 5.
?
221
A csapatot egy napkitörés visszaküldi az időben 1969-be. A csapat tagjait kémeknek hiszik, de az ifjú Hammond tábornok (ekkor még csak hadnagy) a segítségükre lesz, miután a csapat holmijai közt rátalál egy önmagának írt üzenetre. A csapatnak meg kell keresnie a Csillagkaput. 
44 Out of mind (1)Ébredések (1)1999. március 12.
?
222
O’Neill ezredest a Parancsnokságon kiolvasztják egy jégtömbből és közlik vele, hogy a 2077-ik évben van, és a csapattársai már régen meghaltak. O’Neillt azonban most sem hagyja cserben gyanakvó természete, s rájön, hogy a dolgok nem azok, aminek látszanak. 

Harmadik évad[szerkesztés]

# Epizód címe Epizód címe magyarul Első amerikai
sugárzás
Első magyar sugárzás Gyártási kód
45 Into The Fire (2)Tűzön-vízen át (2)1999. június 25.
?
301
A CSK-1 továbbra is fogságban van. Hammond tábornok, Teal’c és Bra’tac azonban kideríti, hogy hol vannak, és nyomban mentőexpedíciót szerveznek – Hathor egyik bázisára. O’Neill megöli Hathort, és a mentőexpedíció a tok'ra alagutak segítségével sikeresen elmenekül. 
46 SethSzeth1999. július 2.
?
302
A tok'rák figyelmeztetik a Parancsnokságot, hogy egy goa'uld feltehetőleg a Földön bujkál a Rá ellen kitört lázadás óta. A csapatra hárul a feladat, hogy megtalálják és elfogják. 
47 Fair GameTiszta játszma1999. július 9.
?
303
Carter századost őrnaggyá léptetik elő. Thor figyelmezteti a Parancsnokságot, hogy a goa'uldok újra meg akarják támadni a Földet. Az asgardok kezdeményezésére három goa'uld rendszerúr – Kronosz, Nirrti és Yu – érkezik a Parancsnokságra, hogy tárgyaljanak arról, hogy a Föld bekerüljön az asgardok által védett bolygók közé. Az egyikük, Kronos, aki megölte Teal'c apját… A rendszerurak követelik mindkét csillagkapu átadását, de a Kronosz elleni merénylet megakadályozása után elállnak ettől. 
48 LegacyHagyaték1999. július 16.
?
304
A CSK-1 rátalál kilenc gazdatest és goa'uld szimbiótáik tetemére. Nem sokkal azután, hogy visszatérnek a Parancsnokságra, Danielnél elmebaj tünetei jelentkeznek. Ennek oka Ma'chello goa'uld-ölő gépezetének mellékhatása az emberi elmére. 
49 Learning CurveFejlődési görbe1999. július 23.
?
305
A Föld a legjobb úton halad afelé, hogy előnyös üzletet kössön az Orban bolygó lakóival, akik a földi embereknél fejlettebbek, viszont a Csillagkapuról nem sokat tudnak. A Kapuról és goa'uldokról való tudásért cserébe ők a naqahdah generátoruk technológiáját ajánlják fel. E barátság veszélybe kerül, amikor a csapat megtudja, miképp bánnak az orbaniak a gyermekeikkel. 
50 Point Of ViewNézőpontok1999. július 30.
?
306
Egy párhuzamos valóságból Samantha Carter és Kawalsky őrnagy a földi Csillagkapu parancsnokságra menekülnek, mert az ottani Földet megtámadták a goa'uldok. A CSK-1 segít megmenteni az alternatív valóságot az alternatív asgardok segítségével. 
51 Deadman SwitchA fejvadász1999. augusztus 6.
?
307
A CSK-1-et elfogja egy fejvadász, aki arra kényszeríti őket, hogy segítsenek neki elkapni egy tok'rát. A fejvadász a Goa’uldok rabja, mert csak egy olyan szerrel maradhat életben, amit kizárólag a Goa’uldoktól lehet beszerezni. A fejvadász az utolsó pillanatban segítséget kér Samtől, hogy megszabaduljon a függőségtől. 
52 DemonsDémonok1999. augusztus 13.
?
308
A CSK-1 egy, még a középkorban lévő világot látogat meg. Itt démonoknak hiszik és áldozatként akarják felajánlani őket az ördögnek, amiről kiderül, hogy az egy goa'uld által megszállt unász. A CSK-1 legyőzi az unászt, és rábeszéli a helybélieket, hogy távozásuk után temessék el a csillagkaput. 
53 Rules Of EngagementA hadviselés szabályai1999. augusztus 20.
?
309
CSK-1 felfedez egy bolygót, ahol Apófisz parancsára emberi rabszolgákat képeznek ki arra, hogy – katonákként – beszivárogjanak a Csillagkapu parancsnokságra. A CSK-1 megpróbálja meggyőzni őket, hogy Apófisz nem isten - és már meghalt. 
54 Forever In A DayEgy örökké tartó nap1999. október 8.
?
310
Daniel ismét találkozik feleségével, de ez szörnyű következménnyel jár. 
55 Past And PresentMúlt és jelen1999. október 15.
?
311
A CSK-1 egy olyan bolygóra érkezik, ahol az egész lakosság egyfajta amnéziában szenved: egyáltalán semmilyen emlékük sincs egy dátumot megelőző időszakról, már legalább egy éve. Ke'ra egy fiatal nő, aki a világ múltjának felkutatásával foglalkozik, de a CSK-1 hamarosan rájön, hogy Ke'ra az emlékezete elvesztése előtt nem volt olyan ártatlan, mint most. 
56 Jolinar's Memories (1)Jolinar emlékei (1)1999. október 22.
?
312
Martouf meglátogatja a Csillagkapu parancsnokságot. Azt mondja nekik, hogy Jacob Cartert / Selmakot elfogta Sokar. Carter őrnagynak elő kell hívnia Jolinar emlékeit, hogy kiszabadítsa apját. 
57 The Devil You Know (2)Az elkárhozott ördög (2)1999. október 29.
?
313
A CSK-1-nek sikerül Jacobbal és Selmakkal megszöknie Ne'tuból egy Tok’ra bomba segítségével, ami felrobbantja a holdat és megsemmisíti Sokar hajóját Sokarral együtt. Apófisz azonban elszökik. 
58 FootholdInvázió1999. november 5.
?
314
Amikor Carter és Teal'c magukhoz térnek, arra a következtetésre jutnak, hogy a Csillagkapu Parancsnokság idegen befolyás alatt áll. A P3X-118-ről érkezett idegenek képesek emberi alakot felvenni. Carter kénytelen Maybourne ezredes segítségét kérni a bázis visszafoglalásához. 
59 PretenseSzínlelés1999. december 12.
?
315
Skaara felkéri a CSK-1-et, hogy képviselje őt egy perben a tollani bíróság előtt. A per tárgya, hogy Skaarának vagy a goa'uld Klorelnek van-e joga ahhoz, hogy használja Skaara testét. Eközben a CSK-1-nek a nox Lya-val egy Tollana elleni goa'uld támadást kell megakadályozniuk. 
60 UrgoUrgo1999. december 19.
?
316
A CSK-1 tagjainak az elméibe beültetnek egy Urgónak nevezett mesterséges intelligenciát. Az eszköz természete miatt Hammond arra kényszerül, hogy bebörtönözze CSK-1-et, ezért felkeresik az Urgo alkotóját, aki betáplálja magába az Urgót, hogy ezzel saját magát fejlessze. 
61 A Hundred DaysSzáz nap2000. január 7.
?
317
Egy bolygó lakossága veszélybe kerül néhány meteor következtében, ezért a Csillagkapu Parancsnokság a lakosság legnagyobb részét egy másik bolygóra szállítja, de O’Neill a bolygón reked. 
62 Shades Of GreySötét ügyek2000. január 14.
?
318
Miután technológiát lopott a tollanniaktól, Jack O’Neillt arra kényszerítik, hogy visszavonuljon. Ezután csatlakozik Maybourne ezredeshez, aki arra kéri, hogy szerezzen idegen technológiát, akár lopással is. 
63 New GroundÚj alapok2000. január 21.
?
319
A CSK-1 meglátogat egy bolygót, ahol éppen egy ideológiai háború dúl: Bedrosia és Optrica másként vélekednek a bolygón kialakult élet eredetéről. A bedrosiai kormány kémeknek hiszi a csapatot, és fogságba ejti őket, de végül Teal'c és egy helybeli segítségével elszöknek. 
64 Maternal InstinctAnyai ösztön2000. január 28.
?
320
A CSK-1, a CSK-2 és Bra'tac a Khebre utaznak, hogy még Apófisz előtt megtalálják a Harsesis gyermeket. Ott egy Zen szerzetessel találkoznak, aki a felemelkedés útjaira tanítja Danielt. Egy felemelkedett lény, Oma Desala, megmenti a gyermeket. 
65 Crystal SkullA kristálykoponya2000. február 4.
?
321
A CSK-1 egy elhagyatott bolygóra érkezik, ahol egy maja toronytemplomban Daniel egy kristálykoponyára bukkan. Ahogy Daniel hozzáér, "szellemmé" válik: senki sem látja és hallja. Később kiderül, hogy Daniel nagyapja, Nicholas Ballard is ilyen koponyát talált a Földön. Az ő és a helyi idegen lények segítségével Daniel végül visszatér a normális létbe. 
66 Nemesis (1)Nemezis (1)2000. február 11.
?
322
Thor űrhajóját megfertőzik a replikátorok. A Földre történő leszállás megakadályozásának érdekében a CSK-1 megbénítja a fékezőberendezést, így a hajó felrobban a légkörben, és a Csendes-óceánba zuhan, ám egy replikátor életben marad. 

