Running Man (televíziós sorozat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Running Man
(런닝맨 Ronningmen)
Haha, I Gvangszu (Lee Kwang-su), Szong Dzsihjo (Song Ji-hyo), Kim Dzsongguk (Kim Jong-guk) és Csi Szokcsin (Ji Seok-jin)
Haha, I Gvangszu, Szong Dzsihjo, Kim Dzsongguk és Csi Szokcsin
Műfaj varieté, játékműsor

Főszereplő Ju Dzseszok
Haha
Csi Szokcsin
Kim Dzsongguk
I Gvangszu
Szong Dzsihjo
Cson Szomin
Jang Szecshan

Formátum 1080i (HDTV)
Szlogen 걷지말고 뛰어라 Kotcsimalgo ttüora (Ne sétálj, fuss!)
Ország  Dél-Korea
Nyelv koreai
Epizódok552 (2021. április 25.) (epizódlista)
Gyártás
Vezető producer Nam Szungjong
Producer Cso Hjodzsin
Im Hjongthek
Kim Dzsuhjong
Operatőr Lju Gvonnjol[* 1]
Kim Juszok[* 2]
Cshö Junszang[* 3]
Jun Szongjong[* 4]
Kim Gidzsin[* 5]
Részenkénti játékidő 50-95 perc epizódonként
Forgalmazó SBS
Sugárzás
Eredeti adó SBS
Eredeti sugárzás kezdete2010. július 11.
Korhatár 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
Kronológia
Előző Family Outing 2
Kapcsolódó műsor Good Sunday
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Running Man témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Running Man (hangul: 런닝맨Ronningmen, RR: Reonningmaen?) a dél-koreai SBS 2010. július 11. óta vetített szórakoztató varietéműsora. A sorozatot „városi akcióvarietéként” reklámozta a csatorna, ami egy új műfaja a varietéműsoroknak.[1] Az állandó műsorvezetők és a meghívott vendégek különféle küldetéseket teljesítenek különböző helyszíneken, egymással versenyezve.[2] A meghívott hírességek között külföldiek is vannak, például Jackie Chan és Patrice Evra labdarúgó is volt már játékos a műsorban.

2017 áprilisa óta a Good Sunday program részeként, koreai idő szerint 16:50-kor vetítik, rivális műsorai ebben az idősávban a KBS2 The Return of Superman (슈퍼맨이 돌아왔다) és az MBC King of Mask Singer (미스터리 음악쇼 복면가왕) című műsorai.[3] A műsor korábban, 2012-től 20147-ig a Law of the Jungle 2 után következett 18:10 perctől,[4] ebben az idősávban a sorozat rivális műsorai a KBS csatorna 1 Night 2 Days, valamint az MBC I Am a Singer 2 című varietéműsorai voltak. Ez volt Ju Dzseszok visszatérő műsora, miután kiszállt a Family Outingból.[5]

A műsor Dél-Koreában és Ázsia-szerte is igen népszerű, de a rajongói fordításoknak köszönhetően Ázsián kívül is sokan nézik, az angol mellett többek között spanyolra, törökre, franciára, kínaira, oroszra, indonézra és arabra is fordítják.[6][7]

2016 októberében Gary bejelentette, hogy kilép a műsorból,[8] ezt követően pedig decemberben a producerek előzetes értesítés nélkül egyoldalúan felmondták Kim Dzsongguk és Szong Dzsihjo szerződését, akik így hat év után távozni kényszerültek a műsorból.[9] Később a producerek visszavonták a döntésüket, és 2017-ben újabb változtatásokkal, két új állandó stábtaggal bővülve új formátumban indították el a műsort.[10]

2021 áprilisában I Gvangszu bejelentette, hogy egy sérülés következtében fizikailag már nem bírja a terhelést és május 24-ével elhagyja a műsort.[11]

Háttér[szerkesztés]

A műsor alapformátuma, hogy a műsorvezetők és a meghívott vendégek csapatokra osztva, egymás ellen versenyezve, különféle feladatokat, küldetéseket hajtanak végre. A műsor egyben Dél-Korea jellegzetes épületeit, helyszíneit is bemutatja.[12] Eleinte zárt helyszíneken zajlottak a küldetések (például múzeumokban, plázákban, irodaházban, az Országos Meteorológiai Központban vagy épp a városi főpostán),[12] ahol késő estétől hajnalig egyhuzamban forgattak, később azonban külső helyszíneket is bevontak, illetve egy epizódon belül is több helyszínt kezdtek szerepeltetni.[13] A műsor részben forgatókönyv alapján zajlik,[14] azonban I Gvangszu szerint a játékok végeredménye nincs előre megírva, illetve nem „színészkednek” a karakterüket illetően.[15]

Eleinte az epizódokat hétfőn és kedden forgatták, majd szerdán kora reggel már vitték a filmet a vágószobába. A formátum megváltoztatása, a küldetések bevezetése óta átlagosan 12 órát forgatnak egy részhez, és bár a több helyszín miatt nagyobb, gondosabb szervezésre van szükség, az ütemezés így könnyebb.[16] A műsor hangulatát speciális hang- és vizuális effektekkel fokozzák, jellegzetesek a képernyőn felugró humoros szövegek és egyéb szimbólumok is.

A Running Man producere, Cso Hjodzsin szerint a legnagyobb kihívást a műsor számára az jelenti, hogy hétről-hétre új játékokat, fegyvereket találjanak ki. A műsor fokozatosan fejlődött, egészen egyszerű játékokkal indultak, majd összetettebb küldetések is megjelentek. Eleinte nehéz volt sztárvendégeket hívniuk, mert sokan úgy gondolták, fizikailag túl megterhelő a szereplés, a sorozat azonban rendkívül népszerű lett, és a producer véleménye szerint a vendégek is jól érzik magukat, a stábban jó a légkör, így a hírességek gyakran maguk kérik, hogy szerepelhessenek. A műsor elsődleges célja a nézők megnevettetése, így a feladatokat ennek megfelelően találják ki, és a szereplők is gyakran szándékosan „cukkolják” egymást.[13]

Állandó játékosok[szerkesztés]

Jelenlegi játékosok[szerkesztés]

Kép Név Becenév[* 6] Epizódok Megjegyzések[17][18]
Ju Dzseszok Yoo-ruce Willis (유르스 윌리스, Juruszu Villiszu)
Ju Hjok (유혁)
Yoo-mes Bond (유임스 본드 Juimszu Bondu)
Szöcske (메뚜기 Mettugi)
1. rész – A műsor fő műsorvezetője, híres arról, hogy a legnehezebb szituációkból is képes megmenekülni. Intelligenciája és jófiú-imidzse miatt a show egyik legnépszerűbb tagja.
Haha Haroro (하로로)
Roro (로로)
Pingvin (펭귄 Phengvin)
Playboy (난봉꾼 Nambongkkun)
Kölyök (꼬마 kkoma)
1. rész – Haha a csapat komédiása, állandó humorforrása. Alacsony testfelépítése és Pororóhoz[* 7] való hasonlósága miatt Haroro lett a beceneve. Hajlamos flörtölni a női vendégekkel, és furfangos módon próbálja megoldani a feladatokat, nem ódzkodik a csapattársai elárulásától sem.
Csi Szokcsin Nagyorrú bátyó (왕코형님 Vangkho hjongnim)
Impala (임팔라 Imphalla)
Versenyindító (레이스 스타터 Reiszu szuthatho)
1. rész – A csapat legidősebb és leggyengébb tagja, szinte mindig kiesik a versenyből már a legelején (elkapják, elbukik), emiatt a többiek azzal viccelnek, hogy a verseny csak azután kezdődik el igazán, amikor Csit kiiktatták.
I Gvangszu Gvangszu gazda (모함광수 Moham Kvangszu)
Zsiráf (기린 kirin)
Az Árulás Mestere (배신의 아이콘 Pesini aikhon)
Ázsia hercege (아시아 프린스 Asia phurinszu)
Gvangdzsa (광자)
1. rész – Magassága miatt érdemelte ki a Zsiráf becenevet. Az egyik legnépszerűbb tagja a csapatnak a nézők körében. Játék közben a saját céljai érdekében bármikor hajlandó elárulni a társait, emiatt lett Az Árulás Mestere a másik beceneve.
Kim Dzsongguk Spárta-guksz (스파르타국스 Szupharuthagukszu)
Parancsnok (능력자 Nungnjokcsa)
Kookie (꾹이 Kkugi)
Tigris (호랑이 Horangi)
Kkuk edző (꾹코치 Kkuk khocshi)
1. rész – Hatalmas és erős, Kim gyakran puszta fizikai erejének köszönhetően megnyeri a versenyeket, de emellett rendkívül intelligens is, ezért a csapat egyik ászaként tartják számon. Becenevét, a Parancsnokot és a Spárta-gukszot is emiatt kapta.
Szong Dzsihjo Üres Dzsi (멍지 Mong Dzsi)
Miss Üres (미스멍 Miszu Mong)
Ász (에이스 Eiszu)
Rossz Dzsihjo (불량지효 Pulljang Dzsihjo)
Hétfői barátnő (월요여친)
Arany Dzsihjo (금지효 Kum Dzsihjo)
2. – 5. rész (vendég)
7. rész – (állandó)
Sokáig a csapat egyetlen női tagja volt, ennek ellenére az egyik legerősebb játékos, aki gyakran meglepi a társait lopakodó képességével és ügyességével, ezzel érdemelte ki az Ász becenevet.
Cson Szomin Kvangszu női változata (여자 광수)
Árulónő (여성 반역자)
224, 343. rész (vendég)
346, rész – (állandó)
Akárcsak Kvangszu, gyakran elárulja társait, emiatt sokszor állítják őket párba.
Jang Szecshan Eper Jang (양딸기)
A balszerencse új királya (불운의 새로운 왕)
Nyolcas (여덟 번째)
321, 323. rész (vendég)
346. rész – (állandó)
Akárcsak Dzseszok, ő is állandóan balszerencsés a küldetésekben.

Korábbi játékosok[szerkesztés]

Kép Név Becenév Epizódok Megjegyzések
Lizzy Puszani lány (부산 소녀 Puszan szonjo) 13.– 14. rész (vendég)
18. – 25. rész (állandó)
Eredetileg vendég volt, a 18. résztől kezdve állandó szereplő lett. Mivel Puszanból származik, akcentussal beszél, így kapta a „puszani lány” becenevet. A 25. epizód volt az utolsó, ahol állandó szereplő volt, énekesi karrierje miatt távozni kényszerült.[19]
Szong Dzsunggi Virág Dzsunggi (꽃중기 Kkot Dzsunggi)
Eszes Dzsungi (브레인 중기 Purein Dzsunggi)
Aktív Fiatalember (적극청년 Csokkuk cshongnjon)
1. – 41. rész (állandó)
66. rész (vendég)
71., 97. rész (cameo)
Újoncként került a varietéműsorok világába, eszes, furfangos játékosként lett ismert, aki könnyen megoldja a rejtvényeket és képes menet közben stratégiát alkotni. A 41. rész volt az utolsó megjelenése állandó tagként, színészi karrierjére akart koncentrálni, így kilépett a műsorból.[20] Később vendégként, majd egy-egy cameomegjelenéssel tért vissza.
Gary Békés Gary (평온개리 Phjongon Geri)
Hétfői barát (월요남친 Voljo namcshin)
Egyenes Gary (직진개리 Csukcsin Geri)
Gary-sswi (개리쒸 Gerissü)
Vad Gary (야생개리 Jaszeng Geri)
1. rész –324. rész Az eredetileg rapper Gary minden körülmények között nyugodt és derűs arcot vág, emiatt állandó viccek céltáblája a stábban. Szong Dzsihjóval közösen alkotják a „Hétfői Párt”, a két műsorvezető közötti „vonzalom” és az eredetileg hétfőnkénti forgatási napok miatt kapták ezt a becenevet.

