Sarah Kuttner

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sarah Kuttner
Sarah Kuttner 2012-02-10.JPG
Sarah Kuttner, 2009
Született 1979. január 29. (35 éves)
Berlin
Nemzetisége német
Foglalkozása műsorvezetőnő, írónő

Sarah Kuttner (Berlin, 1979. január 29. –), német műsorvezetőnő és írónő, Jürgen Kuttner rádiós személyiség lánya.

Pályafutása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A berlini John Lennon Gimnáziumban letett érettségije után Sarah Kuttner Londonba utazott, ahol Aupair-ként tevékenykedett. Ottartózkodása során ismerte meg a Spiegel egyik ottani tudósítóját, így lehetővé vált számára, hogy szakmai gyakorlatot (praktikumot) végezzen el a Spiegel londoni kihelyezettségénél.

Hazatérte után édesapja nyomdokain járva egy szakmai gyakorlatot tett le 2000-ben a berlini Fritz Rádiónál. A rádió Berlin és Brandenburg hatáskörében sugároz elsősorban fiataloknak szóló programokat. Sarah fő feladatkörét ekkoriban a helyszíni tudosítások alkották.

2001 novemberében egy VIVA televíziós válogatás nyerteseként műsorvezetői állást kapott a tévéadónál, ahol 2004-ig híreket moderált, illetve – Gülcan Karahanci műsorvezetőnővel egymást váltva – a délutánonként sugárzott Interaktiv c. műsort vezette.

2003 júliusában a Playboy aktfotókat jelentetett meg Sarah-ról.

2004-ben Sarah Kuttner az ARD adó műsoraiban is feltűnt. Március 19-én Jörg Pilawával együtt moderálta az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjét. Ottani szerepléséért jelölték a Bambi-díjra, de nem kapta meg.

Sarah Kuttner – Die Show[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Sarah Kuttner – Die Show volt a címe a műsorvezetőnő által moderált esti programnak, melynek 2004. augusztus 2. óta adott helyt a VIVA adó. A program 2005 szeptemberéig hetente négy alkalommal jelentkezett, ezután a műsor átköltözött az MTV-re, ahol 2006. augusztus 3-ig heti két alkalommal lehetett megtekinteni. A műsor címe a váltás után „Kuttner”-re változott. A show-t Sarah Kuttner produkciós cége, a Kuttner TV GmbH támogatta.

Egyéb tevékenysége[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2005. március 13.: A nagy sikerű „Kuttner On Ice – Die Revue zur Show” élő fellépés. Zenei est, melyen a műsorvezetőnő ízlésének megfelelő zenekarok léptek fel, többek között: The International Noise Conspiracy, Moneybrother, Mando Diao és Adam Green.

2005. december 17. A „Kutter On Ice” másodízben kerül megrendezésre a berlini Columbiahalle-ban. Fellépők: Maxïmo Park, The Coral, The Good Life és Art Brut

2006 márciusában jelent meg Sarah Kuttner könyve, mely szemelvényeket tartalmaz a Musikexpress c. magazinban megjelent írásaiból. A könyv címe: „Das oblatendünne Eis des halben Zweidrittelwissens”.

A 2006-os labdarúgó világbajnokság ideje alatt Sarah Kuttner az ARD-nek készített tudósításokat az egyes mérkőzésekről.

Könyvei[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

-a könyvek jelenleg nem hozzáférhetők magyar fordításban-

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]