Roadrunner (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Roadrunner
2008-as film

A kockásinges gyilkos
A kockásinges gyilkos
RendezőKiah Roach-Turner
ProducerSean Ashby
Műfajakciófilm
FőszerepbenJay Gallagher
VágóJanan Clowes
Gyártás
Ország Ausztrália
Nyelvangol
Játékidő7 perc
Költségvetés10000 dollár
Forgalmazás
Bemutató2008. augusztus 15.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Roadrunner az ausztrál sivatagban játszódó, egy elvetemült bűnözőről, kivégzendő áldozatáról és egy furcsán működő pisztolyról szóló fekete humorú kisjátékfilm Kiah Roach-Turner magánprodukciójában. A rendkívül szabadszájú filmben 7 perc alatt 35 alkalommal hangzik el a fuck szó.

A kivégzendő csuklyás

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Egy kompresszoros, V8-as autó megy az ausztrál vörös sivatag, az Outback valamelyik távoli földútján. Az első üléseken két igazi tébolyult keményfiú, a hátsó ülésen egy megkötözött, összevert, a fejét takaró csuklyát viselő, de mint később kiderül, igen jól futó egyén ül. A Mad Max Super Pursuit Interceptor jellegű kocsiban üvölt a heavy metal.

Mikor úgy vélik alkalmas a hely, kiszállnak, a megkötözött egyént kirángatják, majd ezt követné a kivégzés. A kockás inges pisztolyt fog rá, gúnyos mosollyal elsüti, de a pisztoly csütörtököt mond. A tár rendben, töltények is vannak, de az ismételt rálövések sem sülnek el. Düh- és káromkodórohamot kap, majd átadja a pisztolyt a fehér trikósnak. Az is többször rálő a csuklyásra, de a pisztoly nála sem sül el.

A keményfiúk üvöltözni kezdenek egymással, a kockás vissza akarja venni az elromlott pisztolyt, de az a lökdösődés során elsül, a fehér trikós meghal. Ezalatt a csuklyás elszalad. A kockás inges utána lő, de a pisztoly megint nem sül el. Utána futna, de nem éri utol. Utána akar menni kocsival, de a kocsi nem indul. Lát egy autót közeledni, mosolyt erőltetve az arcára lestoppolja, majd a pisztolyt a sofőrre fogva ráparancsol, hogy üsse el a menekülőt. Az utána is megy, de az utolsó pillanatban félrerántja a kormányt, a kocsi megbillen. A kockásinges beveri a fejét, ezalatt a sofőr elszalad.

A kockásinges a kocsival a csuklyás után akar menni, hogy lelője, vagy elgázolja, de ez az autó sem indul, a kockásinges már őrjöng dühében. Jön egy harmadik autó, azt is lestoppolja, majd a sofőrt félrelöki az anyósülésre és maga megy bosszút állni. Az előző autó menekülő vezetője azt hiszi, hogy egy másik autó jön, segítséget kérne, de a kockásinges szándékosan elgázolja. A harmadik kocsi tulajdonosa ekkor védekezni próbál, erre az addigra teljesen elborult kockásinges rálő, kilöki a kocsiból, majd őt is elgázolja.

Ketten maradnak, a kockásinges és az azóta is menekülő csuklyás. Ördögi vigyorral utánamegy, már elütné, amikor a kocsi füstölni kezd és egy méterre a csuklyástól leáll. Örjöngve kirohan, rálő, de a pisztoly megint nem sül el. A csuklyás megint elfut, a kockásinges nem éri utol, de egy kókuszdiót utánahajít, ami fején találja, a csuklyás elesik. A kockásinges öntelt vigyorral odamegy hozzá, ráfogja a pisztolyt. A csuklyától szinte semmit nem látó potenciális áldozat ekkor hirtelen feltápászkodik, fejével eközben véletlenül felfelé löki a kockásinges kezét. A felcsapódó pisztoly elsül és állon lövi a kockásingest, aki meghal. A csuklyás jobb híján tovább fut a sivatagban.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

  • Jay Gallagher - kockásinges
  • Luke McKenzie - fehér trikós
  • Tristan Roach-Turner - megkötözött kezű csuklyás
  • Tim Namour - a második autó vezetője
  • Nevan Lalich - a harmadik autó vezetője

Forgatási helyszín[szerkesztés]

A filmet Broken Hilltől mintegy hatvan kilométerre északnyugatra forgatták, a Broken Hill felől Silvertone településen keresztül erre tartó országút mentén, az Eldee Station szabadidőközpont mellett, Új-Dél-Wales államban. A Mad Max - Az Országúti Harcos című film egyes jeleneteit innen néhány kilométerre forgatták.

Díjak, elismerések[szerkesztés]

A film a 2008-as ausztrál rövidfilmfesztiválon (Reel Deal Film Festival 2008) a következő díjakat nyerte:

  • Legjobb film
  • Legjobb rendező: Kiah Roach-Turner
  • Legjobb színész: Jay Gallagher

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]