Időrendben[szerkesztés]

Kapcsolatok[szerkesztés]

A Running Man visszatérő poénforrásai a spontán vagy forgatókönyv szerint kialakult, kialakított kapcsolatok a szereplők között. Vannak több évad óta működők és néhány epizód erejéig létezők is.

Játékosok Kapcsolat Megjegyzések
Kim Dzsongguk, Haha, Gary Kim Dzsongguk és a Két Kölyök (김종국과 아이둘, Kim Dzsonggukkva aidul)[21] A nevet a Seo Taiji and Boys együttes (서태지와 아이들 Szo Thedzsiva aidul) inspirálta. Az első évad elején Haha és Gary gyakran került egy csapatba Kim Dzsonggukkal, aki parancsnokként viselkedett velük szemben, gyakran megszidva, megrémítve a két fiatalabb férfit.
Gary, Szong Dzsihjo Hétfői pár (월요커플 Voljo khophul)[22] A műsor fő „szerelmi szála”, mely azután bontakozott ki igazán, hogy Szong Dzsunggi kilépett.[23] A sorozatot eredetileg hétfőnként forgatták, ezért lett a nevük Hétfői Pár.
Szong Dzsunggi, Szong Dzsihjo Szong-Szong pár (송송커플 Szong Szong khophul )[23]
Szong-Szong testvérek (송송남매 Szong Szong namme)[24]
A 15. résztől kezdett kialakulni a kapcsolatuk, amikor Szong Dzsunggi megpuszilta Szong Dzsihjót. Később „testvéri” jellegűvé „szelídült” a kapcsolatuk.
I Gvangszu, Szong Dzsunggi Az egykorú barátok (동갑내기 Tonggamnegi)[25] I Gvangszu gyakran hangoztatja, hogy közeli viszonyban van Szong Dzsunggival, mivel ugyanabban az évben születtek. Dzsunggi azonban mindig tagadja ezt, amire Gvangszu „megsértődik”.
Csi Szokcsin, I Gvangszu Easy tesók (이지 브라더스 Idzsi puradoszu)[26] A 65. részben alakult kapcsolat, hasonló a Family Outing Dumb és Dumber-karaktereihez. A 68. részben lett a nevük Easy-tesók, amikor kémeket kellett alakítaniuk és a többiek számára nyomként a kémek megtalálására az Easy szót használták, ami a két játékos vezetéknevének kombinációja (I+dzsi)[* 8] Minden küldetés előtt a Feel, Touch, Cross! (필, 촉, 크로스!) kiáltással buzdítják egymást.[27]
Ju Dzseszok, I Gvangszu Ju-I (유이)
I-Ju (이유)[28]
A 90. részben alakult, amikor Ju Dzseszok és I Gvangszu egy csapatba került. Mivel a vezetéknevükből alkotott becenév úgy hangzik, mint az After School együttes egyik tagjának, UEE-nak a neve, ezért gyakran viccelődnek azzal, hogy mennyire hiányzik nekik az énekesnő.
Ju Dzseszok, Csi Szokcsin, I Gvangszu Börtöntöltelék trió (감옥 단골 3인방 Kamok tangol 3inbang)
I-Ju-Dzsi tesók (이유지 브라더스)[28]
Ezt a három szereplőt gyakran hamar kiiktatja a többi játékos, így együtt kénytelenek ülni a „börtönben”, ahová a kiejtett játékosokat száműzik. Az Easy tesókból fejlődött ki, másik nevük, az I-Ju-Dzsi tesók a vezetéknevek összerakásából keletkezett, melynek jelentése is van koreaiul („ez az oka”), ezzel is gyakran viccelnek.
Ju Dzseszok, Csi Szokcsin Szok-tesók (석브라더스) A két műsorvezető barátsága már több mint 20 éves, és mindkettejük utónevében a Szok szótag szerepel, így kapták ezt a becenevet.
Kim Dzsongguk, Haha Bátyám, Öcsém (우리 형, 내 동생 Uri hjong, ne tongszeng)[29] Gyakran kerülnek egy csapatba, és játékosan „bátyám-öcsém” néven nevezik egymást.
Ju Dzseszok, Haha Ju-Ha (유하) Akkor alakult, amikor a 82. epizódban kiderült, hogy Szong Dzsihjo az ügynöksége vezérigazgatójával él párkapcsolatban. Csi Szokcsin reakciója az volt a bejelentésre, hogy a műsornak szüksége lesz egy új „szerelmi szálra” a Hétfői pár helyett, amire Haha viccesen megjegyezte, hogy Ju Dzseszokkal készül szerelmi szálat kialakítani. Ju Dzseszok erre azt felelte, napok óta nem alszik, mert Hahára gondol. A két játékos a 74. epizód óta gyakran ugratja egymást az akkori „szupererejével” (Haha: „Az idő ura vagyok”, Ju Dzseszok: „Az őrületbe kergetsz!”).
Kim Dzsongguk, I Gvangszu Tigris és Zsiráf (호랑이와 기린 Horangiva kirin)[30] A 82. részben alakult, amikor I Gvangszu és Kim Dzsongguk egy csapatba kerültek. Kim Dzsongguk személyisége leginkább egy tigrisére emlékeztet, míg I Gvangszu magas és ügyetlen, mint egy zsiráf. A 84. és 85. epizódban is összekerültek, papirbilinccsel egész napra egymáshoz voltak láncolva. A páros kapcsolata Tom és Jerryére emlékeztet.[31]
Haha, Csi Szokcsin, I Gvangszu Árulók klubja (배신자 클럽 Pesindzsa khullop)[32] Miután Haha és I Gvangszu az árulás mestereivé lettek, Csi Szokcsin is mellékjük került az Árulók klubjába. A 146. epizódban egy csapatot is alakítottak nekik, a feladatuk kincsrablás volt.

Stáb[szerkesztés]

A Running Man népes stábbal forgat, akik azonban nem csak a kamera mögött foglalnak helyet, gyakran maguk is részeseivé válnak a műsornak, vagy épp befolyásolják a végkimenetet. Minden műsorvezetőnek saját operatőre (VJ) van, akik kézi kamerával követik őket a műsor alatt. A meghívott vendégek is saját operatőrt kapnak. Az operatőröknek gyakorta ugyanolyan nehézségeken kell átesniük, mint a szereplőknek, különösen a rengeteg futást igénylő feladatokban, és időnként a játékokban is részt vesznek. Az operatőröket eredetileg nem jelölték ki egy-egy specifikus szereplő követésére, a munka folyamán alakult ki, ki melyik szereplőhöz csapódott. Csupán azt vették figyelembe, hogy például erősebb, gyorsabban futó játékosok mellé hasonló fizikai erőben lévő VJ kerüljön. Ju Dzseszok operatőre például csaknem nyolc kilót fogyott és edzőterembe járt, hogy követni tudja a műsorvezető iramát. Az aktív szereplésüknek köszönhetően a híres műsorvezetők operatőrei is ismertek lettek, némelyiküknek rajongói klubja is alakult.[33] A stáb eleinte csupán néhány kamerával dolgozott, ma már több mint 70-et használnak a műsor forgatásához.[34]

A műsor vezető producere sokáig Nam Szungjong volt, aki három rendező-producerrel (PD; Cso Hjodzsin, Im Gvonthek, Kim Dzsuhjong) dolgozott a felvételeken.[35] Rajtuk kívül számos segédrendezőt is alkalmaznak, különösen a nagyobb és bonyolultabb helyszíneken. A floor directorok (FD) közül kiemelkedik Ko Dongvan, aki gyakran maga is szerepel a képernyőn, feladatai közé tartozik a szereplők helyszínre kalauzolása és a küldetések ismertetése, gyakran különös vagy vicces kosztümbe öltözve.[14]

2020. február 5. óta Cshö Bophil a show rendező-producere (PD).[36]

Vendégek[szerkesztés]

Kang Hanna, a legtöbbet hívott vendég 2021 áprilisával bezárólag
A Running Man visszatérő játéka, hogy ha egy versenyző (tépőzárral rögzített) névtábláját az ellenfél letépi, akkor az adott versenyző kiesik.

A Running Man vendégszereplői hírességek, K-pop-sztárok, színészek, sportolók. Vannak, akik többször is szerepeltek a műsor folyamán, 2021 áprilisával bezárólag a legtöbbször hívott vendég Kang Hanna, aki 21 epizódban szerepelt, a második legtöbbet szerepelt sztár Hong Dzsinjong 20 epizóddal, a harmadik pedig I Szangjop 16 epizóddal. Külföldi hírességek közül Jackie Chan, Patrice Evra, Tom Cruise, Henry Cavill és Simon Pegg, Ryan Reynolds, Mélanie Laurent és Adria Arjona is szerepelt a műsorban.[37][38]

Küldetések[szerkesztés]

A Running Man formátumában vannak állandó küldetések, ezek több epizódban, vissza-visszatérő módon játszott játékok. Egyes epizódokban egy fő küldetés (például elrejtett tárgyak megtalálása) során is több kisebb küldetést, illetve játékot kell a szereplőknek teljesíteni. A műsor első évadában a vesztesek büntetést kaptak. Az visszatérő játékok mellett az adott helyszínhez kapcsolódó küldetések, játékok is szerepelnek a műsorban.

Tematikus küldetések[szerkesztés]

A műsor történetében készültek úgynevezett tematikus küldetések is, amelyek bizonyos téma köré épültek fel, mintegy történetmesélő módon. Ezeket az epizódokat rendszerint a jobb minőségű, nagyobb élményt nyújtó epizódok közé sorolják.[39]

Yoo-mes Bond[szerkesztés]

A 38., 91. és 140. epizód tematikája James Bond-paródia, melyben Ju Dzseszoknak Yoo-mes Bondként ki kell iktatnia a többi játékost, miközben a csapat többi tagja nem tudja, hogy ez a cél. A 38. részben szerepelt először ez a tematika, amikor is Junak vízipisztollyal kellett társai névtáblájára vizet spriccelni, ezzel kiütve őket a játékból. Egy évvel később, a 91. részben tért vissza Yoo-mes Bond, ahol a történet szerint a többi játékost letartóztatják különféle bűnök elkövetéséért, de megszöknek, és Bondnak vízipisztollyal kell elkapnia őket. A 140. részben a csapatból valaki Bondra tereli a gyanút, hogy a „dühvírust” terjeszti. Bondnak meg kell tudnia, ki az igazi bűnös és megszereznie az ellenszert. A 91. és 140. részt mozifilmszerűen forgatták.[40][41]

A legjobbak legjobbika[szerkesztés]

A 42., 74. és 130. epizód tematikája volt. A játék célja eldönteni, ki a legjobb Running Man. A küldetés során meg kell szabadulni a többiektől, és aki utolsóként talpon marad, az a legjobb Running Man. A 74. epizódban a játékosok egy-egy szupererőt is kaptak. Az első és második játékot is Gary nyerte.[42] A 130. rész történetének első fele 1938-ban, a második fele 2013-ban játszódik. A játékosok „reinkarnálódnak”, és rá kell jönniük, ki volt 1938-ban az utolsó talpon maradó játékos és kivé reinkarnálódnak 2013-ban. A játékot ezúttal Haha nyerte.[43]

Running Man-vadász[szerkesztés]

Az 52., 53., 69. és 118. rész tematikája. Először Cshö Minszuval játszották, akinek az volt a feladata, hogy mindegyik Running Mant elkapja. Az 53. részben Ju Dzseszok elárulja Cshöt, ezért a színész bosszút esküszik. A 69. részben tér vissza Running Man-vadászként. Itt Ju Dzseszok négy névtáblát kap, ami azt jelenti, hogy ellenfele háromszor tépheti le azt úgy, hogy Ju megússza. Junak meg kell találnia és ki kell szabadítania székhez kötözött társait és megszöknie velük, mielőtt Cshö a negyedik névtáblát is leszakítja.[44] Cshö a 118. részben is visszatért Running Man-vadászként, ahol ismért győzedelmeskedett Ju fölött.[39]