Negyedik évad[szerkesztés]

# Epizód címe Epizód címe magyarul Első amerikai
sugárzás
Első magyar sugárzás Gyártási kód
67 Small Victories (1)Kis győzelmek (2)2000. június 30.
?
401
A Replikátorok elkezdenek szaporodni a Földön, és átveszik a hatalmat egy tengeralattjáró fölött. O’Neill és Teal'c megpróbálják elhárítani fenyegetést. Carter segít Thornak megvédeni az Asgard anyabolygót a Replikatoroktól. Carter arra használja az Asgardok legújabb hajóját (az O’Neill-t), hogy becsábítsa a Replikátorokat a hipertérbe, ahol a hajót felrobbantják és ezzel megsemmisítik őket. 
68 The Other SideA másik oldal2000. július 7.
?
402
Emberek lépnek kapcsolatba egy másik bolygóról a Csillagkapu Parancsnoksággal; egy háborút vívnak és kifogytak az ételből és az üzemanyag ellátásból. A CSK-1 elutazik a bolygóra, ahol arról kötnek egyezményt, hogy nehézvizet cserélnek el fejlett technológiára, hogy azzal harcoljanak a Goa'uldok ellen. Daniel érzi, hogy az emberek nem mondanak el nekik mindent, de Jack nem akarja kockáztatni a szövetségüket. 
69 UpgradesFejlesztések2000. július 14.
?
403
Egy Tok’ra olyan idegen kareszközöket hoz a Csillagkapu Parancsnokságra, amik nagyra növelik az erejüket és a sebességüket O’Neillnek, Carternek, és Jacksonnak, de végül a CSK-1 tagjai elvesztik azt az erőt, amit nyertek. 
70 CrossroadsKeresztutak2000. július 21.
?
404
A Csillagkapu Parancsnokságot meglátogatja női Jaffa, Shan'auc, aki állítólag felfedezte, miképp lehet, tud kommunikálni a lárva alakú Goa'uld szimbiótájával, és olyan információkat is tud szerezni, amivel meg lehet semmisíteni a Goa'uldokat. 
71 Divide And ConquerOszd meg és uralkodj2000. július 28.
?
405
A Goa'uldok agykontrollal rá tudja venni az embereket akár öngyilkos cselekedetekre is. A Tok'ráknak van egy tesztük, amivel ki lehet mutatni az agykontrollt, és mikor ezt alkalmazzák a Csillagkapu Parancsnokság emberein, Carterről és O’Neillről úgy vélik, hogy befolyás alatt állnak. 
72 Window Of OpportunityEgy apró lehetőség2000. augusztus 4.
?
406
O’Neill és Teal’c bent ragadnak egy időhuroknak köszönhetően állandóan újraélnek néhány órát a Csillagkapu Parancsnokságon. 
73 WatergateVíz alatt2000. augusztus 11.
?
407
Az oroszok titokban használják a második Csillagkaput, de miután tárcsáztak egy víz alatti világot, elvesztik a kapcsolatot a Csillagkapu-létesítményükkel, ezért segítséget kérnek a Csillagkapu Parancsnokságtól. 
74 The First OnesAz elsők2000. augusztus 18.
?
408
Amíg az emberek kiásnak egy megkövült ősi Goa'uldot, Daniel Jacksont elfogja egy Unas. A CSK-1 többi része megpróbálja megtalálni őt. 
75 Scorched EarthFelperzselt föld2000. augusztus 25.
?
409
Miután a CSK-1 áttelepítette egy idegen bolygó lakosságát egy másikba, mert az emberek szenvedtek a sugárzás hatásaitól, a CSK-1 felfedezi, hogy egy idegen űrhajó éppen átváltoztatja az új bolygót egy ellenséges környezetté. 
76 Beneath The SurfaceA felszín alatt2000. szeptember 1.
?
410
A CSK-1 tagjainak a memóriáját megváltoztatják, hogy fizikai munkát végezzenek egy földalatti ipari komplexumban. Vissza kell nyerniük a memóriájukat, hogy elszökhenessenek. 
77 Point Of No ReturnAhová nincs visszatérés2000. szeptember 8.
?
411
Egy különös ember, Martin Lloyd megmagyarázhatatlan módon tudomást szerez a Csillagkapuról, és ráadásul az állítja magáról, hogy földönkívüli. 
78 TangentRöppálya2000. szeptember 15.
?
412
Teal’c és O’Neill teszteli az első űrhajót, ami kombinálja a földi és a Goa'uld technológiát, de hamarosan valaki más átveszi az irányítást a X-301 felett, ezután Sam és Daniel Jacob/Selmak segítségét kéri, hogy megmeneküljenek. 
79 The CurseAz átok2000. szeptember 22.
?
413
Daniel öreg professzora meghal. Daniel elmegy a temetésére, végül a CSK-1 felfedezi, hogy egy Goa'uld megszökhetett egy olyan ősi urnából, amit a professzor csapata tanulmányozott. 
80 The Serpent's VenomA kígyó mérge2000. szeptember 29.
?
414
Her'ur és Apófisz találkoznak, hogy szövetségre lépjenek egymással; a Tok'rák és a Csillagkapu Parancsnokság szabotálni akarják a találkozót. A CSK-1 felfedezi, hogy Her'ur elfogta Teal'cet, és engesztelő áldozatként akarja használni őt. Csak egy, a hajón levő barát tud segíteni nekik. 
81 Chain ReactionLáncreakció2001. január 5.
?
415
Hammond tábornok hirtelen visszavonul; a CSK-1-nek hozzá kell szoknia az újonnan jött parancsnokhoz. 
82 201020102001. január 12.
?
416
Egy alternatív idővonalban a Föld az Aschen segítségével legyőzte a Goa'uldokat, de Carter őrnagy rájön, hogy az emberek 90%-át sterilizálták. A CSK-1-nek üzenetet kell küldenie a múltba a Föld megmentése érdekében. 
83 Absolute PowerTeljhatalom2001. január 19.
?
417
A Harcesis meglátogatja a Csillagkapu Parancsnokságot, és egy kómához hasonló álomba helyezi Danielt. Jackson megtapasztalja, mit jelent a Goa'uldok teljes tudásának a birtoklása. 
84 The LightA fény2001. január 26.
?
418
A CSK-1 felfedez egy világot, amit a Goa'uldok hagytak el, és egy szép, megbabonázó fényjelenséget találnak az egyik szobában, de a fénynek van egy rossz mellékhatása. 
85 ProdigyŐstehetség2001. február 5.
?
419
Carter egy rendkívül kepeségekkel rendelkező, de engedetlen kadét szakmai előmenetelét segíti azzal, hogy elviszi egy másik világra. De az út rosszra fordul, mikor egy energia alapú életforma megtámadja őket. 
86 EntitySzemélyiség2001. február 9.
?
420
A Csillagkapu Parancsnokság egy szondát küld a csillagkapun keresztül egy világra, ahol elektronikus életformák laknak, de a számítógépes rendszert megtámadja egy idegen vírus. 
87 Double JeopardyKettős kockázat2001. február 16.
?
421
A CSK-1-nek a tagjai a robot másaikkal dolgoznak azon, hogy felszabadítsanak egy világot Kronosz uralma alól. 
88 Exodus (1)Exodus (1)2001. február 23.
?
422
A Tok'rák és a Csillagkapu Parancsnokság úgy próbálja elpusztítani Apofiszt, hogy amikor elmegy az egyik csillagrendszerben, bedobnak egy csillagkaput a napba, kinyitják és összekötik azzal a csillagkapuval, ami egy feketelyuk mellett van. Ez által a csillag tömege lecsökken, és szupernóva-robbanást idéz elő. 

