Rajesh Koothrappali

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Rajesh Koothrappali
Agymenők-szereplő
Kunal Nayyar.png
Kunal Nayyar, Rajesh Koothrappali megformáló színész
Megszemélyesítője Kunal Nayyar
Titulusa doktor
Lakóhelye Los Angeles
Rajesh Koothrappali az IMDb-n

Rajesh Koothrappali egy kitalált szereplő az amerikai CBS csatorna Agymenők című szituációs komédiájában. A karakter megformálója Kunal Nayyar.

Élete[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Rajesh Koothrappali egy indiai csillagász. Elmondása szerint nagyon szegény, de valójában gazdag családból származik. Apja nőgyógyász Delhiben (aki ráadásul Bentley-vel jár). Az egyik unokatestvére pedig ügyvéd. Családjával webkameráján át tartja a kapcsolatot.

Barátnője nincs, mert szelektív mutizmusban szenved: egy nő jelenlétében képtelen megszólalni, állítása szerint akkor, ha a nő, akinek a közelében van, nem olvad a tömegbe, csinos és jó az illata. Nincs ilyen gondja, ha a nők elvegyülnek a tömegben, vagy ha előtte alkoholt fogyasztott. Viszont egyáltalán nem bírja az alkoholt, egyetlen pohár elfogyasztása után is irritálóan tolakodó és fellengzős lesz. Egy lánytestvére van, Priya, aki jogász Indiában. Egy évad erejéig azonban Amerikába költözött, ahol együtt járt Leonarddal.

Szenvedélyes gyűjtő és képregényimádó.

Munkája[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az egyetemen dolgozik barátaival, ahol csillagászati megfigyeléseket folytat. Ezzel a munkájával bekerült a People magazinba is, mikor egy új kisbolygót fedezett fel, melynek a Planet Bollywood nevet adta.

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]