A kilenc kard titka[szerkesztés]

A 133., 134. és 136. epizód tematikája. A történet szerint a „Mennyei Aranyteknős Kardja” Ninh Binhben található, és a kard természetfeletti erővel ruházza fel tulajdonosát. Az emberi kapzsiság miatt azonban kilenc részben elrejtették szerte Ázsiában. A kilenc kardot különböző küldetések teljesítésével lehet megtalálni, és segítségükkel lehet a „Mennyei Aranyteknős Kardját” egyesíteni. Ez volt a műsor első progresszív történetíve.[45]

Nemzetközi sugárzás és forgatás[szerkesztés]

2011 novemberében a sugárzási jogot eladták kilenc ázsiai országnak, illetve régiónak (Tajvan, Thaiföld, Kína, Hongkong, Malajzia, Japán, Szingapúr, Kambodzsa, Indonézia).[46] 2013 elején a Running Man ázsiai népszerűségének köszönhetően a producerek úgy döntöttek, külföldi forgatási helyszíneket választanak. Korábban forgattak már Thaiföldön és Hongkongban, 2013 februárjában pedig Makaón és Vietnámban vettek fel epizódokat.[47] Szingapúr azt is jelezte az SBS felé, hogy megvásárolná a műsorformátum licencét.[48][49] 2014 februárjában a producerek bejelentették, hogy meghívást kaptak az ausztrál turisztikai hivataltól, így Ausztráliában forgattak február végén.[50][51]

A Running Man online is elérhető felirattal az amerikai régió részére a Viki kínálatában.[52]

Nemzetközi helyszíneken forgatott epizódok

Formátum eladása[szerkesztés]

A Running Man formátumát először Kína vásárolta meg 2014-ben,[78] ahol Penpao pa (奔跑吧, Keep Running) néven fut. 2019-ben Vietnam és Indonézia, 2020-ban pedig a Fülöp-szigetek is megvette a formátumot.[79][80]

Zene[szerkesztés]

Az állandó játékosok mindegyikének saját dala van a műsorban, melyet karakterükre jellemző pillanatokban játszanak le:[81][82][83]

  • Sting: Saint Agnes and the Burning Train; I Gvangszu vezérdallama, melyet akkor játszanak le, amikor valamilyen küldetést elront, vagy egyéb „tragédia” történik vele.
  • New Kids on the Block: Step by Step; Ju Dzseszok bevonuló dala.
  • Leessang-dalok; Gary vezérdallamai, például a Hétfői pár kapcsolatát festik alá velük.
  • Pak Csinjong; The House You Live In; Csi Szokcsin vezérdallama.
  • Alan Silvestri: What We Need Is A Hero; Kim Dzsongguk vezérdallama.
  • Angry Birds aláfestő zenéje; Szong Dzsihjo vezérdallama minden egyes alkalommal, amikor Rossz Dzsihjóként viselkedik.
  • Lutricia McNeal: Perfect Love; Haha vezérdallama, amikor a hölgyvendégekkel flörtöl.
  • Pororo the Little Penguin filmzenéje; Haha egyik vezérdallama.

Fogadtatás[szerkesztés]

Kim Dzsongguk (középen) és Haha (jobb szélen) 2014-ben Dallasban rajongói találkozón
A Running Man állandó játékosai közül öten (Haha, I Gvangszu, Szong Dzsihjo, Kim Dzsongguk és Csi Szokcsin) Malajziában rajongói találkozón

Az első epizód megítélése vegyes volt, az Asiae szerint például a műsorban van fantázia és lehetőség, azonban az első részben nem igazán használták ki a terep nyújtotta lehetőségeket, gyorsabbnak és dinamikusabbnak kellett volna lennie.[84]

A műsor a lassú kezdés ellenére rendkívül népszerűvé vált,[17][85][86][87][88] epizódonként átlagosan 2,1 millió nézőt ültet a képernyő elé Dél-Koreában.[89] A rajongói fordításoknak köszönhetően Ázsián kívül is sok rajongója van, az angol mellett többek között spanyolra és arabra is fordítják.[90]

A The Straits Times szerint négy fő oka van a sikernek: a kiszámíthatatlanság, a humor, a sztárvendégek és a szereplők közötti kapcsolat.[91] Népszerűségét a szingapúri Nanjang Műszaki Egyetem televízió- és filmszakának adjunktusa, Liew Kai Khiun (廖繼權, Liao Csi-csüan) szerint az adja, hogy a műsor kreatív módon használja ki az egyébként nehezen behatárolható közterületek adta lehetőségeket: „A Running Man arról szól, hogy a nézőket elviszik nem csak Dél-Korea, de az egész régió különböző zugaiba. Ázsia meglehetősen gyors léptékű városi társadalmaiban a műsor segít feloldani a mindennapi stresszt, ami ezekhez az utcákhoz és épületekhez kötődik.”[91] Liew szerint az is hozzájárul a sikerhez, hogy az állandó szereplők nem kifejezetten jóképű, szép emberek, így nincs mi veszíteniük, ha idiótán viselkednek a műsorban és „birkóznak egymással, mint a gyerekek.”[91]

A Running Man producere, Cso Hjodzsin szerint a műsor azért népszerű, mert könnyű megérteni a lényegét, miszerint versenyezni kell a győzelemért. A producer úgy véli, a siker egy része az állandó játékosok közti harmóniának és együttműködésnek is köszönhető. A híres K-pop-sztárok meghívása tovább emelte a műsor nézettségét, olyan előadók játszottak a Running Manben, mint a Super Junior vagy a Girls’ Generation. A sztárok miatt ugyanakkor negatív kritikát is kapnak olykor, a Big Bang meghívásakor például a nézők úgy érezték, túl könnyen nyert az együttes, a producer azonban cáfolta, hogy előnyös helyzetet teremtettek volna a vendégeknek. Cso hozzátette, hogy a műsor rajongói igen kritikusak, ezért állandóan változtatni kell a játékokon, nem lehet ugyanúgy megismételni egyet sem.[34]

A műsor révén nemzetközi sztár lett a szinte korábban teljesen ismeretlen I Gvangszuból, akit a rajongók „Ázsia hercegének” becéznek.[92] Az állandó játékosok 2013 októberében mintegy 3000 fős rajongói találkozón vettek részt Szingapúrban, de a vietnámi epizód forgatására érkezve is több ezren várták őket a repülőtéren.[93]

Nézettségi statisztika[szerkesztés]

A legalacsonyabb nézettséget az adott időszakban kék szín, a legmagasabbat piros szín jelöli.

