Something (Andrius Pojavis-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Something
Andrius Pojavis Malmőben
Andrius Pojavis Malmőben
Adatok
Év2013-as Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágLitvánia Litvánia
Előadó(k)Andrius Pojavis
Nyelvangol
DalszerzőAndrius Pojavis
SzövegíróAndrius Pojavis
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Elődöntő9. hely, 53 pont
Döntő22. hely, 17 pont
Kronológia
Előző◄ Love Is Blind (2012)
KövetkezőAttention (2014) ►

A Something (magyarul: Valami) egy dal, amely Litvániát képviselte a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a litván Andrius Pojavis adta elő angol nyelven Malmőben.[1]

A dal a 2012. december 20-án rendezett litván nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát, ahol a nézők és a zsűri szavazatai alakították ki a végeredményt. A dal az első helyen végzett a hétfős mezőnyben, ahonnan továbbjutott a háromfős szuperdöntőbe, és ott is első lett.[2]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 14-én megrendezett első elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben tizedikként a montenegrói Who See és Nina Žižić Igranka című dala után, és a fehérorosz Alena Lanszkaja Solayoh című dala előtt. Az elődöntőben 53 ponttal a 9. helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 18-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben másodikként adták elő a francia Amandine Bourgeois L’enfer et moi című dala után, és a moldáv Aliona Moon O mie című dala előtt. A szavazás során 17 pontot szerzett, amely a 22. helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben.

Források[szerkesztés]

  1. A dal profilja az eurovision.tv-n
  2. Litvánia: Andrius Pojavis – Something (eschungary.hu). [2014. április 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. április 4.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]