Poseidon: Master of Atlantis

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Poseidon: Master of Atlantis
FejlesztőImpressions Games
KiadóSierra Entertainment
Sorozatvárosépítőjáték-sorozat
PlatformokMicrosoft Windows
Kiadási dátumUSA 2001. június 25.
Európa 2001. augusztus 24.
Műfajvárosépítő játék
Játékmódokegyjátékos videójáték
AdathordozóCD
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
Windows 95/98
SablonWikidataSegítség

A Poseidon: Master of Atlantis a történelmi városépítőjáték-sorozat eleme, mely az ókori Görögországban játszódik. A játék a Zeus: Master of Olympus bővítménye, kiegészült az atlantiszi témával és két új istennel. Fejlesztője az Impressions Games, kiadta a Sierra Entertainment. Az Egyesült Államokban 2001 júniusában, a PAL rendszerű országokban 2001 augusztusában jelent meg.[1]

A játék menete[szerkesztés]

Az előző játékhoz hasonlóan a játékos utak és házak építésével kezdi el a játékot, majd az alapvető szükségleteket kell megteremtenie: ételt, vizet és az épületek karbantartóit. A játék folyamán a lakosság igénye egyre nagyobb lesz, további épületek építésére lesz szükség ahhoz, hogy a lakosság száma növekedjen. A játékban más városokkal lehet kereskedni, szövetségeseket lehet szerezni és az ellenségeket együtt lehet megtámadni a közös cél érdekében.

Nehézségi szintek[szerkesztés]

Míg a legtöbb játékban két vagy három nehézségi fokozat van, mind a Zeus, mind a Poseidon öt szinten játszható, kezdő, halandó, hős, titán és olimpikon szinten. Minden szinten egyre kevesebb pénz áll rendelkezésre, és egyre nagyobb az esélye az istenek vagy más ellenségek támadásának.

Fogadtatás[szerkesztés]

A játék 75 és 88 pont közötti értékelést kapott az értékelő weboldalakon.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Zeus Official Expansion: Poseidon. mobygames.com. [2011. február 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. május 16.)

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Poseidon: Master of Atlantis című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.