Ötödik évad[szerkesztés]

# Epizód címe Epizód címe magyarul Első amerikai
sugárzás
Első magyar sugárzás Gyártási kód
89 Enemies (2)Ellenségek (2)2001. június 29.
?
501
CSK-1, a lopott Goa'uld hajójukkal megérkeznek egy másik galaxisba. Később megérkezi Apofisz Teal'ckel aki még a saját társairól is azt hiszi, hogy meghaltak. Ezután Apofisz támadásba lendülésekor megjelenik egy replikátor hajó. 
90 Threshold (3)Végső határ (3)2001. július 6.
?
502
Azért, hogy meggátolja Teal'c hűségét Apofiszhoz (amit Apófisz Teal'c elméje megváltoztatásával nyert), Bra'tac egy ősi Jaffa rítust használ, amely vagy visszahozza a régi Teal'cet vagy megöli. 
91 AscensionFelemelkedés2001. július 13.
?
503
Miután Carter hazaér egy romokkal teli bolygóról, egy rejtélyes fiatalember meglátogatja őt, aki át tud menni a szilárd tárgyakon, de mindenki azt hiszi, hogy Carter csak „szellemeket” lát. 
92 The Fifth ManAz ötödik tag2001. július 20.
?
504
O’Neillt és Tyler hadnagyot Goa’uld erők támadják meg és csapdába esnek az ellenséges vonalak mögött, miközben a csapatuk maradéka rájön, nem is tudják, kicsoda Tyler. Vendégszerepben John de Lancie (leginkább a Star Trekből, Q szerepéből ismerős). 
93 Red SkyVörös égbolt2001. július 27.
?
505
A CSK-1 meglátogat egy új világot, amelyen olyan emberek élnek, akik életmódjukban leginkább az Amish-okhoz hasonlítanak. Szerencsétlenül, a kapu aktiválása változást okoz a bolygó napjának sugárzásában. Így a bolygón létező összes élet hamarosan el fog pusztulni. Az asgardok, akik ennek a világnak a védelmezői, itt is távol maradnak valamilyen okból. 
94 Rite Of PassageA változás útja2001. augusztus 3.
?
506
Cassandrának elkezdenek irányíthatatlan telekinézis rohamai lenni, és az egészsége rohamosan romlik. 
95 Beast Of BurdenRabszolgaság2001. augusztus 10.
?
507
A CSK-1 felfedez egy civilizációt, amely szolgaként használja az Unas fajt. Megpróbálják kiszabadítani Daniel barátját, Chakat. 
96 The TombA sír2001. augusztus 17.
?
508
A CSK-1 csatlakozik egy orosz csapathoz, amikor az egyik orosz csapat eltűnik egy földönkívüli templomban. 
97 Between Two FiresKét tűz között2001. augusztus 24.
?
509
A Tollániak felajánlanak egy fejlett fegyvertechonlógiát, egy Tolláni nyomozás miatt. 
98 200120012001. augusztus 31.
?
510
A CSK-1 felfedez egy új világot, amely potenciális szövetséges lehet a Goa'uldok ellen. Az egyik lehetséges anyabolygója az idegeneknek megegyezik a 2010-ből kapott üzenetben írttal. A CSK-1 kutatásba kezd. 
99 Desperate MeasuresKétségbeesett lépések2001. szeptember 7.
?
511
Cartert elrabolja egy beteg férfi, aki egy Goa'uld lárva gyógyító tulajdonságait akarja felhasználni arra, hogy megszabaduljon betegségétől. 
100 Wormhole X-Treme!Wormhole X-Treme!2001. szeptember 8.
?
512
Martin Lloyd, a 4. évadból ismert fura figura megint bajt okoz - ezúttal producerként tűnik fel, és csinál egy Wormhole X-treme nevű sorozatot a csillagkapuról. 
101 Proving GroundA tettek mezeje2002. március 8.
?
513
O’Neill kadétokkal edz egy titkos bázison, amikor úgy tűnik, idegenek szállták meg a parancsnokságot, s az ezredes csak a kadétokra támaszkodhat a helyzet megoldásában. 
102 48 Hours48 óra2002. március 15.
?
514
Meghibásodik a csillagkapu, miközben Teal'c még a féregjáratban van. A CSK-1 kénytelen az oroszok és néhány ellenség segítségét kérni. 
103 Summit (1)A csúcstalálkozó (1)2002. március 22.
?
515
A Tok'ra és a Goa'uld háború egyre erősödik, s a Tok'ra a CSK-1 segítségét kéri. Daniel Jackson részt vesz a rendszerurak titkos találkozóján. A Goa'uldok megszállják a Tok'rák titkos bolygóját. 
104 Last Stand (2)A végső mentsvár (2)2002. március 29.
?
516
Dr. Jackson titkos akcióját a Goa'uldok ellen megzavarja egy meglepetés vendég érkezése. A csapat többi tagja a Tok'ra bolygót teljes Goa'uld megszállás alatt találja. 
105 Fail SafeBiztonsági határ2002. április 5.
?
517
A Goa'uldoknál sokkal komolyabb fenyegetés közeledik: egy aszteroida pontosan a Föld felé tart. De az aszteroida még titkokat rejteget magában. 
106 The WarriorA harcos2002. április 12.
?
518
Egy karizmatikus Jaffa lázadó Jaffáival szövetséget keres a Földdel és követőivel, maga mellé állítva Teal'cet és Bra'tacot is. 
107 MenaceFenyegetés2002. április 26.
?
519
A CSK-1 egy fiatal lányt talál, aki képes készíteni és irányítani replikátorokat, s aki talán segíthet megoldani az asgardok gondját. 
108 The SentinelAz őrszem2002. május 3.
?
520
A CSK-1 kénytelen két elítélt katonához fordulni, hogy megmentsenek egy világot a Goa'uldoktól. 
109 MeridianMeridián2002. május 10.
?
521
A CSK1 felveszi a kapcsolatot a Kelownával, ahol egy idegen civilizáció olyan fegyvert épít, amivel egy csapásra kiirthatja saját magát. Egy baleset során Daniel is megsérül. Daniel, Oma Desala segítségével felemelkedik, egy magasabb létsíkra. 
110 RevelationsFelismerések2002. május 17.
?
522
Az asgardok a CSK-1 segítségét kérik, amikor a Goa'uldok megtámadják egyik legfontosabb laboratóriumukat. 

