Rex felügyelő

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Rex felügyelő
(Kommissar Rex [Il Commissario Rex] Inspector Rex)
Commissaris Rex logo.png
Műfaj krimi, akció

Alkotó(k)

Producer:
Peter Hajek

Írók:
Peter Hajek, Peter Moser
Főszereplő(k) Lásd a szereplőlistát!

Ország

osztrák Ausztria

olasz Olaszország
Epizódok 119 (osztrák) + 78 (olasz a 17.évadig) (epizódlista)
Gyártás
Részenkénti játékidő Kb. 45 perc, epizódonként
Sugárzás
Eredeti adó osztrák ORF és Sat1
magyar TV2 M1 AXN AXN White Story4 Story5
magyar Story5
olasz Raiuno
Eredeti sugárzás 1994. november 10. óta
Külső hivatkozások
IMDb-adatlap
PORT.hu-adatlap

A Rex felügyelő egy osztrák krimisorozat, amelynek első tíz évada 1994 és 2004 között futott. Folytatása 2008-ban kezdődött és a mai napig tart. 2014-ben már a 18. évadot forgatják.

Ötlete 1994-ben merült fel, amikor is az alkotók megbízást kaptak új sorozat készítésére. Olyat szerettek volna forgatni, ami nézők millióit ülteti a televízió elé, és hétről hétre izgatottan várják a folytatást. Abban azonban nehezen tudtak megegyezni, hogy ki körül bonyolódjon a sorozat. Végül egy sörözőben jött az ihlet: az alkotók ugyanis itt folytatták az eszmecserét, és mivel továbbra sem tudtak megegyezni, eldöntötték, hogy arról szól majd a történet, aki először belép a kocsma ajtaján. Néhány perc múlva pedig gazdija előtt egy német juhászkutya futott a söntésbe. Így született meg a sorozat alapötlete.

A készítők Teresa Ann Millert, Hollywood első számú állatidomárát keresték fel, aki 17 kiskölyköt vett alaposabban szemügyre, és így választották ki Reginald von Ravenhorstot, alias Rexet. Az eb rendkívüli képességeinek hála, gyorsan vette az első akadályokat, ráadásul kiképzésében a legmodernebb eszközöket és módszereket alkalmazták. Első pillanattól kezdve játékosnak bizonyult, és a legnehezebb feladatok sem okoztak számára gondot. Ugyanakkor a veszélyes jeleneteket nem Rex, hanem valamelyik dublőre játszotta el, nehogy véletlenül megsérüljön.

Néhány színész több különböző szerepet is játszott a filmben, például Gedeon Burkhard előbb egy sorozatgyilkost játszott, később pedig már Rex új gazdáját alakította. Az összesen tíz évadot megélt sorozat szereplőgárdája az évek során teljesen kicserélődött, egyedül a dr. Grafot alakító Gerhard Zemann játszott az összes részben. Rex megformálójának helyére az ötödik szériában Rhett Buttler került, mivel az első Rex már kiöregedett. A további részekben ő alakította a címszereplőt.

A sorozat cselekményének előzménye a Rex, a kölyökfelügyelő c. nagyfilm volt. Ebben nyomon követhetjük Rex felcseperedését, és láthatjuk, miként oldja meg élete első bűnügyét. A krimisorozatnak egyébként született egy spin-offja is, amely a második széria végén távozó Stockinger nevét viseli. Ebben Stocki salzburgi kalandjaira koncentrálnak. Érdekessége, hogy ezt nem a Rex felügyelő stábja készítette.

Magyarországon a TV2, a Story4, a Story5 az m1 ,az AXN,és az AXN White csatornák műsorán fut/vagy futott.Már a vetítést végző csatornák számában is látszik,milyen hatalmas sikernek örvend Magyarországon a sorozat.Talán mondhatni:igazi klasszikus. Az első 12 évadot a TV2 adta le, 1997 és 2009 között.(Hogy dátumra pontosan mikor indult Magyarországon a sorozat,ma már csak egy akkori televízióújság tudná "megmondani."Talán az Országos Széchenyi Könyvtárban fennmaradt egy példány.) A 13-14. évadot az M1 Rex Rómában címmel vetítette 2012. január 1-jétől 2012. július 15-ig, 24 részben. A 15. évad levetítése tervbe van véve, már megvásárolta a csatorna.

