Silent Hill (videójáték)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Silent Hill (videojáték) szócikkből átirányítva)
Silent Hill
FejlesztőKonami Compuer Entertainment Tokyo
KiadóKonami
RendezőTojama Keiicsiró
ProgramozóOvaku Hirojuki
ZeneszerzőJamaoka Akira
SorozatSilent Hill
PlatformokPlayStation
Kiadási dátumÉA: 1999. január 31.
JP: 1999. március 4.
EU: 1999. augusztus 1.
MűfajTúlélőhorror
JátékmódokEgyjátékos mód
USK-besorolásUSK 18
AdathordozóCD
A Silent Hill weboldala
SablonWikidataSegítség

A Silent Hill egy túlélőhorror videójáték, ami a Silent Hill videójáték-sorozat első része.

Csak a PlayStation játékkonzolra adták ki, bár több játékos is készített amatőr pc-konverziókat belőle. A Silent Hill moziverzió erősen ebből a részből merít, a mozikban 2006. április 21-én mutatták be először.

Történet[szerkesztés]

Harry Mason a lányával, Cheryllel vakációra megy Silent Hill üdülővárosába. Egy épp arra járó rendőrtiszt előzi meg őket, ám hamarosan a motorjával az út szélén találkozunk. Harry már fáradt, és túl későn veszi észre a hirtelen kocsija elé lépő lányt. Az egyetlen amit tehet az, hogy félrerántja a kormányt. Mikor azonban felébred, a lánya már nincs mellette. Mivelhogy Cheryl számára mindennél fontosabb, azonnal kiszáll a kocsijából, hogy megtudja, mi van a lányával. Ám az üdülőváros helyett, egy ködös szellemvárosba érkezett, ahol a lánya után való kutatást nem csak a lakosok teljes hiánya, de furcsa és groteszk teremtmények is akadályozzák...

Folytatások[szerkesztés]

Silent Hill Play Novel[szerkesztés]

A Silent Hill Play Novel egy Gameboy Advancere megjelent videójáték, ami a "Csináld magad!" féle játékelemeket csempészte bele Silent Hillbe. Azonban csakis Japánban jelent meg. A Silent Hill 1. részét mutatja be, olyan történeti elemekkel, amiket az alapjátékban nem lehetett megtudni. A nyelve japán, de egyesek lefordították angolra, igaz, általában amatőr szinten.

További információk[szerkesztés]