2010
Nézettségi statisztika (1–23. epizód)
  • A Good Sunday két részletben jelentkezik, a Running Man Good Sunday Part 1 néven fut.
Epizód Dátum TNmS Ratings[94] AGB Ratings[95]
Országos Szöuli Fővárosi Terület Országos Szöuli Fővárosi Terület
1. 2010. július 11. 12,0% 12,5% 10,0% 10,7%
2. 2010. július 18. 8,0% 8,1% 7,8% 8,7%
3. 2010. július 25. 6,7% 7,6% 7,4% 8,1%
4. 2010. augusztus 1. 7,8% 8,6% 6,3% 7,0%
5. 2010. augusztus 8. 8,0% 8,9% 7,3% 8,8%
6. 2010. augusztus 15. 7,6% 7,9% 7,8% 8,5%
7. 2010. augusztus 22. 8,4% 9,3% 6,6% 7,7%
8. 2010. augusztus 29. 8,4% 8,9% 7,9% 8,1%
9. 2010. szeptember 5. 9,3% 9,5% 7,4% 8,2%
10. 2010. szeptember 12. 7,8% 8,2% 6,6% 6,8%
11. 2010. szeptember 19. 8,2% 8,5% 7,0% 7,9%
12. 2010. szeptember 26. 6,7% 6,8% 5,6% 6,5%
13. 2010. október 3. 7,0% 7,2% 7,1% 8,1%
14. 2010. október 17. 11,1% 11,8% 8,8% 8,8%
15. 2010. október 24. 13,2% 14,1% 11,1% 11,4%
16. 2010. október 31. 11,0% 11,5% 10,3% 11,0%
17. 2010. november 7. 13,2% 14,1% 9,% 10,2%
18. 2010. november 21. 10,3% 10,8% 8,9% 9,5%
19. 2010. november 28. 13,2% 14,0% 9,3% 9,9%
20. 2010. december 5. 11,8% 12,6% 9,3% 9,8%
21. 2010. december 12. 12,7% 13,7% 11,2% 12,1%
22. 2010. december 19. 13,2% 14,2% 10,6% 11,1%
23. 2010. december 26. 12,6% 13,9% 10,7% 11,6%
2011
Nézettségi statisztika (24–74. epizód)
Epizód Dátum TNmS Ratings[94] AGB Ratings[95]
Országos Szöuli Fővárosi Terület Országos Szöuli Fővárosi Terület
24. 2011. január 2. 9,7% 12,9% 11,1% 12,1%
25. 2011. január 29. 11,7% 15,7% 10,9% 11,1%
26. 2011. január 16. 11,8% 14,4% 11,5% 12,0%
27. 2011. január 23. 12,6% 15,8% 13,2% 14,5%
28. 2011. január 30. 13,7% 17,5% 14,9% 16,3%
29. 2011. február 6. 13,1% 16,6% 15,0% 16,2%
30. 2011. február 13. 10,4% 12,5% 10,7% 11,4%
31. 2011. február 20. 11,2% 13,7% 12,6% 13,4%
32. 2011. február 27. 11,2% 13,7% 12,8% 13,7%
33. 2011. március 6. 10,4% 13,1% 11,2% 12,0%
34. 2011. március 13. 8,3% 10,7% 10,1% 11,2%
35. 2011. március 20. 8,7% 10,4% 9,9% 10,6%
36. 2011. március 27. 9,6% 11,7% 11,2% 12,3%
37. 2011. április 3. 10,5% 12,9% 11,7% 12,5%
38. 2011. április 10. 10,2% 13,4% 11,1% 12,5%
39. 2011. április 17. 9,5% 12,6% 10,8% 12,4%
40. 2011. április 24. 9,6% 12,4% 10,7% 11,2%
41. 2011. május 1. 8,0% 9,7% 9,8% 10,8%
42. 2011. május 8. 8,0% 9,9% 7,7% 8,1%
43. 2011. május 15. 9,1% 11,9% 9,6% 10,0%
  • A Good Sunday ismét egy programként jelentkezik, alább a Running Man műsorrészre vonatkozó adatok találhatóak, reklámidő nélkül.
Epizód Dátum TNmS Ratings[94] AGB Ratings[95]
Országos Szöuli Fővárosi Terület Országos Szöuli Fővárosi Terület
44. 2011. május 22. 6,1% 8,0% 6,6% 8,0%
45. 2011. május 29. 6,1% 7,6% 6,2% 7,3%
46. 2011. június 5. 5,7% 7,2% 7,0% 8,2%
47. 2011. június 12. 6,6% 8,9% 8,8% 9,7%
48. 2011. június 19. 7,9% 10,3% 7,9% 9,4%
49. 2011. június 26. 9,2% 12,0% 10,3% 10,5%
50. 2011. július 3. 11,5% 14,2% 13,3% 14,6%
51. 2011. július 10. 12,0% 13,9% 12,9% 13,5%
52. 2011. július 17. 12,6% 14,5% 13,1% 13,7%
53. 2011. július 24. 12,2% 14,2% 13,3% 13,9%
54. 2011. július 31. 12,3% 14,2% 13,0% 14,4%
55. 2011. augusztus 7. 14,5% 17,4% 14,7% 15,3%
56. 2011. augusztus 14. 13,2% 16,8% 13,9% 15,6%
57. 2011. augusztus 21. 12,8% 15,1% 13,4% 15,3%
58. 2011. augusztus 28. 13,2% 15,0% 14,8% 15,7%
59. 2011. szeptember 4. 14,0% 16,0% 14,0% 15,3%
60. 2011. szeptember 11. 13,4% 14,8% 13,2% 13,8%
61. 2011. szeptember 18. 16,4% 17,8% 16,2% 16,6%
  • A Good Sunday ismét két részletben jelentkezik, a Running Man Good Sunday Part 1 néven fut.
Epizód Dátum TNmS Ratings[94] AGB Ratings[95]
Országos Szöuli Fővárosi Terület Országos Szöuli Fővárosi Terület
62. 2011. szeptember 25. 14,3% 18,5% 14,3% 15,5%
63. 2011. október 2. 13,0% 16,0% 13,8% 15,0%
64. 2011. október 9. 13,0% 14,2% 13,7% 14,0%
65. 2011. október 23. 13,5% 16,8% 14,6% 15,1%
66. 2011. október 30. 15,5% 17,5% 14,5% 14,9%
67. 2011. november 6. 15,3% 18,3% 15,8% 16,8%
68. 2011. november 13. 16,0% 19,4% 15,7% 16,9%
69. 2011. november 20. 15,0% 17,1% 16,9% 18,2%
70. 2011. november 27. 16,5% 19,8% 18,0% 19,8%
  • A Good Sunday ismét egy programként jelentkezik, alább a Running Man műsorrészre vonatkozó adatok találhatóak, reklámidő nélkül.
Epizód Dátum TNmS Ratings[94] AGB Ratings[95]
Országos Szöuli Fővárosi Terület Országos Szöuli Fővárosi Terület
71. 2011. december 4. 14,7% 17,6% 16,1% 17,9%
72. 2011. december 11. 17,1% 20,4% 17,5% 19,0%
73. 2011. december 18. 17,2% 18,9% 19,2% 20,8%
74. 2011. december 25. 16,5% 18,7% 17,7% 18,3%
2012
Nézettségi statisztika (75–126. epizód)
  • Alább a Running Man műsorrészre vonatkozó adatok találhatóak, reklámidő nélkül.
Epizód Dátum TNmS Ratings[94] AGB Ratings[95]
Országos Szöuli Fővárosi Terület Országos Szöuli Fővárosi Terület
75. 2012. január 1. 18,6% 21,5% 19,2% 21,7%
76. 2012. január 8. 18,5% 20,9% 18,6% 20,6%
77. 2012. január 15. 18,0% 20,7% 20,1% 22,7%
78. 2012. január 22. 12,4% 12,6% 15,7% 17,6%
79. 2012. január 29. 14,4% 15,7% 18,0% 20,7%
80. 2012. február 5. 17,0% 18,8% 17,2% 18,7%
81. 2012. február 12. 16,7% 18,8% 17,4% 19,3%
82. 2012. február 19. 17,9% 21,9% 16,7% 18,2%
83. 2012. február 26. 17,5% 20,6% 18,1% 20,7%
84. 2012. március 4. 17,6% 21,6% 17,7% 20,2%
85. 2012. március 11. 17,8% 22,0% 16,9% 19,5%
86. 2012. március 18. 16,0% 19,8% 16,9% 19,2%
87. 2012. március 25. 16,4% 19,7% 17,4% 19,8%
88. 2012. április 1. 17,5% 21,5% 16,7% 18,5%
89. 2012. április 8. 15,4% 20,1% 16,1% 18,1%
90. 2012. április 15. 13,1% 15,9% 14,3% 15,8%
91. 2012. április 22. 17,5% 21,9% 17,6% 20,0%
92. 2012. április 29. 13,1% 15,8% 14,3% 15,7%
93. 2012. május 6. 18,3% 21,2% 17,7% 19,6%
94. 2012. május 13. 17,2% 20,5% 17,0% 18,9%
95. 2012. május 20. 18,1% 22,2% 19,5% 22,2%
96. 2012. május 27. 19,3% 23,2% 19,2% 20,6%
97. 2012. június 3. 22,1% 27,6% 20,4% 22,0%
98. 2012. június 10. 18,6% 22,5% 17,2% 19,0%
99. 2012. június 17. 17,1% 19,4% 17,6% 18,7%
100. 2012. június 24. 19,6% 23,1% 17,6% 19,0%
101. 2012. július 1. 19,0% 21,5% 17,6% 19,1%
102. 2012. július 8. 19,6% 22,6% 19,3% 21,2%
103. 2012. július 15. 22,6% 25,2% 20,2% 22,0%
104. 2012. július 22. 20,5% 23,3% 19,2% 20,6%
105. 2012. augusztus 5. 16,2% 17,7% 17,1% 18,5%
106. 2012. augusztus 12. 21,1% 23,9% 19,5% 20,6%
107. 2012. augusztus 19. 20,1% 23,9% 18,6% 20,3%
108. 2012. augusztus 26. 18,6% 21,4% 15,8% 17,5%
109. 2012. szeptember 2. 22,7% 24,5% 19,9% 21,1%
110. 2012. szeptember 9. 22,0% 23,8% 19,9% 21,4%
111. 2012. szeptember 16. 21,4% 22,0% 19,4% 20,5%
112. 2012. szeptember 23. 19,0% 20,7% 16,9% 18,0%
113. 2012. szeptember 30. 17,3% 18,2% 15,9% 17,7%
114. 2012. október 7. 18,9% 20,1% 17,8% 19,1%
115. 2012. október 14. 19,4% 21,8% 18,8% 20,1%
116. 2012. október 21. 19,6% 21,3% 18,4% 20,3%
117. 2012. október 28. 20,9% 23,2% 19,4% 21,1%
118. 2012. november 4. 21,2% 23,1% 19,6% 20,7%
119. 2012. november 11. 23,3% 24,9% 20,9% 22,6%
120. 2012. november 18. 22,9% 24,3% 20,7% 22,1%
121. 2012. november 25. 21,8% 22,9% 18,3% 19,9%
122. 2012. december 2. 20,6% 21,1% 17,7% 19,5%
123. 2012. december 9. 22,2% 25,1% 20,0% 21,6%
124. 2012. december 16. 23,4% 25,7% 19,0% 20,5%
125. 2012. december 23. 21,0% 22,9% 17,9% 18,9%
126. 2012. december 30. 22,2% 24,2% 18,1% 19,3%
2013
Nézettségi statisztika (127–178. epizód)
  • Alább a Running Man műsorrészre vonatkozó adatok találhatóak, reklámidő nélkül.
Epizód Dátum TNmS Ratings[94] AGB Ratings[95]
Országos Szöuli Fővárosi Terület Országos Szöuli Fővárosi Terület
127. 2013. január 6. 20,2% 22,0% 19,9% 21,6%
128. 2013. január 13. 20,5% 22,4% 19,4% 21,2%
129. 2013. január 20. 19,1% 21,1% 18,4% 20,1%
130. 2013. január 27. 19,8% 21,2% 19,5% 21,7%
131. 2013. február 3. 23,6% 25,9% 20,4% 22,2%
132. 2013. február 10. 15,4% 16,3% 14,2% 15,3%
133. 2013. február 17. 23,1% 24,6% 21,0% 22,7%
134. 2013. február 24. 19,9% 21,2% 17,3% 18,6%