Szamos Rudolf a Kántor nyomoz szerzője szerint a sorozatban több hasonlóság fedezhető fel az 1970-s években készített magyar Kántor című filmsorozattal.

Cselekmény[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Amikor Rex, a gyönyörű rendőrkutya vezetője váratlanul meghal (A végállomás: Bécs c. epizódban), Rex mély depresszióba zuhan. A rendőrség menhelyre szállíttatja, ahol előbb-utóbb el fogják altatni, mivel teljesen kezelhetetlenné válik. Egészen addig, amíg nem találkozik Moserrel, a bécsi bűnügyi rendőrség főfelügyelőjével, aki éppen egy gyilkossági ügyön dolgozik. Hamarosan összebarátkoznak, sőt, Rex még csatlakozik is Moser csapatához. Hamar megszokja új társait, Höllerert és Stockingert, noha ez utóbbi partneréről ez nem mondható el. Stocki ugyanis rettenetesen tart a kutyáktól, és ez alól Rex sem kivétel. Idővel azonban elfogadja a jelenlétét, így négyen együtt igazi csapatot alkotnak. Igaz, tágabb értelemben, de hozzájuk tartozik még dr. Leo Graf, a igazságügyi orvosszakértő, valamint Max Koch, a nyugalmazott nyomozó. Az, hogy valamennyien ragaszkodnak Rexhez, leginkább a Lövések Rexre c. epizódban mutatkozik meg, amikor is Rexet elrabolja egy bűnöző. Ugyanis előzőleg elfogtak egy tettest, aki bosszúból elraboltatja Rexet, és ha Moser nem engedi őt szabadon, akkor megölik a kutyát. A három férfi közös erővel áll neki a keresésének, és végül sikerül megmenteniük négylábú társukat, közben kézre kerítik a bűnözőket is. Moser ideje alatt vendégszerepel még Gedeon Burkhard és Alexander Pschill is, mindketten későbbi utódai, és mindketten szerepük szerint még a „rossz oldalon" állnak, bűnözőt játszanak. Burkhard az 1. évad 9. részében (Ámokfutás), Pschill a 2. évad 2. részében (Vérnyomok) tűnik fel.

A négyes egység idővel azonban megbomlik, mivel Stocki Salzburgba költözik. Helyét rövid időre (egy epizód erejéig) Max Koch veszi át. Később azonban megérkezik Stocki „utódja”, Christian Böck személyében. Moser és ő a Halálos futam c. epizódban (3. évad 1. rész) találkoznak először. Moser épp egy meggyilkolt autóversenyző ügyében nyomoz, és első számú gyanúsítottja Böck, aki Christian Such álnéven beépült néhány illegális gyorsulási versenyen résztvevő fiatal közé. A gyanú azért terelődik rá, mert az epizód elején a meggyilkolt versenyző nem sportszerű húzása miatt veszít, ami indítékul szolgálhat a gyilkossághoz. Másrészt Moser megtalál nála és elkoboz tőle egy pisztolyt is. Ennek a fegyvernek a segítségével Moser rájön, hogy Such igazi neve Böck, aki az ifjúsági bűnügyi csoport egyik nyomozója, ám ez csak az epizód végén derül ki. Moser felajánlja Böcknek, hogy csatlakozzon a csapatához. A négyes így ismét helyreáll.

