Rosabell Laurenti Sellers

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Rosabell Laurenti Sellers
Életrajzi adatok
Született 1996március 27. (19 éves)
Santa Monica, California
Pályafutása
Aktív évek 2004 óta
Híres szerepei Mia
Mia és én

Rosabell Laurenti Sellers az IMDb-n
PORT.hu-adatlap

Rosabell Laurenti Sellers (1996. március 27.), amerikai származású olasz színésznő.

Életrajz[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Rosabell Laurenti Sellers, az amerikai Santa Monicában született 1996. március 27.-n.

Először 8 évesen (2004-n) a Broadway színpadjain szerepelt. Első szerepe a La Mama című színdarabban volt. Később túrnézott Lengyelországban, és Ausztriában, s végül Rómában telepedett le a családjával.

Miután megérkezett Olaszországba, elkezdett szerepelni tévé, később mozifilmekben is. Első hivatalos szerepe a L'amore e la guerra, de szerepe nem ismert. Az első filmszerepe amiben, ismert volt a szerepe (Anita) annak a címe pedig L'amore e la guerra volt. Szerepelt például a Medicina generale és a A pilóta - Menekülés a szabadságba című tévéfilmekben is, de címszerepeket pedig a Coco Chanel és a Emlékeim Anna Frankról tévéfilmekben kapott. Első hivatalos szerepe a mozivásznokon a Ex című filmben volt, ahol Barbarát játszotta. Később megjelent egy Paura di amare című minifilmsorozatban.

Szerepelt még a The Whistleblower című mozifilmben is mellékszereplőként. A filmet a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál-n is bemutatták.

A tavalyi évben szerepelt a Una grande famiglia című minisorozatban, valamint főszerepet kapott a Mia és én című gyerekeknek szóló tévésorozatban ami élőszereplős, de főként a CGI animációs jelenetekben adott szinkronhangot. A sorozatot a Rai Due sugározza.

2012 júniusában bejelentette, hogy szerepelni fog a Buongiorno papà című mozifilm, amit ugyanazon év szeptemberében kezdték el forgatni. Eközben a 69. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál-n bemutatták a Gli equilibristi című filmét.

Filmográfia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Tévéfilmek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A vastaggal jelölt filmekben még most is szerepel.

Mozifilmek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • A színésznő IMDB adatlapja.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Rosabell_Laurenti_Sellers című olasz Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.