SableCC

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
SableCC
Legfrissebb stabil kiadás3.7
(2012. november 29.)
Legfrissebb fejlesztői
kiadás
4-beta.4
(2011. szeptember 29.)
Programozási nyelvJava
PlatformJava virtuális gép
Kategóriaszintaktikai/lexikális elemző generátor
LicencGNU Lesser General Public License
A SableCC weboldala

A SableCC egy nyílt forrású fordítóprogram- illetve interpreter-generátor. Java programozási nyelven készült és az előállított kód is Java környezetben használható. A SableCC egy egyszerű, az értelmezni kívánt nyelv lexikális elemeit és szintaxisát (nyelvtanát) leíró definíciós fájlból kiindulva elkészíti a nyelvet elemző forrásnyelvű Java osztályokat. Ezekből lehet származtatni a megfelelő akciókat végző osztályokat, amelyek a végleges programban elvégzik a kívánt feladatot, pl. kódgeneráló, átalakító, megjelenítő vagy számítási műveleteket. A kész programot valamelyik Java fordítóval kell lefordítani.

Stabil változatát a GNU Lesser General Public License (LGPL) alatt publikálták. Az újraírt 4. verzió az Apache License 2.0. licenc hatálya alá esik.

A SableCC az alábbi főbb jellemzőkkel bír:

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a SableCC című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]