Hatodik évad[szerkesztés]

# Epizód címe Epizód címe magyarul Első amerikai
sugárzás
Első magyar sugárzás Gyártási kód
111 Redemption (Part 1)Megváltás I.2002. június 7.
?
601
Teal'cet családi ügy miatt elhívják a Földről, de később nem tud visszajönni, mert egy ismeretlen helyről megnyitották a csillagkaput a Földre, mely nem akar lezárulni - eközben a kapu energiája folyamatosan nő. Félő, hogy a kapu felrobban - kiirtva ezzel a Földi élet nagy részét - , ezért Jack és Carter megpróbál eljutni az asgardokhoz - csillagkapu nélkül. 
112 Redemption (Part 2.)Megváltás II.2002. június 14.
?
602
A kapu még mindig nyitva van - Carter és McKay továbbra sem találnak megoldást. Eközben Teal'c, Bra'tac és Rya'c megpróbálják bezárni a Csillagkaput a másik oldalról. 
113 DescentZuhanás2002. június 21.
?
603
Egy elhagyott Goa'uld anyahajó megközelítette a Földet. A CSK-1 Jacob Carter segítségével a hajóra lép, hogy felfedje titkát. A hajón különös dolgok történnek. 
114 FrozenJégbe fagyva2002. június 28.
?
604
Egy tudóscsoport felfedez egy több millió éves fagyott nőt az Antarktiszon, a második kaput lelőhelyének közelében. A CSK-1 kutatni kezd, és kiderül, hogy a test egy ismeretlen, rejtélyes kórral fertőzött. 
115 NightwalkersAz éjszaka fiai2002. július 12.
?
605
Carter, Teal'c és Jonas egy halott tudós után kutat, aki kapcsolatba hozható a Goa'uldokkal. Találnak egy várost, aminek lakói egy titkos kísérlet részesei. 
116 AbyssA mélység2002. július 19.
?
606
O’Neillt elfogja és megkínozza egy Goa'uld - szabadulása egy régi jóbaráttól függ. 
117 Shadow PlayÁrnyjáték2002. július 26.
?
607
Jonas Quinn hazájából követek érkeznek a Földre. Segítséget kérnek ellenségeik ellen. Kiderül, hogy tömegpusztító fegyver bevetésére készülnek, ami saját létüket is veszélyezteti. 
118 The Other GuysA többi fickó2002. augusztus 2.
?
608
A CSK-1-nek egy csapat fizikusra kell vigyáznia egy bolygón, ahol pár Goa'uld foglyul ejti őket, mert ezzel akarnak szívességet tenni Anúbisznak. A fizikusok közül néhányan megszöknek, rajtuk áll, hogy megmenkül-e a CSK-1. 
119 AllegianceHűség2002. augusztus 9.
?
609
A Csillagkapu Parancsnokság 1-es számú bázisára kényszerülnek menekülni a Tok'rák. Ezen a bolygón szállásolta el a CSK-1 a Jaffa lázadókat is. A feszültség növekszik közöttük, majd valaki szabotázst követ el. Janet Fraiser, Jacob Carter és Bra'tac is megjelenik. 
120 CureGyógymód2002. augusztus 16.
?
610
A CSK-1-nek felajánlanak egy a csodával határos módon gyógyító narkotikumot. A CSK-1 a Tok'rák segítségével kutatásokba kezd a bolygón és felfedezik, hogy a csodaszer ára megfizethetetlennek tűnik. 
121 Prometheus (1)Prométheusz (1)2002. augusztus 23.
?
611
A sajtó megtudja, hogy a Prométheusz projekt a Csillagkapu Parancsnokság bankszámlaszámlájának fedőneve. A Csillagkapu Parancsnokságnak ki kell találnia egy hihető mesét, hogy félrevezesse az újságírókat, de Adrian Conrad és az "Alvajáró" Goa'uldok megnehezítik a dolgukat. 
122 Unnatural Selection (2)Természetellenes kiválasztódás (2)2002. december 4.
?
612
Thor ismét a CSK-1 segítségét kéri - az asgardok bolygóját elárasztották a replikátorok. A csapaton múlik, hogy megmentik-e az asgardokat, illetve a Földet - a replikátorok következő célgalaxisa ugyanis valószínűleg a miénk lenne. 
123 Sight UnseenLáthatatlan invázió2002. december 11.
?
613
A CSK-1 a földön nyomoz földönkívüliek után. Munkájukat megnehezíti Vernon, egy benzinkutas, aki kicsit paranoiás az öbölháború óta. 
124 Smoke And MirrorsHatalmi harc2002. december 18.
?
614
Egy ismert politikust, Kinsey szenátort meggyilkolják, O’Neill az egyes számú gyanúsított, minden bizonyíték emellett szól. A barátain múlik, hogy tisztázzák a nevét és megtalálják a gyilkost. 
125 Paradise LostElveszett Paradicsom2003. január 8.
?
615
Jack és Maybourne egy idegen bolygón ragadnak. 
126 MetamorphosisMetamorfózis2003. január 15.
?
616
A CSK-1 csatlakozik egy orosz csapathoz, és megpróbálnak megmenteni egy idegen civilizációt egy furcsa Goa'uld vizsgálattól. 
127 DisclosureBeismerés2003. január 22.
?
617
A Pentagon kénytelen felfedni a csillagkapu program létezését más földi kormányoknak, és Hammond tábornoknak meg kell védenie az USA csillagkapu programját. 
128 ForsakenSzámkivetve2003. január 29.
?
618
A csapat egy másik világon egy lezuhant hajót talál. Miközben mindent megtesznek, hogy segítsenek a hajó legénységének, egy csapat idegen támad rájuk. 
129 The ChangelingAz átváltozás2003. február 5.
?
619
Az epizód álomszerű, hiszen a CSK-1-et tűzoltóalakulatként ábrázolja egy autóbalesetnél. A rész elsősorban Teal'cre összpontosít, aki ismét szembe kerül Apófisszal. Teal'cnek egy személyes kalandban lesz része, ami nemcsak a saját, hanem az egész Jaffa faj jövőjét is meghatározhatja. 
130 MementoMementó2003. február 12.
?
620
A CSK-1 egy idegen bolygón reked, amikor a hazatérés egyetlen esélyét, a csillagkaput a helyi kormányzat nem ismeri el. 
131 ProphecyA prófécia2003. február 19.
?
621
A CSK-1 ismét egy olyan világra látogat, amelynek lakói behódoltak egy Goa'uldnak. A Goa'uld helytartója, Lord Mot rendszeresen meglátogatja a bolygót, hogy begyűjtse az ott kitermelt naquadaht. A bolygó lakói hisznek egy jövendölésben, mely szerint a kapun keresztül érkező idegenek majd felszabadítják őket, s hitük szerint ezek az idegenek a CSK-1 tagjai. Hirtelen megszakad a beszélgetés, amikor Jonas egyszer csak elájul. Úgy tűnik, Jonas olyan tudatalatti képességet kapott a bolygón, amelynek segítségével látja a közeljövőt, mely egyáltalán nem ígérkezik jónak. Különösen nem Carter őrnagy számára. Jonas egyre rosszabbul van, s műtétre van szüksége valamilyen okból. Eközben Lord Mot, aki Baalnak dolgozik, összeesküvést tervez a Goa'uld ellen, s sikerül elfognia a CSK-1-et. A CSK-1 és a CSK-15 segítségével a bolygó lakói végül fellázadnak Baal és helytartója ellen. 
132 Full CircleA kör bezárul2003. február 19.
?
622
A CSK-1-nek meg kell mentenie Abydos népét, amikor megtudják, hogy Anúbisz meg akarja támadni. 

