Sara Paxton

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sara Paxton
Született1988. április 25. (35 éves)
Woodland Hills, Los Angeles, Kalifornia
Állampolgárságaamerikai[1]
HázastársaZach Cregger 2019–)
Foglalkozása
Iskolái
  • El Camino Real High School
  • Montclair College Preparatory School
Színészi pályafutása
Aktív évek1996–
Műfajokpop-rock

A Wikimédia Commons tartalmaz Sara Paxton témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Sara Paxton (Woodland Hills, Los Angeles, Kalifornia, 1988. április 25. –) amerikai színésznő.

Élete és pályafutása[szerkesztés]

A Los Angeles-i Woodland Hills-ben született, szülei egyetlen gyermekeként. Apja, Steve Paxton ír származású és távoli rokonságban áll Bill Paxton színésszel. Anyja, Lucia Mexikóban született, ezért Sara valamennyit beszél spanyolul.

Állami középiskolába járt és 2006 júniusában érettségizett le. Első filmszerepe Jim Carrey 1997-es Hanta boy című filmvígjátékának egy kisebb szerepe volt. Az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején további kisebb szerepekben jelent meg a televízióban. A Disney Channel egyik sikeres sorozatában, a Lizzie McGuire-ben is kapott egy epizódszerepet.

2003-ban megkapta első főszerepét a Haunted Lighthouse című rövidfilmben és megjelent a CSI: Miami helyszínelők egyik epizódjában is. Első jelentősebb szerepe 2004 júliusában az Ottalvós buli című filmvígjátékban volt, ahol az antagonista szereplő Stacyt alakította. Ugyanebben az évben nyáron szerepelt a Mindig nyár című sorozatban, mint Sarah Borden, aki több epizódban is feltűnik. Sarah Borden egy szellemileg leépült tinédzser volt, aki gyógyszereket szedett és kipróbálta a szexet Jesse McCartney-val.

Később átszerződött a Discovery Kids-hez, ott főszerepet kapott a Darcy's Wild Life című sorozatban, Darcy Fields karakterét játszotta, aki egy állatorvosnál dolgozik. A sorozatot egy farmon, Torontóban forgatták. A sorozat 2004-től 2006-ig futott. Szerepéért Daytime Emmy-díjra jelölték. 2005-ben három hónapot töltött Ausztráliában, ahol az Aquamarine című filmet forgatták, ebben egy sellőt játszott. Partnerei között volt Emma Roberts és Jojo is, akikkel összebarátkozott a forgatás alatt. A filmet 2006 márciusában mutatták be, már a nyitó hétvégén 7,5 millió dollár hasznot hozott. A filmhez készült egy dal is, a Connected, melyet Sara énekel.

Vendégszereplő volt a H2O című sorozat első részében, ennek a premierje 2006 áprilisában volt. Májusban volt egy epizódszerepe a Pepper Dennis sorozatban is. Ennek köszönhetően a Halloweentown negyedik évadjában leváltotta Kimberly J. Brownt. A szerep miatt a haját befestette barnára. 2006 nyarán kezdte forgatni a The Party Never Stops: Diary of a Binge Drinker című filmet. Itt a főiskolás Jesse-t alakítja, aki az alkohol áldozatává válik. A film 2007 márciusában jelent meg. Következő filmszerepe, Amanda Bynesszal a Sydny White című filmben volt. A forgatás 2007 februárjában kezdődött és szeptemberben ért véget. Következő filmje a Superhero!, melynek bemutatója 2008-ban volt.

2009-ben megjelent egy horrorfilmje Az utolsó ház balra, melyben egy 17 éves lányt alakít, aki borzalmas dolgokon megy keresztül családi nyaralásuk alatt.

Filmográfia[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. inferred from place of birth

További információk[szerkesztés]