Paradihány

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Paradihány
A Simpson család
11. évad, 5. epizód
Eredeti cím E-I-E-I-D'oh
Író Ian Maxtone-Graham
Rendező Bob Anderson
Gyártási szám AABF19
Első sugárzás 1999. november 7.
Kronológia
ElőzőRémségek Simpson háza 10
KövetkezőA 300 pont

A Paradihány (eredeti címén: E-I-E-I-D'oh) Simpson család című rajzfilmsorozat 11. évadjának ötödik epizódja. Amerikában 1999. november 7-én mutatták be. Magyarországon 2001. december 8-án mutatta be a Viasat3.

Tartalom[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Homér a moziban egy Zorró-filmet lát, ahol a főhős kihívja párbajra az ellenségeit. Homérnek ez annyira megtetszik, hogy amikor a film után a helyi rosszfiú, Snake leszólja Marge-ot, akkor fog egy kesztyűt, pofon vágja vele a fiút, aki elfut, hogy kibújjon a párbaj elől.

Ezután Homér mindenhol beveti a kesztyűt, emiatt ingyen sört kap Moe-nál, Hibbert doktor nem adja be az injekciót stb., mígnem a Kvie-E-Mart-ban emberére akad, egy texasi elfogadja a kihívást. Másnapra Homér teljesen kétségbeesik, így Marge-ék mentik ki, a család a nagypapa rég elhagyott vidéki házához menekül.

Homérék megpróbálkoznak a farmerkedéssel, de a terméketlen talajban semmi sem terem. Ekkor egy telefon után Lenny küld egy csomag plutóniumot az erőműből, amivel együtt Simpson a vetőmagot is elveti. Másnap érdekes növény terem, kívülről paradicsom, belül azonban dohány.

Az új termény senkinek sem ízlik, de azonnal rászoknak a nikotin tartalma miatt. Homérnak jól megy az üzlet, aki egyszer már megkóstolta az új növényt, a paradihányt (paradicsom-dohány), az véglegesen rászokik, és visszatérő vásárló lesz.

A dohánylobbi is felfedezi Homért, egy 150 millió dolláros ajánlatot tesz az új növényre, de Simpson inkább 150 milliárd dollárt szeretne, erre kidobják. Homér nem bánkódik, hisz tudja, hogy a sok növényből így is gazdag lesz.

Bekövetkezik azonban a tragédia, kóbor állatok, szarvasmarhák, birkák, juhok lelegelik az egész paradihány termést, Homér csak egy tövet tud megmenteni, amit cserépbe ültet. Az elvonás tüneteit mutató állatok azonban megtámadják a farmot, és Simpson kezéből ellopja az utolsó növényt is a lobbi egyik női tagja.

A család hazatérve a házuknál találja a texasit, aki megmérkőzik Homérral. Simpson megsebesül a karján, Lisa kórházba akarja vinni, de Homér előbb nekiesik Marge húsos lepényének.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!