Predictable

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Delta Goodrem
Predictable
kislemez a(z) Innocent Eyes albumról
B-oldalHappy Xmas (War Is Over)
Megjelent2003. november 28. (Ausztrália)
FormátumCD
FelvételekMansfield Lodge, Los Angeles, Metropolis Audio, Melbourne, 2003
StílusPoprock
Hossz3:39
KiadóEpic Records
SzerzőKara DioGuardi, Delta Goodrem, Jarrad Rogers
ProducerJohn Fields
Delta Goodrem-kronológia
Not me, not IPredictableThrow it away
SablonWikidataSegítség

A Predictable egy pop-rock stílusú dal, melyet Kara DioGuardi, Delta Goodrem és Jarrad Rogers írtak. 2003 végén jelent meg a kislemez, mely az ausztrál ARIA listán első helyezést ért el, ezzel Delta ötödik number-one kislemez sikerét könyvelhette el.

Munkálatok[szerkesztés]

John Fields volt a dal zenei producere, és a dal eredeti demo verziója sokban különbözött az elkészült végleges változattól. Delta úgy érezte, hogy sokkal rockosabb hangzás illene a számhoz, ezért kérte Fields segítségét. A dalt az énekesnő kiadója választotta utolsó kislemezdalnak, amely a bemutatkozó Innocent Eyes nagylemezen található meg.

Delta betegsége miatt, a kislemezt kis mértékben tudták csak népszerűsíteni, de ennek ellenére sikerült az eladási listák élére kerülnie. Nyolc hétig szerepelt a Top 10-ben, és a 17. legtöbb példányszámban eladott kislemez volt Ausztráliában 2003-ban.

Mivel az énekesnő kezelésekre járt betegsége miatt, a dalhoz nem tudtak videóklipet forgatni, ezért egy élő fellépésen rögzített videóanyagot használtak fel a klip elkészítése során.

Dallista[szerkesztés]

  • Predictable – 3:39
  • Happy Xmas (War Is Over) – 4:36
  • Here I Am" (Piano & Cello version) – 4:23

Helyezés a kislemezeladási listán[szerkesztés]

Lista (2003) Helyezés
Ausztrália ARIA kislemezlista 1

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Predictable című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.