135. 2013. március 3. 19,9% 21,9% 19,1% 21,0%
136. 2013. március 10. 19,5% 21,2% 20,4% 22,6%
137. 2013. március 17. 18,5% 20,3% 18,4% 20,3%
138. 2013. március 24. 19,8% 21,7% 19,6% 21,5%
139. 2013. március 31. 18,1% 20,3% 18,4% 20,4%
140. 2013. április 7. 17,2% 19,0% 16,6% 18,7%
141. 2013. április 14. 17,2% 18,3% 18,1% 19,4%
142. 2013. április 21. 15,3% 15,7% 17,5% 19,0%
143. 2013. április 28. 14,5% 15,5% 15,3% 17,1%
144. 2013. május 5. 11,9% 12,7% 12,7% 13,8%
145. 2013. május 12. 13,4% 13,6% 14,6% 15,5%
146. 2013. május 19. 12,4% 12,7% 14,5% 15,4%
147. 2013. május 26. 15,0% 15,4% 17,0% 19,6%
148. 2013. június 2. 12,9% 13,2% 13,7% 14,8%
149. 2013. június 9. 12,4% 12,8% 12,8% 13,8%
150. 2013. június 16. 10,7% 11,3% 11,4% 11,6%
151. 2013. június 23. 11,7% 12,0% 12,4% 13,2%
152. 2013. június 30. 13,2% 14,2% 13,6% 14,7%
153. 2013. július 7. 13,2% 13,4% 14,5% 15,6%
154. 2013. július 14. 15,6% 17,2% 15,0% 16,2%
155. 2013. július 21. 13,1% 13,7% 13,2% 14,5%
156. 2013. július 28. 12,5% 13,5% 13,0% 14,5%
157. 2013. augusztus 4. 11,8% 12,4% 9,8% 10,0%
158. 2013. augusztus 11. 11,6% 12,4% 11,7% 11,7%
159. 2013. augusztus 18. 13,9% 15,1% 14,3% 15,7%
160. 2013. augusztus 25. 12,1% 12,7% 12,3% 12,4%
161. 2013. szeptember 1. 10,9% 11,6% 11,3% 11,9%
162. 2013. szeptember 8. 12,2% 12,8% 13,6% 13,9%
163. 2013. szeptember 15. 11,6% 12,7% 12,0% 12,9%
164. 2013. szeptember 22. 13,2% 13,5% 14,1% 14,2%
165. 2013. szeptember 29. 12,3% 13,1% 13,5% 13,8%
166. 2013. október 6. 11,9% 12,6% 12,3% 13,2%
167. 2013. október 13. 11,2% 12,0% 11,7% 12,5%
168. 2013. október 20. 12,1% 13,7% 12,6% 13,6%
169. 2013. október 27. 10,7% 11,8% 12,1% 13,2%
170. 2013. november 3, 11,8% 13,2% 11,5% 12,0%
171. 2013. november 10. 13,1% 14,1% 14,3% 15,7%
172. 2013. november 17. 12,2% 12,9% 12,5% 13,5%
173. 2013. november 24. 13,9% 15,5% 14,4% 15,9%
174. 2013. december 1. 12,5% 14,2% 13,3% 14,5%
175. 2013. december 8. 11,5% 13,4% 13,2% 14,8%
176. 2013. december 15. 11,6% 13,2% 13,3% 14,0%
177. 2013. december 22. 11,6% 13,4% 12,3% 12,7%
178. 2013. december 29. 11,6% 13,2% 13,8% 15,6%
2014
Nézettségi statisztika (179–227. epizód)
  • Alább a Running Man műsorrészre vonatkozó adatok találhatóak, reklámidő nélkül.
Epizód Dátum TNmS Ratings[94] AGB Ratings[95]
Országos Szöuli Fővárosi Terület Országos Szöuli Fővárosi Terület
179. 2014. január 5. 13,6% 15,4% 15,1% 16,2%
180. 2014. január 12. 12,2% 14,0% 15,1% 17,3%
181. 2014. január 19. 12,2% 14,1% 12,3% 13,2%
182. 2014. január 26. 14,1% 15,7% 15,5% 17,4%
183. 2014. február 2. 13,5% 16,3% 13,8% 15,1%
184. 2014. február 9. 12,9% 14,9% 14,9% 16,4%
185. 2014. február 16. 12,1% 13,8% 12,6% 13,9%
186. 2014. február 23. 11,2% 12,8% 11,6% 12,9%
187. 2014. március 2. 9,1% 10,8% 12,9% 15,2%
188. 2014. március 9. 11,8% 13,3% 13,0% 14,5%
189. 2014. március 16. 9,9% 11,8% 12,8% 14,1%
190 2014. március 23. 11,1% 13,2% 13,6% 15,8%
191. 2014. március 30. 9,0% 10,7% 10,4% 12,0%
192. 2014. április 6. 12,6% 14,7% 13,6% 15,4%
193. 2014. április 13. 10,9% 13,0% 12,0% 13,0%
194. 2014. május 4. 9,6% 10,5% 8,7% 9,8%
195. 2014. május 11. 11,6% 13,7% 11,2% 12,3%
196. 2014. május 18. 9,4% 10,8% 9,6% 10,7%
197. 2014. május 25. 11,1% 13,3% 10,7% 11,4%
198. 2014. június 1. 12,6% 13,2% 12,1% 13,4%
199. 2014. június 8. 13,4% 15,5% 12,8% 13,4%
200. 2014. június 15. 11,1% 12,9% 10,9% 12,1%
201. 2014. június 22. 10,4% 11,7% 9,5% 10,0%
202. 2014. június 29. 11,1% 11,8% 10,9% 11,2%
203. 2014. július 6. 10,3% 10,6% 9,0% 9,5%
204. 2014. július 13. 9,9% 10,3% 9,2% 9,5%
205. 2014. július 20. 10,8% 11,9% 10,1% 10,7%
206. 2014. július 27. 9,6% 11,4% 8,6% 9,0%
207. 2014. augusztus 3. 9,5% 10,0% 10,0% 10,2%
208. 2014. augusztus 10. 9,0% 10,3% 9,1% 9,8%
209. 2014. augusztus 17. 10,6% 12,4% 10,5% 11,6%
210. 2014. augusztus 24. 9,0% 9,7% 8,5% 9,2%
211. 2014. augusztus 31. 9,1% 10,4% 9,2% 10,0%
212. 2014. szeptember 7. 5,6% 6,3% 6,2% 6,6%
213. 2014. szeptember 21. 6,8% 8,5% 7,2% 8,1%
214. 2014. szeptember 28. 7,6% 9,7% 7,5% 7,8%
215. 2014. október 5. 9,2% 10,0% 10,1% 11,1%
216. 2014. október 12. 8,5% 9,8% 8,9% 9,5%
217. 2014. október 19. 11,0% 13,0% 12,1% 13,7%
218. 2014. október 26. 9,2% 10,3% 9,3% 10,5%
219. 2014. november 2. 10,3% 11,7% 10,8% 11,1%
220. 2014. november 9. 8,6% 10,2% 9,1% 9,8%
221. 2014. november 16. 9,2% 10,4% 9,3% 9,9%
222. 2014. november 23. 8,6% 10,6% 9,8% 10,3%
223. 2014. november 30. 10,1% 12,2% 10,8% 11,5%
224. 2014. december 7. 11,7% 15,2% 12,1% 13,3%
225. 2014. december 14. 10,3% 13,0% 11,9% 13,3%
226. 2014. december 21. 9,6% 11,5% 10,9% 11,5%
227. 2014. december 28. 11,7% 14,5% 12,9% 13,4%
2015
Nézettségi statisztika (228–279. epizód)
  • Alább a Running Man műsorrészre vonatkozó adatok találhatóak, reklámidő nélkül.
Epizód Dátum TNmS Ratings[94] AGB Ratings[95]
Országos
228 január 4. 15,7% 17,8%
229 január 11. 14,7% 15,8%
230 január 18. 12,0% 11,3%
231 január 25. 10,3% 10,8%
232 február 1. 11,3% 12,8%
233 február 8. 10,4% 11,6%
234 február 15. 11,0% 12,6%
235 február 22. 10,6% 12,0%
236 március 1. 10,3% 11,1%
237 március 8. 11,2% 12,1%
238 március 15. 10,0% 10,6%
239 március 22. 9,7% 9,5%
240 március 29. 11,0% 10,9%
241 április 5. 10,7% 10,3%
242 április 12. 10,8% 10,3%
243 április 19. 9,7% 9,3%
244 április 26. 9,5% 8,8%
245 május 3. 9,0% 8,5%
246 május 10. 8,7% 9,2%
247 május 17. 10,5% 9,9%
248 május 24. 8,2% 8,1%
249 május 31. 9,8% 10,3%
250 június 7. 9,3% 10,7%
251 június 14. 10,4% 11,0%
252 június 21. 7,4% 7,4%
253 június 28. 8,2% 8,0%
254 július 5. 9,1% 9,7%
255 július 12. 11,3% 11,0%
256 július 19. 9,4% 8,9%
257 július 26. 8,4% 7,7%
258 augusztus 2. 7,9% 6,8%
259 augusztus 9. 9,2% 9,0%
260 augusztus 16. 10,6% 9,4%
261 augusztus 23. 8,2% 8,6%
262 augusztus 30. 8,6% 8,9%
263 szeptember 6. 7,9% 8,7%
264 szeptember 13. 8,1% 7,7%
265 szeptember 20. 8,1% 9,0%
266 szeptember 27. 7,5% 7,5%
267 október 4. 8,5% 8,7%
268 október 11. 10,0% 10,8%
269 október 18. 7,8% 8,9%
270 október 25. 8,8% 10,1%
271 november 1. 10,1% 9,6%
272 november 8. 6,5% 8,0%
273 november 15. 4,4% 5,4%
274 november 22. 5,2% 5,5%
275 november 29. 4,8% 6,1%
276 december 6. 5,2% 6,4%
277 december 13. 4,5% 4,8%
278 december 20. 6,4% 6,9%
279 december 27. 7,4% 6,9%
2016
Nézettségi statisztika (280–331. epizód)
  • Alább a Running Man műsorrészre vonatkozó adatok találhatóak, reklámidő nélkül.
Epizód Dátum TNmS Ratings[94] AGB Ratings[95]
Országos
280 2016. január 3. 5,4% 6,3%
281 január 10. 6,0% 6,6%
282 2016. január 17. 6,4% 6,7%
283 2016. január 24. 6,2% 7,2%
284 2016. január 31. 6,5% 5,6%
285 2016. február 7. 5,4% 5,9%
286 2016. február 14. 6,0% 5,5%
287 2016. február 21. 6,0% 6,1%
288 2016. február 28. 6,5% 7,4%
289 2016. március 6. 7,1% 7,5%
290 2016. március 13. 5,1% 5,6%
291 2016. március 20. 6,4% 6,4%
292 2016. március 27. 5,5% 5,4%
293 2016. április 3. 6,8% 8,0%
294 2016. április 10. 5,0% 4,9%
295 2016. április 17. 7,0% 7,4%
296 2016. április 24. 8,6% 8,4%
297 2016. május 1. 9,3% 9,1%
298 2016. május 8. 7,9% 7,8%
299 2016. május 15. 8,0% 9,1%
300 2016. május 22. 7,6% 6,8%
301 2016. május 29. 7,1% 7,7%
302 2016. június 5. 6,2% 6,8%
303 2016. június 12. 6,6% 6,8%
304 2016. június 19. 7,4% 7,0%
305 2016. június 26. 6,3% 7,4%
306 2016. július 3. 6,6% 7,2%
307 2016. július 10. 7,4% 7,4%
308 2016. július 17. 6,7% 7,8%
309 2016. július 24. 7,2% 7,1%
310 2016. július 31. 7,5% 6,8%
311 2016. augusztus 7. 5,9% 5,3%
312 2016. augusztus 14. 5,9% 5,7%
313 2016. augusztus 21. 5,9% 5,7%
314 2016. augusztus 28. 5,9% 5,5%
315 2016. szeptember 4. 7,3% 6,1%
316 2016. szeptember 11. 7,1% 6,7%
317 2016. szeptember 18. 6,9% 7,0%
318 2016. szeptember 25. 7,5% 6,8%
319 2016. október 2. 6,5% 6,2%
320 2016. október 9. 6,5% 7,2%
321 2016. október 16. 6,3% 6,5%
322 2016. október 23. 7,1% 7,5%