Hetedik évad[szerkesztés]

# Epizód címe Epizód címe magyarul Első amerikai
sugárzás
Első magyar sugárzás Gyártási kód
133 Fallen (1)A bukott angyal (1)2003. június 13.
?
701
Danielt megtalálják, egy idegen bolygón, de teljes amnéziája van. Ettől függetlenül segít a CSK-1-nek, hogy megsemmisítse Anubisz szuperfegyverét. 
134 Homecoming (2)Hazatérés (2)2003. június 13.
?
702
Anubisz tudomást szerez a Kelowna Naqahdriah készletéről. A CSK-1-nek egy tervet kell készítenie, hogy megmentse a bolygót. Daniel emlékei visszatérnek. 
135 Fragile BalanceTörékeny egyensúly2003. június 20.
?
703
Egy fiatal fiú jön a Csillagkapu Parancsnokságra és azt állítja, hogy ő Jack, és ma reggelre 30 évet fiatalodott. 
136 OrpheusOrfeusz2003. június 27.
?
704
Teal'c szörnyű helyzetbe kerül. Rya'cot és Bra'tacot elfogják a Jaffák, a CSK-1 és Rak'nor elindul, hogy megmentse őket. Bra'tac szörnyű betegségben szenved és ha nem kap tretonint meghal. Teal'cet is fogságba ejtik. Carter és Daniel megbénítja egy hajó gravitációs generátorát ami, így a bolygóra zuhan. 
137 RevisionsJavítások2003. július 11.
?
705
A CSK-1 egy olyan bolygóra látogat aminek mérgező a levegője, ezért a bolygó lakói egy kupola alatt élnek. 
138 LifeboatMentőcsónak2003. július 18.
?
706
A CSK-1 talál egy összetört űrhajót ahol néhány ember tudata Danielbe kerül. 
139 Enemy MineEllenséges terület2003. július 25.
?
707
A Csillagkapu Parancsnokság egy naqahdáhban gazdag bolygóra bukkan, de a helyi populáció az Unasok nem üdvözlik a bányászcsapatot. 
140 Space RaceA verseny2003. augusztus 1.
?
708
Carter segít Warricknak, hogy az űrhajóját benevezze egy veszélyes versenybe, ahol a díj egy jövedelmező szerződés. 
141 Avenger 2.0Avenger 2.02003. augusztus 8.
?
709
A sorozatos hibái miatt Felgernek 24 órája marad, hogy felmutasson valamilyen eredményt. Feltalál egy számítógép vírust amivel hatástalanítani lehet egy csillagkaput, de a vírus elterjed és az egész hálózatot megtámadja. 
142 BirthrightA születés joga2003. augusztus 15.
?
710
A CSK-1 találkozik egy kizárólag női Jaffákból álló csoporttal, akik felállították saját lázadó csapatukat. 
143 Evolution (Part 1)Evolúció I.2003. augusztus 22.
?
711
Teal'cet és Bra'tacot megtámadja egy fekete páncélos harcos, akiről úgy vélik, hogy egy emberi Goa'uld mutáns, amit Anubisz hozott létre. Jackson meglátogatja Hondurast, hogy egy olyan elrejtett szerkezetet találjon, amivel legyőzhetik az új harcosokat, de gerillák fogságába esik. 
144 Evolution (Part 2)Evolúció II.2003. december 15.
?
712
O’Neill elmegy Hondurasba, hogy megmentse Jacksont, közben a Carter, Jacob/Selmak és Teal’c megpróbálja megsemmisíteni a létesítményt, ahol Anubisz létrehozza az új harcosokat. 
145 GraceGrace2004. január 6.
?
713
Carter a Prometheuson a Föld felé tart, amikor megtámadják őket egy olyan típusú űrhajóról, amelyet azelőtt soha nem láttak. Megpróbálnak elszökni az által, hogy elbújnak egy ködfoltban, de a legénység egésze Cartert kivéve eltűnik. 
146 FalloutVégveszély2004. január 13.
?
714
Jonas visszatér a Csillagkapu Parancsnokságra, mert van egy problémája a Kelownán. Azt állítja, hogy az a folyamat, amivel a naquadriát létrehozták, tehát amikor a naquadah naquadriává alakul ál még mindig folyik. Ez a folyamat most mélyebbre és mélyebbre jut a bolygójukban és hamarosan meg fogja semmisíteni azt. Kianna Cyr segít nekik lefúrni az Excavátorral az alapkőzetig, de már csakis nélküle tudnak visszatérni időben Carterék. 
147 ChimeraKiméra2004. január 20.
?
715
Ozirisz éjjelente meglátogatja Jacksont és arra használt egy gondolatvezérlő eszközt, hogy megtalálja az Ősök elveszett városát. A CSK-1 úgy dönt, hogy megpróbálja elfogni őt. Carter új barátja, Pete előtt kénytelen titkolózni. 
148 Death KnellLélekharang2004. január 27.
?
716
Sam és Jacob Carter az Alpha bázison dolgoznak egy olyan fegyver prototípusán, ami képes megölni az Anubisz által épített Kull harcost. Hamarosan egy riasztó hangzik: a helyszín Goa’uld támadás alatt van. Carter elszökik, de egyedül van és egy Kull vadászik rá. 
149 Heroes (Part 1)Hősök I.2004. február 3.
?
717
Egy filmstáb érkezik a parancsnokságra, hogy dokumentumfilmet forgasson a Csillagkapu programról, de a fogadtatásuk nem túl lelkes. 
150 Heroes (Part 2)Hősök II.2004. február 10.
?
718
Segítséget küldenek egy olyan CSK tag megmentésére, aki képtelen arra, hogy elmenjen a kapuhoz. Mindazonáltal a küldetésen a parancsnokság egyik tagját megölik. 
151 ResurrectionFeltámadás2004. február 17.
?
719
A CSK-1 egy olyan helyre bukkan ahol emberi és Goa'uld DNS keresztezésével kísérleteznek, de egy ember kivételével mindenkit holtan találnak. 
152 InaugurationBeiktatás2004. február 24.
?
720
Az újonnan megválasztott elnököt az alelnöke Robert Kinsey tájékoztatja a csillagkapu programról és felhasználja a helyzetet a csillagkapu projekt vezetésének besározására. 
153 Lost City (Part 1)Az elveszett város I.2004. március 2.
?
721
A csillagkapu állomáson lokalizálnak egy Ős tudástárat és amikor Anubisz megtámadja a CSK-1et Jack ebből letölti az Ősök tudását. Bra'tac figyelmezteti CSK-1-et, hogy Anubisz támadást tervez a Föld ellen. Hammond tábornokot felváltja Dr. Elizabeth Weir. 
154 Lost City (Part 2)Az elveszett város II.2004. március 9.
?
722
Miközben Anubisz flottája megérkezik a Földhöz, a CSK-1 egy bolygón egy Ős előőrsöt vizsgál. Jack O’Neill lokalizál egy másik előőrsöt a Földön, az Antarktisz jege alatt. Ez lehet az egyetlen esélyük a Goa’uld flotta ellen. 