A 4. évadban Moser életét veszti. A 4. részben történő eseményekről bővebben a Rex gazdáinak halála című bekezdésben lehet olvasni. A 4. részben tűnik fel utoljára Max Koch is: abban a jelenetben, amikor megtudja, hogy szeretett tanítványa, Moser halott. Hamarosan új nyomozó érkezik a csapat élére: Alexander Brandtner személyében, aki Az új fiú c. epizódban lép először színre. Alex merőben más, mint Moser volt: mindent szépen kér, állandóan mosolyog, nem fukarkodik a dicséretekkel sem, és nem utolsósorban társait a keresztnevükön szólítja. Rex is hamar összebarátkozik vele, így ő és Alex elválaszthatatlan társakká válnak.

Ám ez a brigád sem marad sokáig együtt, ugyanis Höllerer is kilép a csapatból, hogy beteg édesanyja vendéglőjét vezesse, helyére pedig Fritz Kunz érkezik. Höllerer távozására az 5. évad 6. részében (Rex bosszút áll) valósul meg, így a szereplők teljesen kicserélődnek. Ebben az epizódban egy férfi egy kutya állkapocs-csontjával gyilkol meg embereket, úgy téve, mintha a gyilkos egy vad kutya lenne. A 7. résztől (Vak düh) Rexet új kutya kezdi alakítani. Az 5. évad 13. részében (Sissi) egy magát Erzsébet királynénak képzelő nő gyilkol meg embereket, köztük egy fiákerest, és még Brandtnerrel is megvív-korabeli fegyverekkel.

A 6. évad 8. részében (A teliholdas gyilkos) egy olyan elkövetőt üldöz a csapat, aki áldozatai életének mindig teliholdkor vet véget. Az epizód elején Rex a rendőrség külső korlátján ül, és a holdba vonyít. Az évad 11. részében (Hajsza az örök életért) Rex majdnem meghal mérgezés miatt, és csak egy furcsa természetfeletti képességű ázsiai embernek köszönhetően éli túl a mérgezést. A 6. évad során többször találunk utalást Magyarországra, legtöbbször a sport terén (pl. Hungaroring, FTC).

Itt is megnyilvánul, hogy Brandtner mennyire is szereti Rexet. A 7. évad 1. részében Elke Winkens is vendégszereplő lesz. Az epizód során Alex megmenti az életét, a rész végén pedig együtt távoznak az irodából. A 7. évad 10. részében látható utoljára együtt Böck és Brandtner. A rész címe: A bosszú sugarai.

A nyolcadik szériában Rexnek ismét új gazdái akadnak: Marc Hoffmann és Niki Herzog (Házinyúlra nem lövünk c. epizód). Ők ketten már a munkába lépésük előtt találkoznak, és együtt töltenek egy éjszakát. Hamarosan szerelem alakul ki közöttük, és összeköltöznek, természetesen Rex is velük lakik. A gyilkossági csoport negyedik tagja Fritz Kunz, aki továbbra is állandó szereplő marad dr. Graffal egyetemben (arra azonban nem derül fény, hogy Brandtner és Böck miért is hagyták el a csapatot). Valószínűleg mindkét szereplőnek lejárt a szerződése.Az első epizódban Marc máris lövést kap,de szerencsére visel golyóálló mellényt.

A 8. évad 9. részében (Az utolsó golyó) egy őrült bűnöző ámokfutást végez, több embert brutálisan meggyilkol, köztük rendőröket is. Marc és Rex végül egy építkezésen akadnak a nyomára, és Marc meggyilkolja Gerhardot, az ámokfutót. Marc korábban még sosem ölt embert, így ez számára nagy lelki teherré válik. Az epizód utolsó képkockájában Nikivel és Rexszel ül egy háztetőn, majd megcsókolja Nikit.

A 9.évad 2.részében (Gyilkosság a börtönben) Niki beépül az elítéltek közé a börtönbe, ahogy Brandtner is tette egyszer. Az epizód végén Rex még egy kislány életét is megmenti, aki majdnem lezuhan hatalmas magasságból. A következő epizódban (Merénylet Rex ellen) Marc régi ellensége reggeli futás közben oldalba lövi Rexet.

