Smosh

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Smosh[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Smosh egy világhálón alapuló duó, ami Ian Hecoxból(született 1987. november 30-án) és Anthony Padillaból(született 1987. szeptember 16-án) áll. Padilla a 2003-as évek elején flash filmeket és Newgrounds-okat öltött fel Smosh néven. Később csatlakozott barátja, Ian Hecox is. Nem sokkal ezután elkezdtek videókat tölteni fel a YouTubera. 2005 őszén és váltak a legnépszerűbb csatornává az oldalon, több mint 5.7 milliló feliratkozóval és 1.8 billiós videó nézetséggel 2012 novemberig.

Hét Smosh-sal kapcsolatos csatorna létezik a YouTube-on, mégis csak öt aktív nagyon. Az alap "Smosh" csatorna ahol Hecox és Padilla megosztják a paródiáikat és a többi videókat, minden pénteken új videójuk van. Az "IanH"-ból (amit először használtak a blogok és más nem forgatókönyvel csinált videókat) a pár feltölti az oldaluk sorozatait "Ian is Bored" és "Lunchtime with Smosh" néven, minden hétfőn váltakozva,amíg a betársult előadóművész, Mari csinálja a "Smosh Pit Weekly" videókat szombaton. Az "ElSmosh"-on a pár feltölt régi videókat szerdán és új részeket vasárnap, ami spanyolra lett szinkronizálva. A "en:Shut Up! Cartoons",ami animált sorozatokat sugároz, különböző készítőktől, ezeket a videókat hétköznap töltik fel. A "SmoshGames" 12 videót tölt fel egy héten, ami a en:Let's Playsből, videó játék áttekintésekből és a videó játékok legújabb összefüggő showiból áll.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Alakulás és a Pokémon főcímdala :2002-2005[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az egész akkor kezdődött,amikor Anthony Padilla készített egy weblapot 2002-ben,a smosh.com-t és különböző flash animációkat készített.Elkezdte használni a Smosh nevet,ami egy véletlen félreértésből származik,amikor egy barátjának a en:mosh pitet(egy tánc fajta) "smoshnak" nevezte.Később barátja,Ian Hecox csatlakozott a "vállalathoz".Padilla és Hecox először a a hatodik osztály tudományos csoportjában találkoztak.Összebarátkoztak és hamar felfedezték a komédiához való tehetségüket.2005-ben csatlakoztak a YouTubra és különböző videókat készítettek együtt,főcímdalokat tátogtak el,mint pélául a Mortal Kombaté,a Power Rangersé és a Tini nindzsa harci teknősökét.Először ezeket a videókat nem tervezték hogy felrakják,de miután elküldték őket a barátaiknak,elkezdtek egy YouTube csatornát.

Az egyik legkorábbi videója a Smoshnak a Pokémon főcímdalát 2005 novemberében adták ki.Ugyan olyan stílusú volt,mint a többi korábbi videójuk,a duó eltátogta az eredeti angol főcímdalát a Pokémonnak.Hamarosan a videó népszerűbb lett mint a többi videójuk,elérte a 27.4 milliós nézettséget és lett az akkori legnézetebb videó a YouTubon.Ezt az címet 6 hónapig viselte,de a YouTube letörölte,miután az oldal kapott egy bejelentést a en:Shogakukan Productions Co., Ltd.től a védett jogok megsértése miatt.

A Pokémon és a tövvi videó sikere tette a Smosht a főszerepbe "Person of the year:You"-ban,amit a en:Time Magazine adott ki 2006. december 13-án,és a en:Time.comon.Ez isnspirálta is őket hogy kiterjesszék a stílusukat,tátogni a videókra,és végül hogy elkezdjenek videkat készíteni különféle műfajokról,mint például kis-paródiákat,komédia részleteket.2007 márciusában egy felhasználó,Andii2000 újra feltöltötte az eredeti Pokémon videót,és több mint 14.5 milliós nézettsége lett 2012 novemberéig.A csatorna sikere folytatódott és a Smosh társult a YouTubbal,a fiúk újra készítették a videót 2010 novemberében,csak most megváltoztatták a szavakat,hogy kritizálja a en:The Pokemon Companyt amiért leszedették a videójukat.

Sikerek a YouTubeon:2006-napjaink[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az elkövetkező pár évben a Smosh sokszínűvé vált.Elkezdtek YouTube paródiákat készíteni,mint például az évenkénti videó sorozatuk a Food Battleés a That Damn Neighbor.A Smosh folytatta a népszerűségének növekedését és vált az egyik legtöbb felratkozóval rendelkező csatornává a YouTubeon.2009-ben a Smosh átalakította a Smosh.comot,játékokat tettek fel,és ide töltötték fel az extráikat a videóiknak.