Németh Juci

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Németh Juci
SzületettNémeth Judit
1977május 3. (46 éves)
Kapuvár
Foglalkozásaénekesnő, zenész, zeneszerző, riporter

SablonWikidataSegítség

Németh Juci (Németh Judit) (Kapuvár, 1977. május 3. –) magyar énekesnő, zenész, zeneszerző, riporter.

Életrajz[szerkesztés]

Kapuváron született. Óvónőképzőt, tanárképzőt és zeneiskolákat végzett. A kapuvári, rábaközi gyökerekkel rendelkező lánynak a helyi kórus, a tanárok, a gyerekzenekarok adtak először fellépési lehetőséget. Hét éven át az Anima Sound Systemben énekelt, a zenekar három lemezen, az Anima-n, a Gipsy Sound Clash-en és az Aquanistan-on működött közre. Filmezett Jancsó Miklóssal (Ede megevé ebédem), riporter és műsorvezető lett a Magyar Televízió Kultúrház című műsorában, a Tápszínház társulatával a színházi életbe is belekóstolt.

Dolgozott a Kispál és a Borzzal és a Žagarral, rendszeres vendége a Kiscsillagnak. Dolgozik a Budapest Bárral.

Juci 2006-ban hosszabb időre kiutazott Londonba, ahol rengeteg élményt és inspirációt gyűjtött. Ott barátkozott össze Vasaló Áronnal és Faragó Tamással, majd hazatérése után 2008 januárjában összehozta saját zenekarát, amelynek a Nemjuci nevet adta. A zenekarban a Rémember együttes két tagja, Vasaló Áron (dob) és Matyijő (basszusgitár), valamint Faragó Tamás (gitár) adja az alapot Juci hangjához.

A Budapest Bár produkcióiban is szerepel. Kiss Tiborral (Quimby) a Szívemben bomba van című korabeli slágert énekelte el. Óriási sikere van Harangozó Teri régi slágerével, az Ördögtánccal.

Párja G. Szabó Hunor zenész. Kislányuk 2018-ban született.[1]

Pályafutása[szerkesztés]

Filmszerepek[szerkesztés]

  • Könyveskép - A rendőrség ismét nyomoz Lavina professzor ügyében (epizód) (2007)
  • Feszti Körkép - Fesztiváljáró kulturális magazin - műsorvezető

Színházi szerepek[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Németh Juci: 20 éve pörgök, de júliustól egy ideig nincs több koncert”, Music & Me, 2018. június 10. (Hozzáférés ideje: 2018. november 10.) (hu-HU nyelvű) 

Források[szerkesztés]