Sigrai Tibor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sigrai Tibor
Született1931. október 27.
Kispest
Elhunyt2014. szeptember 11. (82 évesen)
Budapest
Állampolgárságamagyar
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásahíd- és szerkezetépítő mérnök,
acélszerkezeti szakmérnök,
egyetemi oktató
IskoláiBudapesti Műszaki Egyetem (1950–1954)
Kitüntetései
A Wikimédia Commons tartalmaz Sigrai Tibor témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Sigrai Tibor (Kispest, 1931. október 27. - Budapest, 2014. szeptember 11.) okleveles híd- és szerkezetépítő mérnök, okleveles acélszerkezeti szakmérnök, címzetes egyetemi docens. A Lágymányosi (ma Rákóczi) híd tervezője.

Nős, két gyermek édesapja.

Életút[szerkesztés]

Budapesti Műszaki Egyetemen végezte tanulmányait (1950–54), majd ugyanott műszaki doktori címet is szerzett 1976-ban. Pályafutása jelentős részében az UVATERV Rt. mérnökeként (1956–), 1970-től irodavezetőjeként ill. irodaigazgatójaként tevékenykedett. Jelentős kutatási, fejlesztési tevékenységet fejtett ki az acél-, vasbeton- és kábelhidak, valamint a vasbeton szerkezetek területén. Számos találmány és újítás tulajdonosa, több országos tervpályázaton nyert első díjat.

Hidak, tervezések[szerkesztés]

Részt vett az Erzsébet híd, az algyői Tisza-híd, a Ferihegyi Repülőtér feljáróhídja, a hárosi Duna-híd, a kairói Fontana híd, számos autópályahíd és műtárgy, a Nyugati Pályaudvar vágánycsarnoka átépítése tervezésének irányításában. Vezetésével készült el az új lágymányosi közúti Duna-híd, az EXPO gyalogos Duna híd (az első magyarországi ferdekábeles híd) terve.

2007-ben jelképes összegért tervezett korszerű technikával kivitelezett, acélszerkezetű hidat Hernádcécén.[1]

Tudományos-szakmai munkásság[szerkesztés]

A hídépítés témakörében számos szakcikk szerzője. A Közlekedéstudományi Egyesület Mérnöki Szakosztály vezetőségének, a Közlekedés- és Mélyépítéstudományi Szemle szerkesztőbizottságának tagja.

A szakember még 2004-ben javaslatot tett az M0-s északi Duna-hídjának, a mai Megyeri hídnak a jóval olcsóbb és egyszerűbb megépítésére, azonban a tervet sem a Főpolgármesteri Hivatal, sem a MÁV nem támogatta.[2][3]

Díjak, kitüntetések[szerkesztés]

  • Eötvös Loránd-díj (1984, 1996)
  • Jáky József-díj (1991)
  • Gábor Dénes-díj (1991)
  • Széchenyi-díj (1997) – A hídszerkezet-tervezés és a mérnöki építészet terén bevezetett számos új műszaki megoldásért, korszerű tartószerkezetek kifejlesztéséért és esztétikailag is kiemelkedő alkotásaiért. Megosztott díj Knébel Jenővel.

Szakmai munkásságáért Magyar Köztársaság Csillagrendje kitüntetésben részesült.

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]