Ruszlana Korsunova

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ruszlana Korsunova
Életrajzi adatok
Született1987. július 2.
Alma-Ata, Szovjetunió
Elhunyt2008. június 28. (20 évesen)
Manhattan  USA
Nemzetiségeorosz
Szemszínekék

Ruszlana Korsunova (orosz betűkkel Руслана Коршунова; Alma-Ata, 1987. július 2.Manhattan, 2008. június 28.) kazahsztáni születésű orosz nemzetiségű modell volt.[1]

Élete és karrierje[szerkesztés]

Ruszlana Korsunova a kazahsztáni Alma-Atában született.[2] Orosz nemzetiségű volt. Folyékonyan beszélt oroszul, angolul és németül. 2003-ban fedezte fel az All Asia magazin, amikor az alma-atai német klubról cikkeztek, ahol Ruszlana akkoriban fellépett. A fotója, ami a cikkben szerepelt, felkeltette Debbie Jones érdeklődését, aki leszerződtette az akkor 15 éves Ruszlanát.

Ruszlana az IMG modellügynökség[3] (New York, Párizs, London és Milánó), a Beatrice (Milánó), a Traffic Models (Barcelona), a Marilyn Models és az iCasting Moscow (Moszkva) modelljeként szerepelt. Az iCasting amúgy az anyja ügynöksége volt. Az Elle (Franciaország), a Vogue (Lengyelország és Oroszország) magazinok címlapján szerepelt.

Halála[szerkesztés]

Ruszlana kb. éjjel 2:30 körül halt meg 2008. június 28-án, miután kizuhant egy manhattani üzleti negyedben található épület kilencedik emeletéről, jelentették az újságok. Egy szemtanú látta szombaton, amint kiugrik. A rendőrség szerint nem volt nyoma dulakodásnak a szobájában, úgy tűnik, a modell öngyilkos lett.[4]

Egyik barátja, aki a The New York Postnak nyilatkozott, azt mondta, hogy Ruszlana épp Párizsból tért vissza egy fotózásról. Azt mondta, úgy látta, Ruszlana a világ tetején érzi magát, fel van dobva, semmi nyomát nem látta, hogy öngyilkosságra készülne. Ruszlana korábbi barátja, Artyom Percsenok tette ki őt pár órával korábban a háza előtt, miután együtt nézték meg a Ghost című filmet.[5] Jó ember volt – mondta a The New York Postnak. Bár úgy tűnt, mintha össze lett volna törve a szíve, és néha mérgesnek tűnt. Ruszlana legtöbbet mondó nyilatkozata három hónappal azelőttről származott: Annyira elveszett vagyok. Meg fogom valaha találni önmagam?[6]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. FMD - Profile of fashion model ruslana korshunova
  2. Ruslana Korshunova is set to step off Marc Jacobs' catwalk straight into the London limelight (Vogue.com UK). [2008. december 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2008. június 30.)
  3. IMG Models. [2008. július 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2008. június 30.)
  4. Update: Kazah Model Ruslana Korshunova Dies in Apparent Suicide. [2009. június 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2008. június 30.)
  5. Ruslana Korshunova plunges to her death in New York - Telegraph. [2008. július 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2008. június 30.)
  6. Model's Web rants pined for love. [2008. július 3-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2008. június 30.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Ruslana Korshunova című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]