Pardubicei járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pardubicei járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületPardubicei kerület
Rendszám
  • PU
  • PA
Földrajzi adatok
IdőzónaCET, UTC+1
Elhelyezkedése
Pardubicei járás (Csehország)
Pardubicei járás
Pardubicei járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 50° 02′ 16″, k. h. 15° 46′ 51″Koordináták: é. sz. 50° 02′ 16″, k. h. 15° 46′ 51″
A Wikimédia Commons tartalmaz Pardubicei járás témájú médiaállományokat.
A Pardubicei járás

A Pardubicei járás (csehül: Okres Pardubice) közigazgatási egység Csehország Pardubicei kerületében. Székhelye Pardubice. Lakosainak száma 168 386 fő (2009). Területe 880,09 km².

Városai, mezővárosai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a mezővárosok dőlt, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

BarchovBezděkovBorekBřehyBrlohBukovina nad LabemBukovina u PřeloučeBukovkaBýšťČasyČeperkaČepíČerná u BohdančeCholticeChotečChrtníkyChvaleticeChvojenecChýšťDašiceDolanyDolní ŘediceDolní RoveňDřítečDubanyHlavečníkHoliceHolotínHorní JeleníHorní ŘediceHrobiceJankoviceJaroslavJedousovJeníkoviceJezbořiceKasaliceKladruby nad LabemKojiceKostěniceKřičeňKuněticeLabské ChrčiceLány u DašicLázně BohdanečLibišanyLipolticeLitošiceMalé VýklekyMikuloviceMokošínMorašiceMoravanyNěmčiceNeratovOpatovice nad LabemOstřešanyOstřetínPardubicePlchPoběžovice u HolicPoběžovice u PřeloučePodůlšanyPravyPřeloučPřelovicePřepychyRábyŘečany nad LabemRohovládova BěláRohozniceRokytnoRybitvíSelmiceSemínSezemiceSlepoticeSopřečSovoluskySpojilSrchSrnojedyStaré HradištěStaré JesenčanyStaré ŽdániceStarý MateřovStéblováStojiceStrašovSvinčanySvojšiceTetovTřebosiceTrnávkaTrusnovTurkoviceUherskoÚhřetická LhotaÚjezd u PřeloučeÚjezd u SezemicUrbaniceValyVápnoVelinyVeselíVlčí HabřinaVolečVyšehněviceVysoké ChvojnoŽáraviceZdechoviceŽivanice

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Pardubice District
A Wikimédia Commons tartalmaz Pardubicei járás témájú médiaállományokat.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Pardubice District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Pardubice című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.