Robert Hoffman

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Robert Hoffman
SzületettRobert James Hoffman III
1985. szeptember 21. (38 éves)[1]
Gainesville
Állampolgárságaamerikai
Nemzetiségeamerikai
Foglalkozása
  • színész
  • táncművész
  • vágó
  • televíziós színész
  • koreográfus
  • filmszínész
Iskolái
  • Alabama School of Fine Arts
  • Bob Jones High School
KitüntetéseiAmerican Choreography Awards
Színészi pályafutása
Aktív évek2003 – napjainkig
Tevékenységszínész

A Wikimédia Commons tartalmaz Robert Hoffman témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Robert James Hoffman (Gainesville, Florida, 1980. szeptember 21. –) amerikai színész, táncos és koreográfus.

Életrajz[szerkesztés]

A floridai Gainesville-ben született Charlotte és Robert Hoffman elsőszülött gyermekeként. Egy öccse van, Chris, és két húga, Ashley és Lauren. A tánc iránti szeretete akkor kezdődött, mikor látta Michael Jacksont táncolni a Thriller című klipjében.

Hétéves volt, amikor a családjával az alabamai Madisonba költöztek. Itt már elkezdett tánciskolába járni, ahol balettet és jazzt tanult, emellett szteptánccal is foglalkozott. A tánc mellett taekwondozott, baseballozott és kosárlabdázott,de választania kellett a sport és a tánc között. 15 éves volt, mikor az alabamai Birminghambe költöztek a családjával, ahol Kim Wolfe irányítása alatt tanult, nappal klasszikus balettet, esténként pedig jazzbalettet.

2001-ben megnyerte az amerikai Mr. Dance címet, ezzel valóra vált egyik nagy álma. Így elérkezettnek látta az időt hogy Los Angelesbe költözzön, ahol táncos-koreográfusként dolgozott. A You Got Served produkció producerei fedezték fel egy klubban és megkérték, hogy felvételizzen náluk, másnap megkapta a szerepét és a koreográfiamunkát.

Pályafutása[szerkesztés]

Színészként 2003-ban debütált, kisebb táncos szerepeket kapott például a Dirty Dancing: Havana Nights, a Coach Carter című produkciókban, a You Got Served-ben nyújtott munkájáért megkapta a legjobb koreográfusnak járó díjat.

Hoffman együtt dolgozott többek között Christina Aguilerával,Usher-rel, Mýa_val, Marilyn Mansonnal, Ricky Martinnal és Svetlana-val is. Írt, vezényelt, és leginkább több rövid paródiában játszott főszerepet (pl.: Kinetsu Hayabusa: a városi nindzsa, ahol egy fekete nindzsaszerelésbe öltözik és mutatványozik,így ijesztgeti a városban élő járókelőket.)

Robert Hoffman első jelentős filmszerepe 2006-ban volt,a Micsoda srác ez a lányban,ahol Amanda Bynes-szal és Channing Tatummal láthatjuk. Channinghoz azóta is jó barátság köti.

2008-ban a Step Up 2 The Street című film főszereplőjeként láthatjuk.Az ebben nyújtott alakításáért 2008. június 1-jén az MTV Movie Awards-ön Briana Evigannel megnyerték a legjobb csóknak járó díjat.Szintén főszerepben fogjuk látni a Disney Channel sztárjával Ashley Tisdale-lel a They Came from Upstairs-ben.

Hamarosan látható lesz egy NBC-s sorozatban,amiben egy felelőtlen fiatalt fog alakítani (2010. szeptember).

Filmjei[szerkesztés]

Év Cím Eredeti cím Szerep
2009 Ufók a padláson Aliens in the Attic Ricky
2008 Streetdance – Step Up 2. Step Up 2 the Streets Chase Collins
2007 Bag Boy Clyde ’Windmill’ Wynorski
2006 Varázsgomba - Készen állsz a végső utazásra? Shrooms Bluto
2006 Micsoda srác ez a lány! She’s the Man Justin
2004 Utcai tánc You Got Served Max

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]