Ryan Ross

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ryan Ross
2010-ben
2010-ben
Életrajzi adatok
Születési névGeorge Ryan Ross III
Született1986. augusztus 30. (37 éves)
Las Vegas
SzármazásLas Vegas, Nevada
Iskolái
  • University of Nevada
  • Bishop Gorman High School
Pályafutás
Műfajokalternatív rock
Aktív évek2005–2009
EgyüttesPanic! at the Disco, The Young Veins
HangszerGitár
Tevékenység
  • gitáros
  • énekes-dalszerző
  • énekes
KiadókFueled by Ramen
Decaydance Records
A Wikimédia Commons tartalmaz Ryan Ross témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

George Ryan Ross III (született: 1986. augusztus 30., Summerlin, Nevada) a Panic! at the Disco szólógitárosa és háttérénekese. Az együttes A Fever You Can't Sweat Out című bemutatkozó albumának dalszövegeit is ő írta.

Élete[szerkesztés]

George Ryan Ross a nevadai Las Vegasban született és nőtt fel. Gyerekkorában ismerkedett meg Spencer Smith-szel (a Panic! at the Disco dobosa). Las Vegasban járt középiskolába (Atolic School), majd egyetemre (University of Nevada, Las Vegas). Utóbbit egy szemeszter után abbahagyta, hogy a zenére koncentrálhasson.

Apja az Amerikai Haditengerészetnél szolgált, és harcolt a vietnámi háborúban. 2006. július 28-án halt meg. A Panic! at the Disco A Fever You Can't Sweat Out című bemutatkozó albumán két szám is az ő alkoholizmusáról szól: a Camisado és a Nails for Breakfast, Tacks for Snacks. "Nem álltam közel az apámhoz." – mondja Ross. "Nem tetszett neki, ahogy az életemet alakítom." Az album ez idáig 1,5 millió példányban kelt el világszerte.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Az anyukája még kicsi korában meghalt.
  • Tudja magáról hogy "túl" vékony
  • 2009 nyarán ő és Jon Walker kiléptek a bandából. Azt nyilatkozta, neki és Brendonnak teljesen más elképzelései voltak a banda jövőjéről. Brendon és Spencer elfogadta döntésüket, mai napig jóban vannak. Ryan és Jon ezután alakított egy bandát, a The Young Veinst.
  • Barátnői közé tartozik Jac Vanek (2006), Keltie Colleen (2006-09), és hírbe hozták Kate Marievel, aki rávezette a drogokra és az alkoholra, de erről pontos információ nem derült ki.

Zenei pályafutása[szerkesztés]

Ryan 12 éves volt, amikor szüleitől egy gitárt kapott karácsonyra. Néhány évig a Pet Salamander nevű zenekarban játszott Spencerrel, főleg blink-182 feldolgozásokat, amiken Ryan énekelt.

Később bevették basszusgitárosnak Spencer egyik iskolatársát, Brent Wilsont. Brendon Urie eredetileg háttérénekesként csatlakozott volna, de miután meghallgatták, egyhangúlag úgy döntöttek, hogy ő legyen az énekes, Ryan pedig maradt háttérénekes és szólógitáros. Jelenleg zongora- és énekleckéket vesz. Van egy gitárszólója a The Take Over, The Breaks Over című számban a Fall Out Boy Infinity on High című albumán. Híres arról, hogy a fellépéseiken mindenféle mintákkal – villámokkal, denevérekkel, madarakkal – festi ki az arcát.

További információk[szerkesztés]