Prehistorik 2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Prehistorik 2
FejlesztőTitus Interactive
KiadóTitus Interactive
SorozatPrehistorik
Platformok
Kiadási dátum1993
Műfajplatformjáték
Játékmódokegyjátékos videójáték
Adathordozódigitális terjesztés
A Prehistorik 2 weboldala
SablonWikidataSegítség

Prehistorik 2 egy számítógépes játék, amelyet a Titus Interactive fejlesztett és adott ki DOS-ra és Amstrad CPC-re.

A játék menete[szerkesztés]

A játékban az elődhöz, a Prehistorikhoz hasonlóan a játékos egy ősembert irányít, akinek élelmet kell gyűjtenie, miközben különféle állatok állják útját.[1] A játék célja, hogy ugrálva és futva végighaladjunk a pályán és az utunkba kerülő ellenségeket agyonüssük egy bunkóval. Pontokat az ellenségek megölésével, illetve a pályán elhelyezett tárgyak (például ételek, gyémántok, játékok) összeszedésével szerezhetünk.[2]

Az irányítás nagyon egyszerű, a négy nyílbillentyű az ősember mozgatására, míg a szóköz gomb a támadásra szolgál.

Az első résszel ellentétben itt nem szükséges megfelelő mennyiségű élelmet összeszedni, hanem egy öngyújtó megszerzésével a következő szintre léphetünk.

Érdekességek[szerkesztés]

A játékot a készítők rendkívüli részletességgel alkották meg. Például, ha a játékos hosszú ideig fut, majd megáll, az ősember zihálni kezd. A pályákon nagy mennyiségű elrejtett élelem található, amelyet a megfelelő helyek megütésével tehetünk szabaddá. A játékban számos titkos funkció is található, például egy bizonyos billentyű-kombinációval megjeleníthető a stáblista, a játék megnyerése után pedig a fejlesztőcsapatról tekinthetünk meg nyaralási fotókat.[3]

A játékban összesen tíz pálya található, illetve a második, harmadik és negyedik pályák után egy-egy bónusz pálya, amelyen ellenségek nem, csupán ételek találhatók.

1996 óta a játék elindításakor a program konstatálja, hogy a játék még mindig működik az aktuális évben. A játék által kiadott pályakódok gépről-gépre változnak, így ellehetetlenítve a kódok terjesztését a játékosok között.

Átiratok[szerkesztés]

A játék 1993-as, DOS-ra történő kiadása után megjelent két évvel Amstrad CPC-re, majd ugyanebben az évben Super Nintendo Entertainment System konzolra, illetve – kissé leegyszerűsítve – Game Boy-ra is. Ezután Game Boy Advance-hez, végül pedig 2010. február 15-én, a SNES verziót alapul véve, DSiWare-hez is kiadták az ekkorra már klasszikussá vált játékot.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Prehistorik 2 című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Prehistorik 2 - nepřátelé. [2012. március 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. november 3.)
  2. Prehistorik 2 - věci a objekty. [2012. március 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. november 3.)
  3. Hollyday in Meyrues! Some weird holiday pictures are shown when you finish Prehistorik 2!. [2016. március 3-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. november 3.)

További információk[szerkesztés]