Rulett (Marvel Comics)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Rulett
Megjelenési információk
KiadóMarvel Comics
Eredeti neveRoulette
Első megjelenésNew Mutants #16
MegalkottaChris Claremont és Sal Buscema
Rulett adatai
Valódi neveJennifer Stavros
Születési helyeAtlantic City
Fajaemberi mutáns
Csoporthoz tartozásaPokolfajzatok (Hellions)
KépességeiFekete és vörös korongokkal befolyásolja a jó és rossz szerencsét

Rulett (Roulette), polgári nevén Jennifer Stavros, egy kitalált szereplő, a Marvel képregények világából. Alkotója Chris Claremont és Sal Buscema.

A szereplő rövid története[szerkesztés]

A szőke hajú, kék szemű Jennifer Stavros Atlantic Cityben született, New Jersey-ben, a legfiatalabb volt a hat Stavros gyermek – négy fiú és két lány – közül.

A lány apja még bevándorló volt, annak szüleivel együtt érkezett Amerikába, fiatalon Atlantic City kaszinójában dolgozott, mint dealer.

A Pokoltűz Klub (Hellfire Club) Fehér királynőjének szolgálatába állt, mikor az a Pokolfajzatok (Hellions) csapatot toborozta, egyfajta anti X-Men-ként.

A csapat első küldetései közül az egyiken elrabolták Kitty Pryde-ot és Doug Ramsey-t. Az Új Mutánsok (The New Mutants) és a Pokolfajzatok párbajoztak, ami a Fehér Királynő csapatánal vereségével zárult.

Egy másik alkalommal Rulette egyik csapattársával James Proudstar-ral, más néven Viharmadár (Thunderbird II / Warpath ) tört az X-Men ellen. Velük tartott Angelica Jones, Tűzcsillag (Firestar) és Hidalgó (Empath), alias Manuel Alfonso Rodrigo de la Rocha. Viharmadár személyes bosszút óhajtott állni az X-eken bátyjáért az első Viharmadárért, aki egy bevetésen mellettük harcolva hunyt el; a többi Pokolfajzatnak azonban inkább jó szórakozást jelentett a rövid (egy füzetnyi) kaland. Viharmadár szembekerült a legyengült X Professzorral (napokkal előtte támadták meg az utcán, gyakorlatilag halálra verték; a Morlock mutáns Kuruzsló „támasztotta fel”), de végül képtelen volt embert ölni. Elnézést kért a maga és társai viselkedéséért, és Rulettel, Hidalgóval és Tűzcsillaggal együtt visszatért a Fehér Királynőhöz.

Különleges képességei[szerkesztés]

Rulett mutáns ereje pszichikus energiakorongokat generál, amik befolyásolják egy esemény bekövetkeztének valószínűségét, annak megérintett tárgyán keresztül. A fekete korongok balszerencsét, míg a vörösek pont ellenkezőleg, jó szerencsét hoznak.