Shin Megami Tensei: Devil Summoner 2: Raidou Kuzunoha vs. King Abaddon

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Shin Megami Tensei: Devil Summoner 2: Raidou Kuzunoha vs. King Abaddon
FejlesztőAtlus
KiadóAtlus
ZeneszerzőMeguro Sódzsi
SorozatMegami Tensei
PlatformokPlayStation 2
Kiadási dátumJapán 2008. október 23.
USA 2009. május 12.
MűfajAkció RPG
JátékmódokEgyjátékos
Korhatár CERO (Japán)
ESRB (Észak-Amerika)
AdathordozóDVD-ROM
A Shin Megami Tensei: Devil Summoner 2: Raidou Kuzunoha vs. King Abaddon weboldala
SablonWikidataSegítség

A Shin Megami Tensei: Devil Summoner 2: Raidou Kuzunoha vs. King Abaddon (デビルサマナー 葛葉ライドウ 対 アバドン王; Hepburn: Debiru Samanā Kuzunoha Raidō tai Abadon Ō?; magyaros átírással Debiru Szamaná Kuzonoha Raidó tai Abadon Ó) egy japán akció RPG játék. A játék főszereplője mint a Devil Summoner: Raidou Kuzunoha vs. The Soulless Armyban és a Devil Summoner: Raidou Kuzunoha vs. The Dead Ekishi novellában itt is XIV. Raidou Kuzunoha.[1]

Az Atlus fejlesztette és adta ki. Japánban 2008. október 23-án adták ki két formában. A sima kiadásban a játék zenéje is benne volt, a limitált kiadásban volt egy Devil Summoner: Raidou Kuzunoha vs. King Abaddon Plüss és a Shin Megami Tensei III: Nocturne Maniax Chronicle Edition játék.[2] Amerikában 2009. május 12-én adták ki. Az első kiadásban van egy Raidounak öltözött Jack Frost (az Atlus kabalája).[3] A játékot PAL területeken még nem adták ki mert az előző játék kiadója a KOEI bejelentette, hogy nem fogja kiadni.[4]

Történet[szerkesztés]

XIV. Raidou Kuzunohát Yatagarasu újra hívja, hogy védje meg Japán fővárosát. A Taisó kor a játékban a 20. évében jár 1930-ban (a Taisó kor 1926-ig tartott). Raidounak és mesterének Goutonak a beszélő macskának újra meg kell védenie a várost miközben a Narumi nyomozóirodáját is vezetniük kell. A történet akkor kezdődik amikor egy fiatal nő bemegy az irodába és Raidouékat arra kéri, hogy találjanak meg egy Dahn nevű férfit.

Játékmenet[szerkesztés]

A játékmenet az előző Raidou Kuzunoha játék továbbfejlesztett változata. Raidou és Gouto Tsukudo-Choban vagy a környező városokban nyomozhat, embereket kérdezgethet.

A harcokban Raidou tud a kardjával és a pisztolyával is támadni. A kardjával ki tudja védeni az ellenfelek támadásait, de ezek elől el is ugorhat.

A játékban már nem a Pokémonhoz hasonló szörnyfogós rendszer van, mint több Shin Megami Tensei játékban ebben is beszélgetni kell a démonokkal vagy le is lehet őket fizetni, hogy csatlakozzanak. Raidou ezekből a démonokból egyszerre kettőt tud megidézni. Raidou és a szörnyei is tudnak fejlődni.

Raidounak figyelni kell a MAG (Magnetite) szintjére is. A MAG a szörnyek támadásaihoz szükséges. MAG-ot az ellenfelek megölésével is lehet szerezni, de ha az ellenfelek gyengéit támadja Raidou akkor sokkal több MAG-ot kap.

A harcokon kívül is tudnak a démonok segíteni. Tudnak más emberek fejében olvasni ezzel pedig a nyomozást segítik. Raidou Dr. Victor Gouma-Den gépét használja, hogy démonokat kombináljon és fegyvereket készítsen.

Zene[szerkesztés]

Shoji Meguro komponálta a játék zenéjét. Az OST-t Japánban a játékhoz csomagolták. Ezen a lemezen 23 szám van ami összesen 45 perc hosszú.[5]

Több számot is átvettek az előző játékból, de többet ehhez a játékhoz komponált Shoji Meguro.[6]

Kritikák[szerkesztés]

Kritikák
Publikáció Pont
IGN 7.5[7]
1UP A[8]
GameSpot 7.5/10[9]
XPlay 4/5[10]
Átfogó cikket közlő weboldal Összpontszám
Metacritic 79/100[11]
GameRankings 79,62%/100[12]

A Shin Megami Tensei: Raidou Kuzunoha vs. King Abaddon átlagosan jó kritikákat kapott. A Metacriticen 78 az értékelése.[11]

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. デビルサマナー 葛葉ライドウ 対 死人驛使 Enterbrain Japan
  2. Japán limitált kiadás. [2013. május 12-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. augusztus 8.)
  3. Amerikai kiadás Raiho plüssel
  4. A KOEI nem adja ki a játékot Európában[halott link]
  5. A játék zenéje. [2011. július 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. augusztus 8.)
  6. Régi új zenék. [2009. január 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. augusztus 8.)
  7. Shin Megami Tensei: Devil Summoner 2: Raidou Kuzunoha vs. King Abaddon Teszt. IGN
  8. Devil Summoner 2: Raidou Kuzunoha Vs. King Abaddon Teszt. 1UP.com. [2012. július 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. augusztus 8.)
  9. Devil Summoner 2 Teszt. GameSpot. (Hozzáférés: 2009. augusztus 8.)
  10. Shin Megami Tensei: Devil Summoner: Raidou Kuzunoha vs. King Abadon Teszt. X-Play. [2012. május 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. augusztus 8.)
  11. a b Shin Megami Tensei: Devil Summoner 2 - Raidou Kuzunoha vs. King Abaddon. Metacritic. [2009. május 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. augusztus 8.)
  12. Shin Megami Tensei: Devil Summoner 2: Raidou Kuzunoha vs. King Abaddon. GameRankings

Külső hivatkozások[szerkesztés]