Roxin György

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Roxin György
Személyes adatok
Teljes névRoxin György
Születési dátum1954. február 5.
Születési helyGyula, Magyarország
Egyéb foglalkozásVállalkozó
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
19841993.NB IJátékvezető
SablonWikidataSegítség

Roxin György (Gyula, 1954. február 5.) magyar nemzeti labdarúgó-játékvezető. Polgári foglalkozása: vállalkozó. Jelenlegi lakhelye Gyula.

Pályafutása[szerkesztés]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés]

1984-ben, a CsepelZalaegerszeg (1:0) bajnoki mérkőzéssel debütálhatott a legmagasabb osztályban. Az élvonalbeli játékvezetéstől 1991-ben, a VideotonÚjpest (1:1) bajnoki mérkőzéssel búcsúzott. Az aktív nemzeti játékvezetést 1993-ban fejezte be.[forrás?] Első ligás mérkőzéseinek száma 49.

Nemzeti kupamérkőzések[szerkesztés]

Partbírói mérkőzéseinek száma döntőben: 1

Szabad Föld Kupa[szerkesztés]

1964 óta a falusi labdarúgók kupadöntőjét, a Szabad Föld Kupa döntőjét rendszeresen a Magyar Népköztársasági Kupa döntő előmérkőzéseként bonyolítják le. A döntőben való részvételre az az alsóbb osztályú együttes jogosult, amelyik a legmesszebb jutott a Magyar Népköztársasági Kupában.

Az MLSZ JB szakmai munkáját elismerve 1986-ban felkérte a Mákvölgyi BányászPeremartoni SC (0:0) döntőt irányító Makó István játékvezető segítő partbírójának.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

Több UEFA-kupa, Intertotó Kupa, nemzetközi válogatott mérkőzésen segítette partjelzőként vagy tartalékként, negyedik játékvezetőként a bírók munkáját.

Sikerei, díjai[szerkesztés]

1991-ben a Nemzeti Sport ranglistája szerint az Év Játékvezetője megtiszteltető címet érdemelte ki. Kilenc mérkőzésen hétszer kapott jelest, egyszer négyest, egyszer padig közepest.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]