323 2016. október 30. 6,2% 6,4%
324 2016. november 6. 6,8% 6,7%
325 2016. november 13. 7,1% 6,2%
326 2016. november 20. 6,3% 6,2%
327 2016. november 27. 7,0% 6,7%
328 2016. december 4. 7,9% 6,2%
329 2016. december 11. 7,3% 6,6%
330 2016. december 18. 6,3% 5,9%
331 2016. december 25. 5,5% 5,3%
2017
Nézettségi statisztika (332–383, epizód)
  • Alább a Running Man műsorrészre vonatkozó adatok találhatóak, reklámidő nélkül.
Epizód Dátum TNmS Ratings[94] AGB Ratings[95]
Országos
332 2017. január 1. 6,6% 6,6%
333 2017. január 8. 6,7% 7,5%
334 2017. január 15. 8,0% 7,8%
335 2017. január 22. 6,8% 6,6%
336 2017. január 29. 5,3% 4,9%
337 2017. február 5. 7,0% 6,8%
338 2017. február 12. 6,9% 6,8%
339 2017. február 19. 7,2% 6,4%
340 2017. február 26. 7,3% 7,4%
341 2017. március 5. 6,5% 6,2%
342 2017. március 19. 6,2% 5,5%
343 2017. március 26. 5,5% 5,2%
344 2017. április 2. 6,4% 5,1%
345 2017. április 9. 4,4% 3,4%
346 2017. április 16. 5,6% 5,4%
347 2017. április 23. 7,1% 6,4%
348 2017. április 30. 4,9% 5,2%
349 2017. május 7. 5,9% 6,3%
350 2017. május 14. 7,8% 6,6%
351 2017. május 21. 6,4% 5,9%
352 2017. május 28. 6,2% 6,2%
353 2017. június 4. 6,7% 6,1%
354 2017. június 11. 6,3% 5,9%
355 2017. június 18. 5,6% 6,2%
356 2017. június 25. 6,0% 6,2%
357 2017. július 2. 6,6% 6,9%
358 2017. július 9. 7,2% 6,1%
359 2017. július 16. 6,9% 6,6%
360 2017. július 23. 8,3% 8,0%
361 2017. július 30. 7,7% 5,4%
362 2017. augusztus 6. 6,8% 5,5%
363 2017. augusztus 13. 7,2% 7,0%
364 2017. augusztus 20. 6,8% 6,6%
365 2017. augusztus 27. 6,7% 6,1%
366 2017. szeptember 3. 6,5% 7,7%
367 2017. szeptember 10. 9,0% 7,9%
368 2017. szeptember 17. 8,7% 8,2%
369 2017. szeptember 24. 9,6% 8,7%
370 2017. október 1. 7,7% 8,3%
371 2017. október 8. 7,4% 7,9%
372 2017. október 15. 8,4% 8,8%
373 2017. október 22. 8,2% 8,8%
374 2017. október 29. 8,9% 8,2%
375 2017. november 5. 6,6% 6,9%
376 2017. november 12. 7,7% 7,7%
377 2017. november 19. 8,8% 8,7%
378 2017. november 26. 7,9% 8,6%
379 2017. december 3. 10,5% 10,3%
380 2017. december 10. 8,6% 9,4%
381 2017. december 17. 8,6% 9,4%
382 2017. december 24. 7,5% 8,5%
383 2017. december 31. 7,1% 6,8%
2018
Nézettségi statisztika (384–432, epizód)
  • Alább a Running Man műsorrészre vonatkozó adatok találhatóak, reklámidő nélkül.
Epizód Dátum TNmS Ratings[94] AGB Ratings[95]
Országos
384 2018. január 7. 7,7% 8,5%
385 2018. január 14. 7,3% 8,6%
386 2018. január 21. 7,5% 8,6%
387 2018. január 28. 8,6% 9,6%
388 2018. február 4. 10,2% 9,2%
389 2018. február 18. 7,8% 7,8%
390 2018. március 4. 8,1% 7,7%
391 2018. március 11. 7,8% 7,0%
392 2018. március 18. 9,1% 9,2%
393 2018. március 25. 7,3% 8,1%
394 2018. április 1. 8,9% 8,2%
395 2018. április 8. 6,9% 7,3%
396 2018. április 15. 7,8% 6,9%
397 2018. április 22. 8,4% 7,4%
398 2018. április 29. 6,8% 7,1%
399 2018. május 6. 7,6% 6,8%
400 2018. május 13. 8,3% 7,6%
401 2018. május 20. 8,2% 5,9%
402 2018. május 27. 5,8% 6,9%
403 2018. június 3. 7,0% 6,6%
404 2018. június 10. 7,4% 6,9%
405 2018. június 17. 7,7% 7,2%
406 2018. június 24. 8,3% 7,6%
407 2018. július 1. 11,3% 7,9%
408 2018. július 8. 7,9% 6,8%
409 2018. július 15. 8,3% 7,1%
410 2018. július 22. 11,1% 9,5%
411 2018. július 29. 8,8% 6,5%
412 2018. augusztus 5. 7,8% 7,2%
413 2018. augusztus 12. 7,3% 7,0%
414 2018. augusztus 19. 9,4% 7,5%
415 2018. augusztus 26. 9,9% 8,0%
416 2018. szeptember 2. 7,5% 7,3%
417 2018. szeptember 9. N/R 7,5%
418 2018. szeptember 16. 8,0%
419 2018. szeptember 23. 6,6%
420 2018. szeptember 30. 7,3%
421 2018. október 7. 6,4%
422 2018. október 14. 6,9%
423 2018. október 21. 7,4%
424 2018. november 4. 7,9%
425 2018. november 11. 6,8%
426 2018. november 18. 7,0%
427 2018. november 25. 8,1%
428 2018. december 2. 7,6%
429 2018. december 9. 8,1%
430 2018. december 16. 8,0%
431 2018. december 23. 7,2%
432 2018. december 30. 7,6%
2019
Nézettségi statisztika (433–483, epizód)
  • Alább a Running Man műsorrészre vonatkozó adatok találhatóak, reklámidő nélkül.
Epizód Dátum Nielsen Ratings[96]
Országos
433 2019. január 6. 7,3%
434 2019. január 13. 6,4%
435 2019. január 20. 7,3%
436 2019. január 27. 6,0%
437 2019. február 3. 6,2%
438 2019. február 10. 7,8%
439 2019. február 17. 6,7%
440 2019. február 24. 6,5%
441 2019. március 3. 6,5%
442 2019. március 10. 6,7%
443 2019. március 17. 8,5%
444 2019. március 24. 6,7%
445 2019. március 31. 6,9%
446 2019. április 7. 6,5%
447 2019. április 14. 6,7%
448 2019. április 21. 6,0%
449 2019. április 28. 7,0%
450 2019. május 5. 5,4%
451 2019. május 12. 6,4%
452 2019. május 19. 8,1%
453 2019. május 26. 6,0%
454 2019. június 2. 6,1%
455 2019. június 9. 6,6%
456 2019. június 16. 6,3%
457 2019. június 23. 6,4%
458 2019. július 7. 6,4%
459 2019. július 14. 5,1%
460 2019. július 21. 6,9%
461 2019. július 29. 7,1%
462 2019. augusztus 4. 5,7%
463 2019. augusztus 11. 6,2%
464 2019. augusztus 18. 6,1%
465 2019. augusztus 25. 6,4%
466 2019. szeptember 1. 5,7%
467 2019. szeptember 8. 6,7%
468 2019. szeptember 15. 6,3%
469 2019. szeptember 22. 7,4%
470 2019. szeptember 30. 6,2%
471 2019. október 6. 6,8%
472 2019. október 13. 6,1%
473 2019. október 20. 6,2%
474 2019. október 27. 6,5%
475 2019. november 3. 6,6%
476 2019. november 10. 7,3%
477 2019. november 17. 7,9%
478 2019. november 24. 6,8%
479 2019. december 1. 7,1%
480 2019. december 8. 7,0%
481 2019. december 15. 7,3%
482 2019. december 22. 7,4%
483 2019. december 29. 6,8%
2020
Nézettségi statisztika (484–535, epizód)
  • Alább a Running Man műsorrészre vonatkozó adatok találhatóak, reklámidő nélkül.
Epizód Dátum Nielsen Ratings[96]
Országos
484 2020. január 5. 6,9%
485 2020. január 12. 6,7%
486 2020. január 19. 7,5%
487 2020. január 26. 6,0%
488 2020. február 2. 6,9%
489 2020. február 9. 7,1%
490 2020. február 16. 6,7%
491 2020. február 23. 6,4%
492 2020. március 1. 8,1%
493 2020. március 8. 7,2%
494 2020. március 15. 7,2%
495 2020. március 22. 7,0%
496 2020. március 29. 6,1%
497 2020. április 5. 5,6%
498 2020. április 12. 6,3%
499 2020. április 19. 6,5%
500 2020. április 26. 7,3%
501 2020. május 3. 6,4%
502 2020. május 10. 5,4%
503 2020. május 17. 6,0%
504 2020. május 24. 5,9%
505 2020. május 31. 6,5%
506 2020. június 7. 6,1%
507 2020. június 14. 5,8%
508 2020. június 21. 5,8%
509 2020. június 28. 5,3%
510 2020. július 5. 6,0%
511 2020. július 12. 6,0%
512 2020. július 19. 5,9%
513 2020. július 26. 5,8%
514 2020. augusztus 2. 6,5%
515 2020. augusztus 9. 6,2%
516 2020. augusztus 16. 5,2%
517 2020. augusztus 23. 6,3%
518 2020. augusztus 30. 6,4%
519 2020. szeptember 6. 6,0%
520 2020. szeptember 13. 6,2%
521 2020. szeptember 20. 6,5%
522 2020. szeptember 27. 5,8%
523 2020. október 4. 6,3%
524 2020. október 11. 6,0%
525 2020. október 18. 6,2%
526 2020. október 25. 6,5%
527 2020. november 1. 6,2%
528 2020. november 8. 6,6%
529 2020. november 15. 6,6%
530 2020. november 22. 6,9%
531 2020. november 29. 6,6%
532 2020. december 6. 6,9%
533 2020. december 13. 6,8%
534 2020. december 20. 7,7%
535 2020. december 27. 7,2%
2021
Nézettségi statisztika (536, epizód–)
  • Alább a Running Man műsorrészre vonatkozó adatok találhatóak, reklámidő nélkül.
Epizód Dátum Nielsen Ratings
Országos
536 2021. január 3. 7,6%
537 2021. január 10. 7,0%
538 2021. január 17. 7,9%
539 2021. január 24. 6,7%
540 2021. január 31. 6,4%
541 2021. február 7. 5,7%
542 2021. február 14. 6,3%
543 2021. február 21. 5,7%
544 2021. február 28. 6,2%
545 2021. március 7. 5,8%
546 2021. március 14. 5,2%
547 2021. március 21. 6,8%
548 2021. március 28. 6,3%
549 2021. április 4. 5,9%
550 2021. április 11. 5,6%
551 2021. április 18. 6,4%
552 2021. április 25. 5,6%
553 2021. május 2.
554 2021. május 9.
555 2021. május 16.
556 2021. május 23.
557 2021. május 30.
558 2021. június 6.
559 2021. június 13.