Nyolcadik évad[szerkesztés]

# Epizód címe Epizód címe magyarul Első amerikai
sugárzás
Első magyar sugárzás Gyártási kód
155 New Order (Part 1)Új világrend I.2004. július 9.
?
801
Anubisz halála után Baal ugyanolyan erős lesz, mint az elődje, még a Kull harcosok irányítását is megszerzi. Ezért a rendszerurak el akarják pusztítani és ehhez a Föld segítségét kérik. Ezzel párhuzamosan Carter őrnagy és Teal’c felkeresi az Asgardokat, hogy megmentsék O’Neill ezredest, aki még mindig hibernált állapotban van az Antarktiszon (Az elveszett város). Thor tájékoztatja őket arról, hogy az ember alakú Replikátorok elmenekültek az időnyújtó mezőjükből. Ennél a pontnál, néhány Replikátor bejut Thor hajójába, és Cartert átsugározza Ötödik a saját hajójára. A Replikátor hajót megsemmisítik, mielőtt elérné az Asgardok új anyabolygóját az Orillát. 
156 New Order (Part 2)Új világrend II.2004. július 9.
?
802
Míg a többi Goa'ulde eltávozik a Földről, Camulus menedéket kér. Thor eléri Földet és a fedélzetre sugározza Danielt és fagyott O’Neillt is. O’Neill elméjét kapcsolatba állítja a hajószámítógéppel abban a reményben, hogy az Ősök tudásával építsen egy fegyvert amivel legyőzhetik a Replikátorokat, végül O’Neillt fel kell élesztenie, hogy befejezze a fegyvert. Eközben Ötödik sikertelenül megpróbálja rászedni Cartert egy hamis valósággal. A Replikátorok által ostromba vett Orillára sugározzák a CSK-1-et, hogy megtalálják az elrabolt Cartert őrnagyot. Thor aktiválja a hatalmas Ős fegyvert (amelyet O’Neill fegyvere alapján készített) és elpusztítja ez egész bolygón a Replikátorok, de egy Replikátor hajó elszökik. A Földön O’Neillt előléptetik és a Csillagkapu Parancsnokság parancsnokaként felváltja Dr. Weirt. Az első parancsaként elő kell léptetnie Cartert alezredessé. Végül a Replikátor hajón Ötödik boldogan látja, hogy befejezik az új ember alakú Replikátort aki pont úgy néz ki, mint Carter. 
157 LockdownZárlat2004. július 23.
?
803
A Parancsnokságot karantén alá helyezik, amikor egy titokzatos betegség megtámad egy orosz tisztet. Később kiderül, a betegség talán nem is betegség. 
158 Zero HourZéró óra2004. július 30.
?
804
Az új elnök a Csillagkapu Parancsnokság meglátogatására készül, miközben egy idegen küldöttség érkezik, hogy kereskedelmi tárgyalásokat folytasson. Eközben a CSK-1-t és a CSK-3-t elfogja a Goa'uld Baal. 
159 IconIkon2004. augusztus 6.
?
805
Egy baleset következtében Daniel Jackson egy idegen bolygón ragad a csapatától elszakadva. A világ körülbelül olyan fejlett, mint a Föld a második világháború után néhány évvel. Dr. Jackson talál egy rádiót, aminek segítségével megpróbálja felvenni a kapcsolatot társaival. 
160 AvatarAvatár2004. augusztus 13.
?
806
Teal'c fogságba esik egy virtuális valóságban, amit a 2. évad Gamekeeper / Emlékek rabjai című epizódjában látott székek programjának módosításával hoznak létre. A katonai szimulációban Anúbisz hátramaradt harcosai beszivárognak a Csillagkapu Parancsnokságra. 
161 AffinityJóindulat2004. augusztus 20.
?
807
Teal'c egy veszélyes vita kellős közepén találja magát, amikor végre egy bázison kívüli lakásba költözhet. Eközben Carter újragondolja kapcsolatát és esetleges közös jövőjét Pete Shanahannel. 
162 CovenantEgyezség2004. augusztus 27.
?
808
Egy üzletember a televízióban azt állítja, bizonyítéka van a földönkívüliek létezésére s arra, hogy itt dolgoznak közöttünk. 24 órát ad, hogy az illetékesek ezt maguktól is elismerjék, vagy ígéretéhez hűen mindent kitálal. 
163 SacrificesÁldozatok2004. szeptember 10.
?
809
Teal'c ismét találkozik Ishtaval, s a megmentésére kell induljon, amikor a Goa'uld Moloc elfogja. 
164 EndgameVégjáték2004. szeptember 17.2006. január 7.810
Az Egyezségben (8. évad 8. rész) megismert titkos szervezet valójában volt N.I.D. ügynökökből áll. Az ellenséges csoport a Trust fedőnév alatt tevékenykedik, amelynek továbbra is idegen technológia megszerzése az elsődleges célja. 
165 GeminiIkrek2004. december 14.2006. január 14.811
Carter replikátor másolata arra kéri az CSK-1-et, hogy pusztítsák el, mert a replikátor Ötödik követni fogja a Tejútrendszerbe. 
166 Prometheus UnboundA megszabadított Prométheusz2004. december 21.2006. január 21.812
Dr. Jackson és Hammond tábornok a Prométheusz fedélzetén elindul a Pegazus-galaxisba az Atlantisz-csapatot meglátogatni. 
167 It's Good To Be KingKirálynak lenni jó2005. január 4.2006. január 28.813
A CSK-1 arról értesül, hogy a Maybourne búvóhelyének szánt bolygó felé Goa'uld csapatok tartanak. 
168 Full AlertTeljes készültség2005. január 11.2006. február 4.814
Az orosz Chekov ezredes meglátogatja O’Neill tábornokot a Csillagkapu Parancsnokságon, hogy informálja, az orosz hadsereg a legmagasabb készültségben van, mivel úgy hiszik, az amerikaiak között áruló van. 
169 Citizen JoeJoe polgártárs2005. január 18.2006. február 11.815
Egy borbély Indianából azt állítja, hogy vízióiban látta a CSK-1 összes akcióját az elmúlt hét évben. 
170 Reckoning (Part 1)Leszámolás I.2005. január 25.2006. február 25.816
A lázadó Jaffák egy szent város bevételére készülnek, miközben a rendszerúr Baal a Földtől kér segítséget egy közös ellenség legyőzéséhez. 
171 Reckoning (Part 2)Leszámolás II.2005. február 1.2006. március 4.817
A replikátorok és Goa'uldok közötti csata a tetőpontjához érkezik, mely kimenetele örökre megváltoztatja a galaxis hatalmi viszonyait. 
172 ThreadsElvarratlan szálak2005. február 8.2006. március 11.818
A Goa'uld az egész galaxist veszélyezteti, amikor Danielnek ismét döntenie kell a halál és a felemelkedés között, amire Oma Desala megadja neki a második lehetőséget. O’Neill és Carter is saját kapcsolataikkal foglalkoznak. 
173 Moebius (Part 1)Moebius I.2005. február 15.2006. március 18.819
A CSK-1 visszautazik az időben, hogy megszerezzen egy fontos technikai eszközt Rétől. 
174 Moebius (Part 2)Moebius II.2005. február 22.2006. március 25.820
Mivel a CSK-1 múltbeli cselekedetei megváltoztatták az időt, az alternatív CSK-1-nek vissza kell mennie a múltba, hogy rendbe tegye a jövőt. 