Marc és Niki kiválóan tudnak együtt dolgozni, noha a rendőrnő a 10. évad 2-4. részében már nem tűnik fel. Itt sem derül fény arra, hogy ő miért hagyta el a csapatot. Marc és Rex ekkor már csak Kunzzal nyomoz együtt, akinek a szerepe így jelentősen megnövekszik. A 10. évad 3. részében (Végre meghalt a szörnyeteg!) találnak egy kiskutyát, akit Marc Fritznek nevez el Kunz után.Még Kunz és dr. Graf is azt hiszi, hogy az új „jövevény" Rex kölyke. A kiskutyát az epizód végén odaajándékozzák egy kisfiúnak, akinek a nővére megölte apjukat, mert a cukrász apuka pedofil volt, és mindkettejüket zaklatta. Az utolsó részben (10. évad 4. rész, Dopping) Marc majdnem meghal, Rexet és gazdáját pedig fel is függesztik egy „rákent gyilkossági ügy miatt". Persze az esetet hamar felgöngyölítik, és Rex, Marc, valamint Kunz újra együtt kezdenek el dolgozni, csakhogy itt véget ér az osztrák sorozat.

Így az utolsó képkocka a 2004-ben lezárult sorozat történetében, hogy Rex megugatja az őt felfüggesztő, majd a rendőrséghez visszahelyező ügyészt. Az utolsó szó pedig a magyar változatban így hangzik (amikor az ügyész elköszön): Uraim!

Lorenzo és a bécsi csapat: Erika Heidl és Fritz Kunz a 11. évad 1. részében, Bécsben. Erika lesz a halott Marc Hoffmann utódja, így Rex gazdája is lenne/lett volna, ha akkor Rex nem ment volna nyugdíjba

A 11. évadtól sorozat Olaszországban játszódik és Lorenzo Fabbri lesz Rex gazdája. Az olasz szériát lásd alább.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szerep Színész Magyar hang Távozás szerepbeli oka
Richard Moser (1-46.) † Tobias Moretti Haás Vander Péter Halál
Ernst Stockinger (1-29.) Karl Markovics Végh Péter Áthelyezés Salzburgba
Peter Höllerer (1-62.) Wolf Bachofner Gesztesi Károly Felmondás
Dr Leo Graf (1-121. 140-141.) Gerhard Zemann Ort Mihály → Orosz István Az osztrák széria vége
Max Koch (1-46.) Fritz Muliar Tolnai Miklós Nincs oka, valószínűleg nem akart tovább Tobias Moretti nélkül szerepelni
Alexander Brandtner (47-91.) † Gedeon Burkhard Viczián Ottó Halál
Christian Böck (30-91.) Heinz Weixelbraun Juhász György Valószínűleg nem akart Brandtner nélkül szerepelni
Fritz Kunz(63-122. 140-141.) Martin Weinek Németh Gábor Az osztrák széria vége
Marc Hoffmann (92-121.)† Alexander Pschill Selmeczi Roland Valószínűleg eltűnik. (Az osztrák széria vége)
Niki Herzog (92-118.) Elke Winkens Kisfalvi Krisztina Nincs oka
Lorenzo Fabbri (120-155.) † Kaspar Capparoni Varga Gábor Halál
Giandomenico Morini (122-153.) Fabio Ferri Fekete Zoltán Milánóba való költözése anyja gondozása.
Katia Martelli (122-188.) Pilar Abella Zsigmond Tamara Monterosso és Terzani másik rendőrségen dolgozik tovább.
Filippo Gori (122-189.) Augusto Zucchi Bácskai János Monterosso és Terzani másik rendőrségen dolgozik tovább.
Davide Rivera (156-178.) Ettore Bassi Dévai Balázs Nincs oka
Alberto Monterosso (154- Domenico Fortunato Bede-Fazekas Szabolcs
Marco Terzani (179- Francesco Arca  ?

