Opavai járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Opavai járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületMorva-sziléziai kerület
RendszámOP
Földrajzi adatok
IdőzónaCET, UTC+1
Elhelyezkedése
Opavai járás (Csehország)
Opavai járás
Opavai járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 49° 56′ 20″, k. h. 17° 54′ 09″Koordináták: é. sz. 49° 56′ 20″, k. h. 17° 54′ 09″
A Wikimédia Commons tartalmaz Opavai járás témájú médiaállományokat.
Az Opavai járás

Az Opavai járás (csehül: Okres Opava) közigazgatási egység Csehország Morva-sziléziai kerületében. Székhelye Opava. Lakosainak száma 179 152 fő (2009). Területe 1113,11 km².

Városai, mezővárosai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a mezővárosok dőlt, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

BěláBohuslaviceBolaticeBranka u OpavyBratříkoviceBřezováBrumoviceBudišov nad BudišovkouBudišoviceČermná ve SlezskuChlebičovChuchelnáChvalíkoviceDarkoviceDěhylovDobroslaviceDolní BenešovDolní ŽivoticeHáj ve SlezskuHaťHlavniceHlubočecHlučínHněvošiceHolasoviceHrabyněHradec nad MoravicíJakartoviceJezdkoviceKobeřiceKozmiceKravařeKružberkKyjoviceLhotka u LitultovicLitultoviceLudgeřoviceMarkvartoviceMelčMikolajiceMladeckoMokré LazceMoraviceNeplachoviceNové LubliceNové SedliceOldřišovOpavaOticePíšťPustá PolomRadkovRaduňRohovŠilheřoviceSkřipovSlavkovSlužoviceSosnováŠtábloviceStaré TěchanoviceStěbořiceŠtěpánkoviceŠtítinaStrahoviceSudiceSvatoňoviceTěškoviceTřebomUhlířovVelké HeralticeVelké HošticeVětřkoviceVítkovVřesinaVršoviceZávada

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Opava District
A Wikimédia Commons tartalmaz Opavai járás témájú médiaállományokat.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Opava District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Opava című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.