Sonning-díj

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Sonning-díjat (dánul: Sonningprisen) Carl Johan Sonning (1879-1937) dán szerkesztő és író végakaratának megfelelően alapították. A díjat kétévente ítélik oda annak, aki kiemelkedően járult hozzá az európai kultúrához. Ez a legfontosabb dán díj, mely kulturális eredményekért adományozható. A bizottság élén álló Koppenhágai Egyetem rektora dönt az európai egyetemek jelöltjei közül. A díj összege 1 millió dán korona (kb. 135.000 euró). A díj átadására április 19-én (Sonning születésnapján) kerül sor a Koppenhágai Egyetemen.

Díjazottak[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Sonning Prize című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Sonning-Preis című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.