Kutyák[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kutya neve Szereplési idő Sorozatbeli gazdái Élethossz Első része Utolsó része Távozásának (ha van) oka
Reginald von Ravenhorst 1-5. évad Richard Moser, Alex Brandtner 1991-2003 A Végállomás: Bécs Rex bosszút áll kiöregedett, s nyugdíjba vonult
Rhett Butler 5-10. évad Alex Bradtner, Marc Hoffmann 1997-2006 Vak düh Hoffmann halála túl öreg volt
Henry 11-14. évad Lorenzo Fabbri 2001-2014. május 27. Találkozás Farkasok közt Fabbri távozott
Nick 14-15. évad Davide Rivera  ? Pult alatti játék Szürke Rivera távozott
Achi 16. évadtól Marco Terzani  ? Az érettségi találkozó jelenleg is szerepel

Rex gazdáinak halála[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Moser halála[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Mosert a 4. szériában meggyilkolják. Ebben a részben Moser és csapata egy pszichopata gyilkos után nyomoz. A bűnügy felderítéséhez egy kriminálpszichológust, dr. Patricia Neuholdot kérik segítségül. A szakértőnő szerint a tettest egy elmegyógyintézetben kell keresni, ezért a felügyelő és társai ezen a nyomon indulnak el. Ellátogatnak egy klinikára, ám a tettes időközben egy saját maga által készített menekülési útvonalon elmenekül. Később elrabolja Patríciát, majd egy romos épületbe viszi, mert feltett szándéka, hogy megölje. Rex és Moser azonban a nyomára bukkannak. Sikerül kiszabadítaniuk a nőt, ám a gyilkos elrejtőzik az épületben, majd orvul hátba lövi Mosert. Rex a segítségére siet, ám futás közben beszakad alatta a padló, és néhány percre elveszti az eszméletét. A tettes ismét elkapja a pszichológusnőt, ám Rex időközben feléled és megmenti legalább őt. Az őrült azonban le akarja lőni őket, és a sebesült Moser meggondolatlanul előbújik, hogy ártalmatlanná tegye az őrültet, de végül végzetes lövést kap a szívébe. Rexet megrázza, hogy gazdája immár halott. A pszichopata gyilkos saját kezével végez magával. Rex sokáig vigasztalhatatlan Moser halála miatt, de ezután megérkezik Brandtner felügyelő.

Brandtner halála[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Alexander Brandtner egy robbanásban halt meg. Valószínűleg ezzel a résszel is az lett, mint Hoffmann halálával, csak ezt a részt leadták Ausztriában. Ez ad okot arra, hogy miért lépett ki Böck. Lehet, hogy nem akart Brandtner nélkül szerepelni. Böck kilépéséről is forgattak részt, de csak reklámozták.

Hoffmann halála[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Brandtner meghal, és ezután lesz Hoffmann Rex gazdája. Vidám és jóképű. Ő is meghalt, de ezt a részt soha nem sugározták, mert már túl „horror” volt, ugyanis a szereplő halálát nagyon erőszakosra írták meg, ezért törölték. Ugyanebben a részben Niki Herzog (Elke Winkens) még szerepel, de ő is távozik, mert Marc Hoffmannal (Alexander Pschill) szerették egymást, így nem lett volna képes tovább ott dolgozni nélküle. Ezután Fritz Kunz (Martin Weinek) megkapja társának Erika Heidlt, akikkel az olasz széria elején Lorenzo Fabbri (Kaspar Capparoni) találkozik. A cenzúrázott epizódok magyarázták volna meg, és lettek volna az átvezetői a római részeknek. E nélkül azonban a Találkozás (L'incontro) című epizód előzménye nehezen érthető meg.

Fabbri halála[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Lorenzo Fabbri halála

A tizennegyedik évad második részében veszti életét a „Farkasok közt” (In mezzo ai lupi) című epizódban. Ebben Rex megtanulja, hogy mikor kell jelezni egy cukorbetegnek, ha netán elfeledné az inzulint beadni magának. Csak ott a gond, hogy mindezt egy orosz bűnözővel kell megtennie, méghozzá beépülve. Az oroszt ugyan elkapják a rendőrök, de annak a nőnek, aki Rexet betanította, bombát rejtettek az autójába. Amikor elutazni készül, előtte megkéri Fabbrit, hogy forduljon meg az autójával, aki viszont ekkor a halálos csapda áldozatává válik. Gyorsan utasítja Rexet, hogy helyezze biztonságba a nő kislányát, majd a szeme láttára az autó felrobban.

