Radio OP

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Radio OP
Jelmondat: Mehrsprachig, offen, werbefrei
Adatok
Indulás2009
Ország Ausztria
Vételi területFelsőpulyai járás
Székhely7350 Oberpullendorf, Gymnasiumstraße 21
Vétel
Földi sugárzás
Telekom AustriaFM 98,8 MHz. programhely
Online adás
Online hallgatás128kbps minőség
Hivatalos oldal

A Radio OP Burgenland egyetlen helyi, és egyetlen közösségi rádiója. A rádió Felsőpulya (németül Oberpullendorf) város mellől sugároz, a Telekom Austria egyik adótornyáról, az FM 98,8 MHz-es ultrarövidhullámú frekvencián. A vételkörzet lefedi a Felsőpulyai járás nagy részét is, de a határon is átnyúl, fogható többek között Bükön, Kópházán, Sopron egyes területein, Nagycenken, Harkán, Ólmodon.

Kiszolgálás[szerkesztés]

A rádió létezésének fő indoka, hogy ki tudja szolgálni a felsőpulyai gimnázium iskolarádiós tevékenységét, valamint a járásban élő burgenlandi népcsoportokat, így a burgenlandi magyarokat és a burgenlandi horvátokat. Ez utóbbira az 1990-es évek végétől a 2000-es évek elejéig egy kereskedelmi rádió, az Antenne 4 volt hivatott, ám kereskedelmi formában ez nem volt fenntartható, ezért beszüntette adását. Azokon a frekvenciákon a 88.6 Der Musiksender burgenlandi adása hallható manapság, ami szintén tartalmaz népcsoporti műsorokat. Emellett szabad rádióként lehetőséget kap bárki arra, hogy elkészítse saját műsorát akár élőben, akár előre felvett módon.

Műsorok[szerkesztés]

A Radio OP műsortára igen sokszínű. Iskolaidőszaktól függően eltérő a műsorrend nyáron és az év többi részében, valamit folyamatosan kerülnek ki újabb és újabb műsorok, műsorvezetők. Az iskolarádiós tevékenység kiszolgálására este 18:00 óráig van lehetőség, utána a szabad rádiós műsorok kapnak teret: