Nemere (vitorlázógép)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Nemere háromnézeti rajza

A Nemere egy 1936-ban készült együléses teljesítmény-vitorlázógép. A repülőgépet Rotter Lajos tervezte Samu Béla segítségével. A kivitelezés Hehs Ákos irányításával Székesfehérváron történt. Az első felszállásra július 25-én került sor. A repülőgép a HA 4001 lajstromjelet kapta.

A Nemerét az 1936-os berlini olimpia mellett szervezett vitorlázórepülő-bemutatóra készítették. A bemutató rendkívül sikeres volt: 1936. augusztus 12-én Rotter az új géppel Berlinből Kielbe, a vitorlás versenyszámok helyszínére repült, és ez a 3 óra 53 perc alatt végrehajtott 326,5 kilométeres távrepülés az év leghosszabb távrepülése volt.

Az olimpia után a gép a hármashatárhegyi repülőtérre került, ahol 1937-ben egy felszállás során megsérült. A sérüléseket az Aero Ever esztergomi telepén javították ki, és itt egyúttal kisebb átalakításokat is végeztek a Nemerén. A gép a háború során kisebb sérüléseket szenvedett, amelyeket Diósgyőrben hoztak helyre. Ezt követően a gép a Budaörsi repülőtérre került, majd 1948-ban a politikai ideológia áldozata lett. Előbb elégették, majd a fémalkatrészeinek maradványait beolvasztották, valamint elrendelték az összes tervrajz megsemmisítését. Az indoklás az volt, hogy a gép „Hitlernek pózolt” az 1936-os kieli bemutatón. Csak a tervező feleségnek a halála után került elő a gép egyetlen fennmaradt tervrajza, maga Rotter abban a tudatban halt meg, hogy az összeset megsemmisítették.[1]

Szerkezeti kialakítása[szerkesztés]

A Nemere együléses, vállszárnyas, teljesen zárt törzsű vitorlázó repülőgép volt. A szárny két részből állt és csapszegekkel kapcsolódott a mintegy egy méter szélességű szárnycsonkhoz. A pilótafülkét hátrafelé nyíló, szükség esetén ledobható plexitető borította; ehhez volt rögzítve a gumiszivacsba ágyazott műszerfal, valamint a sebességmérő Pitot-csöve is. Leszálláskor a gép a pilótafülke alatti csúszótalpon, illetve egy rugóacélból készült farokcsúszón ért földet, de a felszálláskor a kisebb ellenállás érdekében a törzs első része alá egy, az elemelkedés után leoldható kerék-pár került.

A Nemere sajátossága volt az állítható középhelyzetű csűrő. A pilóta repülés közben a csűrőket le tudta engedni. Ez a csűrők működését nem befolyásolta, viszont megváltoztatta a szárny íveltségét.

Műszaki jellemzők[szerkesztés]

A „Nemere”
  • Tömeg: 340 kg
  • Hasznos terhelés: 100 kg
  • Fesztáv: 20 m
  • Szárnyfelület: 23 m²
  • Legjobb siklószám: 26
  • Legkisebb merülősebesség: 0,63 m/s

Újjáépítés[szerkesztés]

Az Albatrosz Repülő Egyesület és a Régi Magyar Vitorlázórepülő Sportalapítvány 2016-ban közös projektet indított a Nemere újjáépítésére. A cél az, hogy Rotter megkerült tervrajza alapján az egyedi telesítmény-vitorlázórepülőgépből egy új, az eredetivel megegyező, repülni képes példányt építsenek.[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Bertók T. László: Álmodni lehet!. Magyar Nemzet, 2019. szeptember 7. [2023. január 31-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2023. június 12.)
  2. Csordás Csilla: Kihívás és élmény a Nemere építése - beszélgetés Józsa Dáviddal és Kiss Benjáminnal. Székesfehérvár Városportál, 2021. április 28. (Hozzáférés: 2023. június 12.)

Források[szerkesztés]