Tehát a felügyelő halálát úgy írták meg, hogy nem neki kellett volna meghalnia, természetesen a sorozatból szándékosan távozott. Ezután megjelenik Davide Rivera (Ettore Bassi) felügyelő, az új nyomozó.

Az olasz széria[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A sorozatnak eddig 178 részét vetítették le. Az olasz szériát 2008-tól forgatják, már a 18. évad is tervben van,amely 2015-ben már adásban is lehet, ugyanis a 17. évad már az olasz csatornákon debütált 2014 márciusában. A 11. évad 1-2. része az olasz sorozat kezdete, amely Rómában és Bécsben játszódik. Erika Heidl és Kunz is nagy szerepet kap e két részben, de a 11. évad 3. részétől már önálló, római nyomozások kezdődnek Fabbrival és Morinivel. A 13. évadban van egy különleges rész, amikor Lorenzo a törvényszéki orvossal, Katiával nyomoz együtt egy hajón: a gyilkos a hajó utasai között van. Morini a 13. évad utolsó, tizenkettedik epizódjában kiszáll a sorozatból (szerepe szerint Milánóba költözik). Morini és Fabbri az utolsó, közös epizódjukban Máltán nyomoznak, egy hamis festmény ügyében.

Helyére a 14. évad 1. részében Alberto Monterosso (Domenico Fortunato) érkezik, ám a páros igen hamar felbomlik, ugyanis a 14. évad 2. részében szörnyű dolog történik: Lorenzo Fabbri meghal, miután felrobban egy autóban. Az évad 3. részében megérkezik Davide Rivera (Ettore Bassi). Ő lesz Rex gazdája és egyben Alberto társa. Mindkét páros főnöke Filippo Gori (Augusto Zucchi, aki kezdetben nem kedveli Rexet, de később megszereti. Nem éppen kedves figura a sorozatban,és Riverával is jobban kivételez,mint Fabbrival. A törvényszéki orvos Katia Martelli (Pilar Abella), akinek tetszett Lorenzo, de a férfi a nő közeledését nem viszonozta, illetve Rex is féltékeny volt rájuk, ezért aztán „szerelmük” nem teljesedhetett be. Érdekességképpen megemlítendő,hogy a nő említést sem tesz Fabbriról, miután meghalt...

A 14. évad 1. részében (Árnyékok) látjuk először Tomaso Bizzarit, aki szintén a rendőrségen dolgozik. Ő is Riveráék segítője. Bizzari valószínűleg vonzódik Katiához, erre utaló jeleket láthatunk a 3. részben.

A 15. évadban Tomaso eltűnik, Davide Riverával együtt. Az utolsó jelenetben, a 15. évad 12. részében (Legami di sangue) csak annyit láthatunk: az édesgyökeret szopogató nyomozó felemeli a kamerához közel a pezsgőspoharát, amikor Monterosso nyomozó 500. megoldott ügyét ünnepli az egész rendőrség. A jelenet alatt az 'Angel on your shoulder' című szám hallható, amely a 14. évad 3. részében bukkant fel először betétdalként, és ez az utolsó megjelenése: Rivera hozta és vitte is el magával - ez a személyiségét idéző szerzemény. (Ez a rész egyébként egy politikus halála körül fonódik.)

A 16. évad nagy fordulatokat okoz a sorozat történetében: a legelső részben érkezik (Festa di Laurea - Az érettségi buli) Marco Terzani, akinek mindjárt az első jelenetében elsősegélyben kell részesítenie Rexet, miután az állatot megkéselték. Mivel Rivera távozására nem adtak magyarázatot, ezért úgy állítják be, mintha Monterosso kutyája lett volna a négylábú nyomozó, és ő adja át Terzaninak. Ezután Terzani és Rex otthona Terzani lakóhajója lesz.

