Sekina Gyülekezet

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sekina Gyülekezet
Valláskereszténység
Felekezetpünkösdi-karizmatikus
EredetEvangéliumi Pünkösdi Közösség
Lelkészi vezetőBarna Gyula
Tisztségelelkipásztor
Alapítva1991 novembere
Ország Magyarország
Technikai szám1232

A Sekina Gyülekezet weboldala

A Sekina Gyülekezet bejegyzett magyarországi egyház, vezetője Barna Gyula lelkipásztor. Nagy részben magyarországi keresztény cigányokból áll.

Történelem és jelenkor[szerkesztés]

A közösség egy pünkösdi-karizmatikus evangélista hittérítő (Franz Warde) tevékenységének hatására alakult 1991 novemberében. Kezdetben a tagok az Evangéliumi Pünkösdi Közösségben [1] alkottak gyülekezetet a ma is használatos Sekina Gyülekezet néven.

A kis közösség a kilencvenes évek derekán függetlenítette magát az anyaegyháztól, megalakult a független Sekina Gyülekezet. Gyülekezetük vagy házicsoportjuk működik Budapesten, Esztergomban, Komáromban, Győrött, Tatán és Almásfüzitőn.

A 2002-es és a 2003-as évben egyetlen fő sem ajánlotta fel adóját a gyülekezet részére. 2004-ben egyetlen személy adójából 11 000 forintot sikerült megkapniuk (1%).

Az ezredfordulón így vall ifj. Barna Gyula alapító, lelkész: Megtértünk heten, a Roma Pop együttes. Az evangéliumot először hirdette nekünk Franz Warde (Fardi) evangélista. Másnap mi, akik megtértünk (az együttes), kibéreltünk egy kultúrtermet és szétkürtöltük mindenkinek a hírt, hogy megtértünk, jöjjenek hallják meg az öröm üzenetet! Telt ház lett az este, megtértek sokan. Áprilisban alámerítkeztünk harminchárman, aztán Krisztus igéje terjedt mint a vírus, de pozitív értelemben. Eltelt egy pár év, most három gyülekezetet látunk el Isten kegyelméből.”[1]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]