Sárkánysólymok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A sárkánysólyom (dragonhawk) csak az egykori Quel'thalas nemeself királyságában fordulnak elő. Igen jellegzetes alkatúak, fejük bár madárszerű, testük viszont henger alakú és szerelvényezett, szárnyaik denevérszerűek, de tollas borításúak, hátsó testükből több nagy tollszerű képződmény áll ki, lábaik pedig egyáltalán nincsenek. Ezeket a különös jószágokat a nemeselfek tenyésztették ki vélhetőleg tollas raptorokból, és bátor, mindenre elszánt harcosok nyergelték fel őket, így védelmezve birodalmukat. A Harmadik Háborúban Quel'thalas elesett, és az állatok elvadulva kóboroltak az egykori királyság aranyló, varázslatos erdeiben, mígnem a World of Warcraft első kiegészítőjében a túlélők visszatértek, és újra befogták őket, hogy a Keleti Királyságok (Eastern Kingdoms) legészakibb pontján a Horda tagjainak is biztosítsák a légi fuvarozást. A második kiegészítőben elérhető új repülő hátasok közé ők is bekerültek.

  • Red Dragonhawk (Vörös Sárkánysólyom): A Mountain o' Mounts eredményt sikeresen teljesítő hordás karakter jutalma. A vöröses-narancssárgás sárkánysólymot postai úton küldi el a rendszer.
  • Blue Dragonhawk (Kék Sárkánysólyom): A Mountain o' Mounts eredményt sikeresen teljesítő szövetséges karakter jutalma. A kékes-zöldes sárkánysólymot postai úton küldi el a rendszer.
  • Sunreaver Dragonhawk (Napszaggatós Sárkánysólyom): A második kiegészítőben megjelent hordás Sunreavers ("Napszaggatók") frakció raktárosánál lehet megvásárolni. A sötétszürke, vörös páncélba bújtatott sárkánysólyom csak magasztalt hírnéven érhető el, és 150 bajnoki pecsétbe (Champion's Seal) kerül.

Mindhárom sárkánysólyom repülőhátas a szárazföldön 100%, míg a levegőben 280%-os gyorsulásra képes, így használatukhoz szükség van az Artisan (Artizán) szintű lovaglásra is.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]