Díjak és elismerések[szerkesztés]

Év Díj Kategória Jelölt Eredmény
2010 4. SBS Entertainment Awards[97] Új varietésztár Szong Dzsunggi Elnyerte
Gary Elnyerte
I Gvangszu Elnyerte
Varieté különdíj Szong Dzsihjo Elnyerte
Legnagyobb tévésztár Kim Dzsongguk Elnyerte
Legnépszerűbb műsor online szavazatok alapján Running Man Elnyerte
2011 5. Mnet 20's Choice Awards[98] Népszerű varietésztár Szong Dzsihjo Jelölve
5. SBS Entertainment Awards[99] Varieté-újonc I Gvangszu Elnyerte
Legjobb forgatókönyvíró Pak Hjonszu Elnyerte
Legjobb előadó varieté kategóriában Haha Elnyerte
Legkiemelkedőbb műsor Running Man Elnyerte
Kiemelkedő szereplő varietében Kim Dzsongguk Elnyerte
Szong Dzsihjo Elnyerte
Legnépszerűbb az internetezők körében Jelölve
Ju Dzseszok Jelölve
Nagydíj (Teszang) Elnyerte
2012 48. Paeksang Arts Awards[100] Legjobb női szereplő szórakoztató műsorban Szong Dzsihjo Jelölve
DramaFever Awards Legjobb páros, akik sosem jönnek össze[101] Gary & Szong Dzsihjo Jelölve
6. SBS Entertainment Awards[102] Kiemelkedő szereplő varietében Gary Elnyerte
Csi Szokcsin Elnyerte
Legnépszerűbb műsor nézői szavazatok alapján Running Man Elnyerte
Legnépszerűbb a nézők körében Ju Dzseszok Elnyerte
Nagydíj Elnyerte
2013 49. Paeksang Arts Awards[103] Legjobb női szereplő szórakoztató műsorban Szong Dzsihjo Jelölve
Legjobb férfi szereplő szórakoztató műsorban Ju Dzseszok Jelölve
Nagydíj Elnyerte
Legjobb varietéműsor Running Man Jelölve
Yahoo! Asia Buzz Award[104] Ázsia legkarizmatikusabb televíziós házigazdája Kim Dzsongguk Elnyerte
7. SBS Entertainment Awards[105] Barátság-díj I Gvangszu Elnyerte
Legjobb páros Csi Szokcsin & I Gvangszu Jelölve
Gary & Szong Dzsihjo Jelölve
Nézők kedvence Running Man tagjai Elnyerte
legkiemelkedőbb műsor Running Man Elnyerte
Kiemelkedő férfi előadóművész Haha Elnyerte
Kim Dzsongguk Elnyerte
Legkiemelkedőbb női előadóművész Szong Dzsihjo Elnyerte
Nagydíj Ju Dzseszok Jelölve
2014 2. DramaFever Awards Legjobb varietéműsor Running Man Elnyerte
Legjobb csók Gary & Szong Dzsihjo Elnyerte
A legjobb nem összeillő páros Jelölve
Legjobb brománc Kim Dzsongguk & I Gvangszu Jelölve
8. SBS Entertainment Awards[106] Nézők díja Ju Dzseszok Elnyerte
Kiemelkedő varietésztár I Gvangszu Elnyerte
Legkiemelkedőbb varietésztár Kim Dzsongguk Elnyerte
Nézők választása: legjobb varietéműsor Running Man Elnyerte
Teszang Ju Dzseszok Jelölve
2015 2014 Youku Night Awards Entertainment Spirit Award Running Man Elnyerte
51. Paeksang Arts Awards legjobb szórakoztató program Running Man Jelölve
9. SBS Entertainment Awards[107] Legjobb páros Gary & Szong Dzsihjo Jelölve
Nézők választása: Legjobb varietéműsor Running Man Elnyerte
Kiválóság díj varieté kategóriában Csi Szokcsin Elnyerte
Legkiemelkedőbb varietéműsor-sztár Gary Elnyerte
Szong Dzsihjo Elnyerte
Népszerűségi díj Ju Dzseszok Elnyerte
Taeszang (nagydíj) Elnyerte
2016 10. SBS Entertainment Awards[108] Legkiemelkedőbb varietéműsor-sztár I Gvangszu Elnyerte
Idegesítő fickó-díj Elnyerte
Legkiemelkedőbb varietéműsor-sztár Haha Jelölve
Nagydíj Ju Dzseszok Jelölve
2017 11. SBS Entertainment Awards Legkiemelkedőbb varietéműsor-sztár Csi Szokcsin Elnyerte [109][110]
Kiemelkedő varietésztár Jelölve
Haha Jelölve
Új varietésztár Cson Szomin Elnyerte
Globális sztár Running Man-tagok Elnyerte
Legjobb páros I Gvangszu & Cson Szomin Elnyerte
2018 12. SBS Entertainment Awards Producerek díja Kim Dzongguk Elnyerte [111][112]
Legkiemelkedőbb varietésztár Cson Szomin Elnyerte
Legjobb páros Kim Dzongguk & Hong Dzsinjong Elnyerte
I Gvangszu & Cson Szomin Jelölve
Legjobb csapatmunka Running Man Elnyerte
Népszerűség-díj I Gvangszu Elnyerte
Új női varietésztár Jennie Jelölve
Legjobb előadó varietében Hong Dzsinjong Jelölve
Legjobb kihívás Kang Hanna Jelölve
I Dahi Jelölve
2019 13. SBS Entertainment Awards Legjobb előadó varietében Haha Elnyerte [113]
Globális program Running Man Elnyerte [114]
Közösségimédia-sztár I Gvangszu Elnyerte [115]
Legkiemelkedőbb valóságshow-sztár I Gvangszu Elnyerte [116]
Kiemelkedő varietésztár Jang Szecshan Elnyerte [117]
Nagydíj Ju Dzseszok Elnyerte [118]
Kim Dzsongguk Jelölve [119]
2020 14. SBS Entertainment Awards Arany Tartalom-díj Running Man-tagok Elnyerte [120]
Legkiválóbb varietésztár Haha Elnyerte
Nagydíj Kim Dzsongguk Elnyerte
Ju Dzseszok Jelölve [121]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Running Man (TV series) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Megjegyzések[szerkesztés]

