Odaát regények és könyvek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az Odaát című amerikai természetfeletti sorozathoz többféle könyvet is kiadtak és adnak a jövőben. Köztük van különböző szerzők által írt regények, a sorozathoz szorosan kapcsolódó kézikönyvek, és az Odaát világával foglalkozó egyéb kiadványok.

Regények[szerkesztés]

Mint ahogy sok más sorozatnál is megszokott (pl.: Monk, Bűbájos boszorkák), az Odaát is megjelent regény formájában, melyet különböző írók alkotnak. Az első könyv a „Nevermore” (Soha többé) címet viseli, és Keith R.A. DeCandido tollából származik. A kötet az amerikai Harper Collins kiadó jóvoltából került 2007. augusztus 1-jén a polcokra.

A regények történetei cselekmény szempontjából különáll a sorozattól, tehát az epizódokban nem találunk utalást a könyv cselekményeire. Azonban a regény eseményeit erősen befolyásolják a sorozat részei, tehát említést tesznek korábbi történésekről.

Az Odaát-regények listája[szerkesztés]

Kép Eredeti cím / Magyar jelentése Adatok
Nevermore

/ "Soha már"

Sam és Dean a New York-i Bronxba utazik, hogy utánajárjanak egy rocker szellemjárta házának. Azonban egyéb más gyilkosságokra is felfigyelnek, melyek rendkívül hasonlítanak a környéken élt Edgar Allan Poe horrortörténetére…

Witch's Canyon

/ "Banya kanyon"

Egyéb kiadványok[szerkesztés]

Az Odaát világához kapcsolódóan a regényeken kívül más nyomtatványokat is adnak ki. Ilyenekhez sorolható "Könyv az Odaát szörnyeiről, szellemeiről, démonairól és zombijairól" című kiadás, amely a történetben fellelhető természetfeletti lényekről ad részletes leírást, képekkel és egyéb információkkal gazdagítva, és kiegészítve addigi tudásunkat. Érdekesség, hogy Sam és Dean sorozatbeli jegyzeteit is megtaláljuk a könyvben.

Készülnek továbbá az Odaát évadaihoz írt hivatalos kézikönyvek is, melyet exkluzív interjúkkal, fényképekkel, kulisszatitkokkal, teljes epizódismertetőkkel és a színészekről készült színes fotókkal tettek még érdekesebbé és izgalmasabbá a lelkes olvasó számára az alkotók.

Egyéb odaátos kiadványok listája

Kép Eredeti cím / Magyar jelentése Adatok
The Supernatural Book of Monsters, Spirits, Demons, and Ghouls /

"Könyv az Odaát szörnyeiről, szellemeiről, démonairól és zombijairól"

Supernatural – The Official Companion Season 1 /

"Odaát – A hivatalos kézikönyv 1. évad"

Supernatural – The Official Companion Season 2 /

"Odaát – A hivatalos kézikönyv 2. évad"