Kilencedik évad[szerkesztés]

# Epizód címe Epizód címe magyarul Első amerikai
sugárzás
Első magyar sugárzás Gyártási kód
175 Avalon (Part 1)Avalon I.2005. július 15.2006. április 1.[1]901
Cameron Mitchell alezredes csatlakozik a CSKP-hoz, ahol nagy változások történtek. A CSK-1 tagjai külön utakra tértek, Mitchell pedig mindent megtesz azért, hogy ismét összehozza a csapatot. Amikor egy régi barát érkezik a Földre és Daniel segítségét kéri, a csapat ezúttal Mitchell vezetésével áll össze, hogy megtaláljon egy ősi kincset. 
176 Avalon (Part 2)Avalon II.2005. július 22.2006. április 8.902
Egy Ős kommunikációs eszköz hatására Daniel és Vala eszméletlenül esik össze, miközben tudatuk egy másik galaxisba utazik. Az ott lakók egy kegyetlen vallás követőinek bizonyulnak. 
177 OriginEredet2005. július 29.2006. április 15.903
Az Ori nevű faj képviselői a bázisra látogatnak. Az Ori-ok isteneknek tekintik magukat, és nem tolerálják, ha nemet mondanak a vallásukra. 
178 The Ties That BindSzoros kötelékek2005. augusztus 5.2006. április 22.904
Daniel és Mitchell egy bolygóközi vadászatra kell menjen, amikor Daniel rájön, hogy őt és Valát összekötötte egy idegen energiamező. 
179 The Powers That BeNagyhatalmak2005. augusztus 12.2006. április 29.905
A CSK-1 egy olyan világba látogat, amelynek lakóiról kiderül, valaha istenként tisztelték Valát, és bíróság elé akarják állítani, amikor bevallja nekik, hogy csak manipulálta őket. 
180 BeachheadHídfőállás2005. augusztus 19.2006. május 6.906
Az Ori-ok egy olyan bolygóra telepítenek erőteret, amelyre a szabad Jaffák egy csoportja is költözött. A CSK-1 megpróbálja megakadályozni az Ori-okat, hogy elfoglalják az egész bolygót, ám Carter alezredes új fegyvere nem a várt módon működik. 
181 Ex Deus MachinaEx Deus Machina2005. augusztus 26.2006. május 13.907
A CSK-1-nek egy olyan bizonyíték nyomába kell szegődnie, amely azt sugallja, hogy egy Goa'uld rendszerúr bujkál a Földön, miközben a szabad Jaffákkal egyre romlik a földiek kapcsolata. 
182 BabylonBabylon2005. szeptember 9.2006. május 20.908
Mitchell alezredes megsérül egy mitikus törzsbeli lázadó Jaffával folytatott harcban. Sérüléséből ugyan felgyógyítják, de csak azért, hogy kiképezhessék saját harci technikájukkal, hogy aztán egy rituális harcban vegyen részt, amely a halálig tart. 
183 PrototypePrototípus2005. szeptember 16.2006. május 27.909
A CSK-1 egy genetikailag fejlett Goa'uld-ember hibridet talál, amely Anúbisz kísérleteinek eredménye. A Goa'uld célja egy tökéletes harcos előállítása volt. A CSK-1-nek döntenie kell, mi legyen a hibrid sorsa. 
184 The Fourth Horseman (Part 1)A negyedik lovas I.2005. szeptember 16.2006. június 3.910
Az Ori egy halálos vírust szabadítanak a Földre, ami miatt a CSK-1 kénytelen egy régi baráthoz és szövetségeshez fordulni. 
185 The Fourth Horseman (Part 2)A negyedik lovas II.2006. január 6.2006. június 10.911
A vírus világméretű járványt idéz elő. Dr. Jacksonnak és Mitchell ezredesnek meg kell küzdenie a Sodan világot térítő hírnökkel, ha gyógymódot akarnak találni a betegségre. 
186 Collateral DamageJárulékos veszteség2006. január 13.2006. június 17.912
Mitchell ezredest letartóztatják gyilkosság vádjával egy idegen bolygón. 
187 Ripple EffectHullámhatás2006. január 20.2006. június 24.913
A csillagkapu meghibásodik és több alternatív valóságbeli CSK-1 érkezik a Csillagkapu Parancsnokságra. 
188 StrongholdAz erődítmény2006. január 27.2006. július 1.914
Egy ismeretlen személy agymosásnak veti alá a Jaffa tanács tagjait, hogy az ő érdekének megfelelően szavazzanak. Mitchell ezredes találkozik egy haldokló régi barátjával, aki egy nehezen teljesíthető szívességet kér tőle. 
189 EthonEthon2006. február 3.2006. július 8.915
Daniel Jacksont elfogják és bebörtönzik Soren emberei. A CSK-1 a Prométheusszal mentőakcióba kezd, de a küldetés váratlan fordulatot vesz. 
190 Off The GridA radar képén kívül2006. február 10.2006. július 15.916
A CSK-1 újból összeütközésbe kerül a Lucian Szövetséggel egy idegen világban, miközben egy olyan világban ragadnak, melynek csillagkapuját szándékosan ellopták. 
191 The ScourgeA csapás2006. február 17.2006. július 22.917
A Gemini-bázisra látogat egy földi diplomatákból álló csoport, amit azonban hamarosan elfoglal egy idegen életforma. 
192 Arthur's MantleArthur leple2006. február 24.2006. július 29.918
Micthell és Carter egy másik dimenzióba kerül, de ez megadja nekik a lehetőséget, hogy segítsenek a megtámadott Sodan népen. 
193 CrusadeKeresztes háború2006. március 3.2006. augusztus 5.919
Vala Mal Doran felveszi a kapcsolatot a Csillagkapu Parancsnoksággal és az Ori küszöbön álló inváziójáról informálja őket. Landry tábornoknak pedig újabb politikai csatát kell vívnia az egyik földi szövetségessel. 
194 CamelotCamelot2006. március 10.2006. augusztus 12.920
A CSK-1 eljut Arthur király legendás városába, ahol a könyvtárban Ős technológiák után kutatnak. 

