Peter vagyok, tudok egy viccet (Family Guy)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Peter vagyok, halljátok a hangom (Family Guy) szócikkből átirányítva)
Peter vagyok, tudok egy viccet
Family Guy
2. évad, 8. epizód
Eredeti címI Am Peter, Hear Me Roar
VendégszereplőCandice Bergen, Faith Ford
ÍróChris Sheridan
RendezőMonte Young
Gyártási szám2ACX02
Első sugárzás2000. március 28.
Első sugárzás Magyarországon2008. október 29.
Kronológia
ElőzőA király halott
KövetkezőHazug haldoklás
Epizódlista

A Peter vagyok, tudok egy viccet (angolul I Am Peter, Hear Me Roar, további ismert magyar címe: Peter vagyok, halljátok a hangom) a Family Guy második évadjának a nyolcadik része. Összességében ez a tizenötödik rész. Az epizódot először az amerikai FOX csatorna mutatott be 1999. március 28-án, a hetedik epizóddal egy napon. Magyarországon a Comedy Central mutatta be 2008. október 29-én.

Alább a cselekmény részletei következnek!

Cselekmény[szerkesztés]

Peter és a szomszédjai egy reklám levelet találnak a postaládájukban, mely szerint kapnak egy hajót, ha megnéznek egy prezentációt. Az előadás utáni erősen nyomulós személyes konzultáción Peter végül elcseréli a hajót egy titok dobozra, amelyben két jegyet találnak egy kabaréra. Az előadáson Peter alaposan lerészegedik, beszól az előadónak, aki átengedi a helyét a színpadon. Rövidke kis előadása előtt, melyben végig a közönséget gyalázza, fejjel lefelé a zsebébe tesz egy sörösüveget, mely kifolyik a zsebében. A közönség azt hiszi, hogy bevizelt, és ezen jót nevet, a részeg Peter meg úgy értelmezi, hogy tetszik nekik az előadása.

Peter felbuzdulva a vélt sikerén, szexista viccet mesél munkahelyén a Kockafej Játékgyárban, mellyel kolléganőjénél, Sarah Bennetnél kimeríti a szexuális zaklatás tényállását. Sarah ügyvédnője, Gloria Domina felajánlja, hogy ejtik a vádakat, ha Peter elmegy egy munkahelyi érzékenységi tréningre. A tréning hatástalan, így egy női lelkigyakorlatra kell mennie. A gyakorlat alatt továbbra is érzéketlennek megjegyzéseket tesz, míg nem megtapasztalja azt a fájdalmat, amivel a nők szülés során találkoznak, mikor is egy fáról leesve az alsóajka a fejére szorul.

Két hét múlva hazatérve, erősen feminin módon viselkedik, melyre Chris meg is jegyzi, hogy „Bazz, a fater bebuzult”. Először Loisnak tetszik Peter érzékeny természete, de hamarosan belefárad. (Peter több időt a tükör előtt, terhességi tesztet csinál, leszidja Loist, mert vacsorát csinál a férjének, mellvizsgálatot tart, amikor Lois a testéről beszél, sőt megpróbálja szoptatni Stewie-t, amikor Lois nem figyel.) Lois kétségbeesésében Peter barátaitól próbál segítséget kérni. Quagmire-hez megy, akinek elpanaszolja, hogy Peter nem kezeli nőként. Barátai hiába próbálják visszazökkenteni őt a régi kerékvágásba. Cleveland elviszi egy fekete felvonulásra, ahol Peter nyilvánosan bejelenti, hogy miattuk van bűnözés és erőszak, és ők teszik tönkre a társadalmat. Petert megkergetik, mert a kijelentései miatt rasszistának hiszik.

A női akció koalíció adományozó estjén Gloria azt mondja Loisnak, hogy az életvitele miatt nem tisztelte Peter a nőket. Erre Lois emlékezteti őt, hogy ő feminista, de a feminizmus a választásról szól, és ő döntött úgy, hogy ő anya és feleség lesz. Gloria azt találja mondani a gyerekeiről, hogy biztos elfuserált kölykök. Ezen a két nő összeverekszik, mely során letépik egymásról a ruhákat. A látványtól felizgulva Peter hazasiet Loisszal, hogy szerelmeskedjenek. Amikor befejezik, Lois áradozik, hogy milyen jó volt. A hangjától összerezzen Peter, aki már el is felejtette, hogy ő is ott van a szobában. Megkéri Loist, hogy csináljon egy szendvicset, amely megnyugtatja Loist, hogy visszatért férje normális énje.

Külső hivatkozások[szerkesztés]