  1. Ju Dzseszok operatőre
  2. Csi Szokcsin operatőre
  3. I Gvangszu operatőre
  4. HaHa operatőre
  5. Kim Dzsongguk operatőre
  6. A becenevek forrásai az epizódok maguk.
  7. népszerű rajzfilmfigura Koreában
  8. Az easy angol szó koreai átírásához a 지 dzsi szótagot használják, mivel a koreai nyelvben nincs [z] hang, és ez áll a legközelebb hozzá.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. SBS ‘일요일이 좋다’ 유재석 새 코너 ‘런닝맨’ 출격”, Nocut News, 2010. június 25.. [2014. január 27-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2014. január 27.) (koreai nyelvű) 
  2. 유재석 진행 '런닝맨' 베일을 벗다! 차별화된 웃음 '예고'”, TV Daily, 2010. június 25.. [2014. január 27-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2014. január 27.) (koreai nyelvű) 
  3. Sablon hiba: a title paraméter kötelező. 
  4. '정글2' 편성 놓고 깊어가는 제작진의 고민.. '런닝맨' 방송시간 변경”, TV Report, 2012. április 30.. [2013. november 13-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2012. április 30.) (koreai nyelvű) 
  5. 베일벗은 '런닝맨', 역시 유재석! 新버라이어티 탄생 예고”, Osen, 2010. július 11.. [2011. július 22-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2011. február 1.) (koreai nyelvű) 
  6. Cheung, Gloria. „China Fans Volunteer to Subtitle Content for Internet Auds — Pirated or Not”, [[Variety (magazin)|]], 2015. augusztus 21.. [2017. február 2-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2017. január 23.) (angol nyelvű) 
  7. Suzira, Erny. „"Running Man" cast to go on their very last Asia tour”, thehive.asia, 2017. január 19.. [2017. február 2-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2017. január 23.) (angol nyelvű) 
  8. Gary thanks fans after announcing departure from ‘Running Man’. The Korea Times US, 2016. október 28. (Hozzáférés: 2016. december 15.)
  9. 김종국·송지효 ‘런닝맨’과 아름답지 않은 이별…일방적 하차 통보 (koreai nyelven). The Korea Times, 2016. december 14. (Hozzáférés: 2016. december 15.)
  10. Kim, Joo-ae: '런닝맨' 측 "양세찬·전소민, 런닝메이트로 합류…오늘 첫 촬영" (공식) (koreai nyelven). X sports news, 2017. április 3. (Hozzáférés: 2017. április 3.)
  11. Running Man cast member Lee Kwang-soo to leave show after 11 years. The Straits Times. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  12. a b Popular 'Running Man' Television Show Brings Back Childhood Memories. Hancinema. (Hozzáférés: 2014. január 27.)
  13. a b 'Running Man' commemorates its 3rd anniversary on air. Allkpop, 2013. július 11. (Hozzáférés: 2014. február 3.)
  14. a b 10 reasons why you should watch 'Running Man'. Allkpop, 2013. július 1. (Hozzáférés: 2014. január 28.)
  15. Lee Kwang Soo ensures Running Man is never scripted. NATE via Running Man Central. [2013. március 16-i dátummal az eredetiből archiválva].
  16. SBS 런닝맨 인기 FD 고동완! (koreai nyelven). Creek&River Korea Co., 2012. február 21. (Hozzáférés: 2014. február 3.)
  17. a b Running success from South Korea. The Star, 2013. december 1. [2015. július 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. január 27.)
  18. The Two-Faced Members of ‘Running Man’. MWAVE, 2013. május 11. [2014. február 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 17.)
  19. '애프터스쿨' 리지, 런닝맨 하차?…제작진 "장기 게스트로 출연했던 것"”, Joins, 2011. február 7.. [2014. február 22-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2014. február 16.) (koreai nyelvű) 
  20. 송중기 '런닝맨' 하차…5월 1일 마지막 방송”, Sports Chosun, 2011. április 27. (Hozzáférés ideje: 2011. április 27.) (koreai nyelvű) 
  21. 런닝맨 촬영현장 화보 공개! (koreai nyelven). Seoul Broadcasting System, 2011. (Hozzáférés: 2014. február 16.)
  22. ‘런닝맨’ 월요커플 개리-송지효, 궁합보니 ‘부부의 사주’ (koreai nyelven). Donga, 2014. február 2. (Hozzáférés: 2014. február 16.)
  23. a b Grace Dambi: Reasons Why Gary and Song Ji Hyo Make the Best Monday Couple Ever. MWAVE. CJ E&M enewsWorld, 2013. szeptember 29. [2014. február 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 16.)
  24. 송지효 졸업사진 "노는 언니 포스".. 송송남매 송중기 졸업사진은? "모태미남 인증" (koreai nyelven). 민중의소리, 2011. március 14. (Hozzáférés: 2014. február 16.)
  25. 런닝맨 이광수, 동갑내기 절친 송중기 하차에 눈물 펑펑 (koreai nyelven). Epoch Times, 2011. május 2. [2014. február 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 16.)
  26.  이지브라더스 결투 (koreai nyelven). SBS Running Man.
  27. '런닝맨' 덤앤더머의 역습, 지석진-이광수 반전드라마 썼다! (koreai nyelven). Joins, 2012. április 2. [2014. február 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 16.)
  28. a b '런닝맨' 광수, 지석진 버리고 유재석과 '이유 브라더스' 결성…왜? (koreai nyelven). Review Star. Hankooki, 2012. február 13. [2014. február 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 16.)
  29. ‘어머! 남사스럽게, 이 남자들 뭐야?’…영화·예능 브로맨스 열풍 (koreai nyelven). Sports Donga, 2012. január 6.
  30. 이광수 김종국 생일 인증샷, 호랑이와 기린의 '함박 웃음' (koreai nyelven). Seoul Broadcasting System, 2013. április 25. [2014. december 21-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 16.)
  31. ‘톰과 제리’ 김종국-이광수, ‘런닝맨’ 재미 업시킨다 (koreai nyelven). Newsen, 2013. október 7. (Hozzáférés: 2014. február 17.)
  32.  런닝맨 배신자클럽 #1 (koreai nyelven). SBS Running Man. (Hozzáférés ideje: 2014-2-16.)
  33. Behind-the-scenes with 'Running Man' cameraman, Ryu Kwon Ryeol. Allkpop, 2011. szeptember 8. (Hozzáférés: 2022. október 18.)
  34. a b Off and running: Running Man's creator speaks. The Straits Times via Singapore Press Holdings, 2012. december 12. [2014. február 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 24.)
  35. 이광수 예능-드라마-광고 3박자 다 통했다 (koreai nyelven). Donga, 2013. október 28. [2014. február 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. január 28.)
  36. SBS 측 "‘런닝맨’ 정철민 PD 하차 맞다…후임은 최보필 PD"(공식) - 열린세상 열린방송 MBN. star.mbn.co.kr . [2020. december 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. február 5.)
  37. Tom Cruise, Henry Cavill, Simon Pegg to appear on Running Man. The Straits Times. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  38. 런닝맨' 아르호나, 36세로 본 지석진 실제 나이 듣고 '당황 (koreai nyelven). Naver. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  39. a b (koreaiul)‘런닝맨’, 예능을 넘어 영화 같은 긴장감이 ‘쫄깃’하다”, Review Star, 2012. november 5.. [2013. május 8-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2013. április 8.) 
  40. (koreaiul)‘런닝맨-바이러스’, 리얼버라이어티 속에 영화 있다”, OSEN, 2013. április 8. (Hozzáférés ideje: 2013. április 8.) 
  41. (koreaiul)'런닝맨' 3년 묵은 유임스본드 유재석, 왜 신선할까”, TV Daily, 2013. április 8.. [2014. február 25-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2013. április 8.) 
  42. (koreaiul)'런닝맨', 스릴만점 초능력전..개리 2연속 '최강자'”, Star News, 2012. december 25. (Hozzáférés ideje: 2013. április 8.) 
  43. (koreaiul)‘런닝맨’ 반전 아이디어+최강호흡, ★없이 ‘재미 꽉’”, Newsen, 2013. január 28. (Hozzáférés ideje: 2013. április 8.) 
  44. (koreaiul)‘런닝맨’ 유재석-최민수 투톱, 무엇을 얻고 무엇을 잃었나”, TV Daily, 2011. november 21.. [2014. február 25-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2013. április 8.) 
  45. (koreaiul)런닝맨, 완벽한 하나의 스토리 ‘금검전설 외전’”, Sports Chosun, 2013. március 11. (Hozzáférés ideje: 2013. április 8.) 
  46. <런닝맨> 대만•태국•중국•일본 등 亞 9개국 수출... "한류 예능으로 우뚝"”, SBS Entertainment News, 2011. november 10.. [2012. április 1-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2011. november 13.) (koreai nyelvű) 
  47. 런닝맨 마카오 하노이 떠난다 "보안상 극비촬영"”, Newsen, 2013. január 30. (Hozzáférés ideje: 2013. január 30.) (koreai nyelvű) 
  48. '런닝맨' 조PD, 상반기 아시아 레이스 추진한다”, OSEN, 2013. január 3. (Hozzáférés ideje: 2013. január 13.) (koreai nyelvű) 
  49. "런닝맨 해외인기 한류아이돌 능가" 제작진도 놀랐다”, Newsen, 2013. február 8. (Hozzáférés ideje: 2013. február 8.) (koreai nyelvű) 
  50. ‘Running Man’ to Continue the Chase in Australia”, MWAVE, 2014. február 6.. [2014. február 16-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2014. február 6.) 
  51. (koreaiul)'런닝맨', 호주 간다..PD "새로운 그림 담을것"”, Star News, 2014. február 5. (Hozzáférés ideje: 2014. február 5.) 
  52. Running Man. Viki. (Hozzáférés: 2014. január 27.)
  53. 2PM Nichkhun Spotted in Thailand!. Soompi, 2011. június 20. (Hozzáférés: 2014. február 6.)
  54. 'Running Man' successfully completes filming in China with KARA's Jiyoung, Kim Joo Hyuk, and Lee Yeon Hee. Allkpop, 2011. szeptember 7. [2014. február 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 6.)
  55. Lee Min Jung and Jung Yong Hwa Appear in Hong Kong Special for "Running Man". Soompi, 2011. november 29. (Hozzáférés: 2014. február 6.)
  56. ’런닝맨’ 박지성, 아이유 첫 만남..'부끄러워' (koreai nyelven). Star, 2012. május 27. (Hozzáférés: 2014. február 6.)
  57. ’런닝맨’ 박지성, 태국서 일일MC 진행 '폭소' (koreai nyelven), 2012. június 3. (Hozzáférés: 2014. február 6.)
  58. 'Running Man' reveals preview for Macau + Vietnam expedition. Allkpop, 2013. február 10. (Hozzáférés: 2014. február 6.)
  59. '런닝맨 족구' 박지성-구자철-에브라 "3파전 가능할까?" (koreai nyelven). MBN, 2013. július 7. (Hozzáférés: 2014. február 6.)
  60. 런닝맨 에브라 “겁나 재미있다” 예능감 폭발…유재석도 인정 (koreai nyelven). SBS, 2013. július 12. [2014. február 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 6.)
  61. PHOTOS: Running Man filming on location. SBS Australia, 2014. február 24. (Hozzáférés: 2014. február 24.)
  62. 'Running Man' members and Park Ji Sung spotted having fun in Indonesia. Allkpop, 2014. június 4. (Hozzáférés: 2016. január 17.)
  63. ‘Korean variety/game show 'Running Man' to shoot in Taiwan”, Focus Taiwan, 2014. augusztus 5. (Hozzáférés ideje: 2014. augusztus 5.) 
  64. ′Running Man′ Confirms 2PM′s Taecyeon, miss A′s Fei, Shoo, Yeon Jung Hoon and More for Lunar New Year Special. MWAVE, 2015. február 3. [2016. március 10-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. január 17.)
  65. “Running Man” Goes Back to 1926 in Shanghai Special Episode. Soompi, 2016. január 28. (Hozzáférés: 2017. április 17.)
  66. “Running Man” PD Shares Behind-The-Scenes Stories from Dubai Episode. Soompi, 2016. március 9. (Hozzáférés: 2017. április 17.)
  67. Cast Of SBS’s “Running Man” Films New Episode Across 3 Countries To Introduce New Members (And Guest). Soompi, 2017. április 10. (Hozzáférés: 2017. április 17.)
  68. '런닝맨' 측 "제주도·대만·일본서 촬영..게스트 장도연"(공식) (koreai nyelven). Star news via Naver, 2017. április 10. (Hozzáférés: 2017. április 17.)
  69. '런닝맨' 측 "멤버들, 몽골·러시아 출국…글로벌 프로젝트 일환" (공식) (koreai nyelven). xportsnews.com. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  70. '런닝맨' 이광수·정혜성, 심상치 않은 썸 (ft.김종국) (종합) (koreai nyelven). xportsnews.com. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  71. Syuting "Running Man", Lee Kwang So dan Jeon So Min Ditantang ke Jogja (indonéz nyelven). kompas.com. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  72. ‘런닝맨’ 호주-뉴질랜드 벌칙 여행기 대공개 (koreai nyelven). TV Daily. [2021. április 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  73. '런닝맨' 이상엽, 2주 연속 '최고의 1분' 장식 "최고 10% 육박" (koreai nyelven). Chosun. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  74. '런닝맨' 유재석-전소민-양세찬-강한나, 홍콩 달군 글로벌 인기 (koreai nyelven). Sedaily. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  75. '런닝맨' 이다희, 영국 출국 인증샷... "몸서리패키지 출발합니다~" (koreai nyelven). Sedaily. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  76. 'SBS 런닝맨 럭셔리 패키지편' 스위스에서 촬영 진행 , 체르마트 3편 연속 방영 (koreai nyelven). Chosun. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  77. '런닝맨' 유재석x지석진x전소민, 면지옥→홍콩서 주윤발찾기..불운ing (koreai nyelven). Chosun. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  78. ‘런닝맨’ 중국판 ‘달려라 형제들’ 10일 중국 전역 첫방송 (koreai nyelven). Tenasia, 2014. október 7. [2014. október 26-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. október 25.)
  79. SBS, 베트남 이어 인도네시아 '런닝맨' 공동제작..2020년 방영 목표 (koreai nyelven). 서울경제 , 2019. december 27. [2019. december 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. december 27.)
  80. GMA partners with Korean network to produce Running Man Philippines (angol nyelven). CNN Philippines. (Hozzáférés: 2021. április 27.)
  81. All you need to know about Running Man in Australia. SBS Australia, 2014. február 11. (Hozzáférés: 2014. február 17.)
  82. Running Man's Lee Kwang Soo misses a free kick. The Straits Times, 2013. június 24. [2014. február 21-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 17.)
  83. 7 songs from Running Man you can't get out of your head, 2014. február 17. [2014. február 17-i dátummal az eredetiből archiválva].
  84. REVIEW Variety segment "Running Man". Asiae via Hancinema, 2010. július 13. (Hozzáférés: 2014. február 24.)
  85. Top 5 Variety Shows. CJ E&M enewsWorld, 2012. december 22. [2014. február 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 24.)
  86. Haha: ‘I didn’t expect Running Man to be so popular’. Today Online. (Hozzáférés: 2014. január 27.)
  87. K-pop Stars to be on “Running Man”. 10Asia, 2013. augusztus 27. [2013. december 18-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. január 27.)
  88. Lee Kwang Soo of “Running Man” Woos Singapore. The Diplomat, 2013. augusztus 20. (Hozzáférés: 2014. január 27.)
  89. FOCUS ON KOREA: How to Work with Korean Format Industry. MIPTV, 2013. április 6. [2014. február 21-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 3.)
  90. ′Running Man′ Subbed in Many Languages Amazes Korean Fans. MWAVE. [2014. február 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. január 27.)
  91. a b c 4 reasons for Running Man's success. The Straits Times, 2013. október 26. [2013. október 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 24.)
  92. Weekend date: Run and meet him. New Straits Times, 2014. január 3. [2014. március 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 24.)
  93. S'pore fans go wild over Running Man cast members. The Straits Times via AsiaOne, 2013. október 6. [2015. december 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 24.)
  94. a b c d e f g h i j k l TNmS Multimedia Ratings Page. TNmS Ratings. [2012. február 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 19.)
  95. a b c d e f g h i j k l AGB Nielsen Media Research Ratings Page. AGB Nielsen Media. (Hozzáférés: 2014. február 19.)
  96. a b Nielsen Korea. www.nielsenkorea.co.kr . [2018. február 11-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. február 23.)
  97. 강호동, SBS연예대상 대상..통산 5번째(종합)”, Joins, 2010. december 30.. [2014. február 22-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2014. február 16.) (koreai nyelvű) 
  98. Mnet releases nominees for "Mnet Summer Break 20's Choice Awards". Koreaboo, 2011. július 17. [2013. december 13-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 24.)
  99. 2011 SBS 연예대상 ‘국민MC’ 유재석 대상 <종합>”, Poli News, 2011. december 31. (Hozzáférés ideje: 2014. február 16.) (koreai nyelvű) 
  100. 백상예술대상 2012 (koreai nyelven). Daum Movie. (Hozzáférés: 2014. február 24.)
  101. 2012 DramaFever Awards Nominees: Best Couple Not Meant to Be (videó). Frequency. [2015. szeptember 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 24.)
  102. 유재석, 2012 SBS '연예대상' 대상 수상…8년 연속 최고영예(종합)”, OSEN, 2012. december 30. (Hozzáférés ideje: 2012. december 30.) (koreai nyelvű) 
  103. 백상예술대상 2013 (koreai nyelven). Daum Movie. [2016. március 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 24.)
  104. Kim Jong Kook Takes Home the MC Award from the “Yahoo Asia Buzz Award 2013”. Soompi, 2013. december 2. (Hozzáférés: 2014. február 24.)
  105. 'SBS 연예대상' 김병만 대상, 모두가 공감한 진정한 예능인들의 축제[종합]”, TV Daily, 2013. december 30.. [2013. december 31-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2013. december 30.) (koreai nyelvű) 
  106. 이경규, 2014 SBS연예대상 대상..무관 설움 떨쳤다 [종합]”, 'OSEN', 2014. december 31. (Hozzáférés ideje: 2015. január 10.) (koreai nyelvű) 
  107. Find out who takes the Daesang and more from '2015 SBS Entertainment Awards'!”, 'Allkpop', 2015. december 30. (Hozzáférés ideje: 2015. december 30.) (angol nyelvű) 
  108. Jo Yoon-seon. „[SBS 연예대상 이광수, 최우수상 수상 "런닝맨 행복했다" 눈물]”, The Chosun Ilbo, 2016. december 26. (Hozzáférés ideje: 2016. december 28.) (koreai nyelvű) 
  109. Park Seul-gi. „[2017 SBS 연예대상 대상 '미우새' 어머니들…'런닝맨' 4관왕(종합)]”, TenAsia, 2017. december 31.. [2018. szeptember 18-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2017. december 31.) (koreai nyelvű) 
  110. Lee Ji-hyun. „[2017 SBS 연예대상 '미우새' 母벤져스, 유재석-신동엽도 이겼다…대이변 '대상'[종합]]”, Sports Chosun, 2017. december 31. (Hozzáférés ideje: 2017. december 31.) (koreai nyelvű) 
  111. [종합 'SBS 연예대상' 이승기 대상…김종국♡홍진영 베스트커플상] (koreai nyelven). sports.donga.com . (Hozzáférés: 2018. december 29.)
  112. OSEN: '반전의 대상' 받은 배우..올해의 프로그램 '미우새'(종합)[2018 SBS연예대상] (koreai nyelven). mosen.mt.co.kr , 2018. december 29. (Hozzáférés: 2018. december 29.)
  113. 재배포금지>, <ⓒ “텐아시아” 무단전재: | [2019 SBS 연예대상 하하, 엔터테이너상 수상… "'런닝맨' 시청자에게 영광 돌린다"텐아시아] (ko-KR nyelven). 텐아시아 , 2019. december 28. [2019. december 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. december 28.)
  114. '2019 SBS 연예대상' '런닝맨', 글로벌 프로그램상 오늘 대상은 아닌 듯 폭소 (koreai nyelven). www.stardailynews.co.kr . (Hozzáférés: 2019. december 28.)
  115. NEWSIS: [2019 SBS 연예대상강남·이상화·박나래·육성재·이광수 SNS스타상] (koreai nyelven). newsis , 2019. december 28. (Hozzáférés: 2019. december 28.)
  116. [2019 SBS 연예대상 홍진영·김종국·김성주·최성국, 최우수상 수상]. mydaily.co.kr , 2019. december 29. (Hozzáférés: 2019. december 28.)
  117. NEWSIS: [2019 SBS 연예대상이상윤·양세찬·김희철·윤상현 우수상] (koreai nyelven). newsis , 2019. december 29. (Hozzáférés: 2019. december 28.)
  118. [2019 SBS 연예대상 '런닝맨' 유재석, 4년만에 대상 수상…무관의 제왕 백종원은 공로상 [종합]]. mydaily.co.kr , 2019. december 29. (Hozzáférés: 2019. december 28.)
  119. [2019 SBS 연예대상 두 번째 대상 후보 공개…'김구라vs김병만vs김종국']. mydaily.co.kr , 2019. december 28. (Hozzáférés: 2019. december 28.)
  120. 김종국, 생애 첫 연예대상 거머쥐었다(종합)[SBS연예대상] (koreai nyelven). Newsen . (Hozzáférés: 2020. december 20.)
  121. Inc, Digital Chosun: [오늘방송 김구라의 일침, SBS '연예대상' 대상은 누구에게] (koreai nyelven). digitalchosun.dizzo.com . (Hozzáférés: 2020. december 18.)

További információk[szerkesztés]