Tizedik évad[szerkesztés]

# Epizód címe Epizód címe magyarul Első amerikai
sugárzás
Első magyar sugárzás Gyártási kód
195 Flesh and BloodHús és vér2006. július 14.2009. március 2.1001
Megszületik Vala gyermeke, aki az Ori flotta élén a kereszteshadjárat első állomásaként Chulak ellen indul. 
196 MorpheusMorfeusz2006. július 21.2009. március 4.1002
A CSK-1 Merlin fegyverét, a Sangraalt keresi egy bolygón, mikor titokzatos álmosság szállja meg a csapatot. Ezalatt a Csillagkapu Parancsnokságon Vala Mal Dorant pszichiátriai tesztnek vetik alá. 
197 The Pegasus ProjectPegazus-terv2006. július 28.2009. március 6.1003
A CSK-1 megérkezik Atlantiszra, hogy a város adatbázisát tanulmányozzák és megpróbálják megakadályozni a további utánpótlás érkezését az Ori-szuperkapun keresztül. 
198 InsidersA belső ember2006. augusztus 4.2009. március 9.1004
A CSK-1-nek sikerül rengeteg Baal klónt elfognia és ki kell deríteniük, hogy vajon melyik volt az eredeti. 
199 UninvitedHívatlan vendég2006. augusztus 11.2009. március 11.1005
Landry tábornok egy kis pihenésre hívja a CSK-1 tagjait, de a nyugalmukat idegen lények zavarják meg. 
200 2002002006. augusztus 18.2009. március 13.1006
Martin Lloyd visszatér, hogy a Wormhole X-treme tervezett mozifilmjéhez a csapat szakmai tanácsát kérje. 
201 Counter-StrikeEllencsapás2006. augusztus 25.2009. március 16.1007
A CSK-1 újra találkozik Adriávál, Vala immáron felnőtt gyermekével, akinek több ezer hívét megölte egy ismeretlen ellenség. 
202 Memento MoriMemento Mori2006. szeptember 8.2009. március 18.1008
A Goa'uld Athéna ügynökei elrabolják és kihallgatják Valát, hogy egy Ős kincset megtaláljanak, ám közben véletlenül törlik a memóriáját. 
203 Company of ThievesTolvajok között2006. szeptember 15.2009. március 20.1009
Cameron Mitchellnek be kell épülnie a Lucian Szövetségbe, amikor a barátai életét fenyegeti a hierarchia miatti viszálykodás. 
204 The Quest (Part 1)A küldetés I.2006. szeptember 22.2009. március 23.1010
A CSK-1 Merlin fegyverének nyomára bukkan, de az Ősök próbáin túl két főellenségükkel is szembe kell nézniük, ha meg akarják az értékes eszközt szerezni. 
205 The Quest (Part 2)A küldetés II.2007. január 9.2009. március 25.1011
A CSK-1 a sárkánybarlangban találkozik Merlinnel. 
206 Line in the SandVonal a homokban2007. január 16.2009. március 27.1012
A megfogyatkozott CSK-1 Merlin fázisváltó eszközének segítségével kíván elrejteni egy települést a támadó Ori csapatok elől. 
207 The Road Not TakenA járatlan út2007. január 23.2009. március 30.1013
Egy baleset következtében Carter egy másik párhuzamos valóságba kerül, ahol a Földet közvetlenül veszélyeztető Ori támadás miatt Landry elnök a visszatérése megtagadását fontolgatja. 
208 The ShroudA lepel2007. január 30.2007. április 1.1014
A CSK-1 egy megreformált Eredet vallásról prédikáló Hírnökkel találkozik. 
209 BountyVérdíj2007. február 6.2007. április 3.1015
Cameron Mitchell elmegy Valával az érettségi találkozójára, de a Lucian Szövetség által kitűzött vérdíj miatt vadászni kezdenek földönkívüli fejvadászok rájuk és a CSK-1 többi tagjára. 
210 Bad GuysRosszfiúk2007. február 13.2007. április 6.1016
A CSK-1 kénytelen túszokat ejteni a hazatérés érdekében. 
211 TalionTalion2007. február 20.2007. április 8.1017
Egy Ori hitre tért Jaffa merényletet hajt végre a saját testvérei között a nemzetük sorsáról folyó tárgyaláson. 
212 Family TiesA család köteléke2007. február 27.2007. április 10.1018
A Földön felbukkan Vala édesapja, Jacek, aki kétes értékű híreket hoz Arkad embereinek támadási terveiről és cserébe menedékjogot kér. 
213 DominionUralom2007. március 6.2007. április 13.1019
Valának el kell hagynia a Csillagkapu Parancsnokságot, ám utána Adria könnyedén rátalál. 
214 UnendingVég nélkül2007. március 13.2007. április 15.1020
A CSK-1 egy időtorzító mező fogságában arra kényszerül, hogy együtt éljék le a teljes életüket. 

Források[szerkesztés]

Az itt látható szövegnek egy része megegyezik az Abydos Gate (magyar) szövegeivel. Az engedély itt található.

Lásd még[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]