Ebben az évadban láthatjuk utoljára Katia Martellit és Filippo Gorit. A 16. évadból idáig csak 10 rész került leadásra. A 11-12., Jégkorszak című epizód levetítésére 2014. május 23-án került volna sor, de a Rai 2 a bemutató előtt áttette egy eddig ismeretlen időpontra. Ez egy különálló 90 perces film lesz, ahol Rex gazdája Andreas Mitterer (Jürgen Mauer) lesz, egy osztrák rendőr, és az olasz-osztrák határon fog játszódni Meranoban (németül Meran). Azonban a helyszín és a csapat csak ennek a résznek az erejéig bukkan fel, a 18. évad újra ugyanúgy Rómában fog játszódni Terzanival.

A következő 17. évadban Monterosso, Terzani és Rex egy új csapathoz csatlakozik, egy másik rendőrségen, ott tűnik fel Carlo Papini kriminálpszichológus (megformálója Massimo Reale), Annamaria Fiori, az új főnök (Alessia Barela), Laura Malforti, informatikus-titkárnő (Francesca Cuttica), és Sonia Randalli törvényszéki orvos (Daniela Piperno). Az 1. epizódban (Fratelli - Testvérek) egy különös bűnöző után nyomoznak, aki egy Rexre megtévesztésig hasonlító kutyával követi el a rablásokat. Terzani csatlakozik Fiori csapatához, és együtt keresik a tetteseket. A rész végén Rexet majdnem lelövik tévedésből, de a "rossz" kutya elé ugrik, és megmenti az életét. Ennek az epizódnak a végén búcsúznak el Goritól Terzani lakóhajójánál. A 17. évad 11-12. része délkelet-Olaszországban, Pugliában játszódik, ahol Rexet a 3. rész főgonosza Paolo Tarantini megmérgezi, az ellenmérget pedig csak akkor adja oda, ha Terzani segít neki. Végül a felügyelő megmenti kutyáját, és a 17. évad utolsó képkockájában együtt ülnek a tengerparton.

Stockinger saját sorozata,a Rex felügyelő spin-off-ja[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Stockinger című sorozatot 1996-97-ben sugározták. Nálunk nem mutatták be. Peter Höllerer két részben is feltűnik, Rex pedig egyben. Stockinger társa Salzburgban Antonella Simoni nyomozónő.

Csapatok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Csapattagok A csapat felállása (rész,évad) Miért bomlott fel?
Richard Moser, Peter Höllerer, Ernst Stockinger, Rex 1-29. rész (1-2. évad)

Stockinger Salzburgba távozik

Richard Moser, Peter Höllerer, Christian Böck, Rex 30-46. rész (3-4. évad)

Mosert meggyilkolják

Alexander Brandtner, Peter Höllerer, Christian Böck, Rex 47-62. rész (4-5. évad) Höllerer elmegy az anyját ápolni
Alexander Brandtner, Christian Böck, Fritz Kunz, Rex 63-91. rész (5-7. évad)

Brandtner meghal és Böck kilép a csapatból

Marc Hoffmann, Niki Herzog, Fritz Kunz, Rex 92-121. rész (8-10. évad) Marc eltűnik, Niki bánatában elmegy, Rex menhelyre kerül
Lorenzo Fabbri, Glandomenico Morini, Rex 122-153. rész (11-13. évad) Morini Milánóba költözik.
Lorenzo Fabbri, Alberto Monterosso, Rex 154-155. rész (14. évad) Lorenzot meggyilkolják.
Davide Rivera, Alberto Monterosso, Tomaso Bizarri, Rex 156-177. rész (14-15. évad) Tomaso és Davide eltűnik.
Marco Terzani, Alberto Monterosso, Rex 178-187. rész (16. évad) Terzani és Monterosso új rendőrségre mennek dolgozni.
Annamaria Fiori, Marco Terzani, Alberto Monterosso, Laura Malforti, Carlo Papini, Rex 190. rész- (17. évad-)

Linkek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]