Natalja Mihajlovna Vogyanova

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Natalia Vodianova szócikkből átirányítva)
Natalja Mihajlovna Vogyanova
Natalja Vogyanova 2009-ben
Natalja Vogyanova 2009-ben
Életrajzi adatok
Született1982február 28. (42 éves)
Szovjetunió Gorkij
Nemzetiségeorosz
Gyermekei
  • Lucas Portman
  • Neva Portman
  • Viktor Portman
Foglalkozásamodell
Jellemzői
Magassága1,76
Súlya52 kg
Méretei
Általános méretei87-63-89
Ruhaméret4 US/34 EU/6 UK
Cipőméret38
Szemszínekék
Natalja Mihajlovna Vogyanova weboldala
Natalja Mihajlovna Vogyanova az IMDb-n
A Wikimédia Commons tartalmaz Natalja Mihajlovna Vogyanova témájú médiaállományokat.

Natalja Mihajlovna Vogyanova (oroszul: Наталья Михайловна Водянова; Gorkij, 1982. február 28.) orosz topmodell, színésznő. Jelenleg Párizsban él.

Élete[szerkesztés]

A Szovjetunióban, Gorkijban (most Nizsnyij Novgorod) született. Natalja kiskorában az édesanyjával élt és két testvérével Krisztyinával és Okszanával éltek együtt nagy szegénységben. Egyik húga fogyatékossággal jött a világra. Édesapja elhagyta őket. Tinédzserkorában a lány mindig segített édesanyjának gyümölcsöt árulni a piacon. Majd később egyik jó barátjával létrehoztak egy saját gyümölcs standot.

Karrier[szerkesztés]

Modell[szerkesztés]

A piacon, ahol gyümölcsöket adott el, sokan észrevették különleges szépségét. Tizenöt évesen beiratkozott egy modellakadémiára. Egy feltételt támasztottak: három hónapon belül meg kellett tanulnia angolul. Párizsba költözött és szerződést írt alá a Viva Models Management-tel.

Gucci parfümjeit reklámozta és 200 divatbemutatón lépett kifutóra. Olyan világmárkáknak modellkedett, mint Givenchy, Calvin Klein, Louis Vuitton, Yves Saint-Laurent, L’Oréal, David Yurman, Marc Jacobs, Stella McCartney, Versace, Diane von Fürstenberg, Chanel, Guerlain, Etam és mások.

2003 szeptemberében szerepelt először a brit Vogue címlapján. Összesen hétszer kérte fel a Brit Vogue, hogy szerepeljen a címlapon.

2009 tavaszán az Etam francia fehérneműgyártó cég hároméves szerződést kötött Vogyanovával, amelynek értelmében ő lett az Etam márkanagykövete. Hetedik legjobban kereső topmodell a világon a models.com szerint.

2009. december 12-én őt jelölték a Socsi 2014 téli olimpia egy nagyköveteként.


2010-ben megjelent a vancouveri olimpia záróünnepségén. A Tatlerben a legjobban öltözöttek Top-10-es listájában is szerepel.

A 2018-as labdarúgó-világbajnokság döntőjében Philipp Lahm német világbajnok labdarúgó és Vodianova vitte be a pályára a vb-trófeát.[1][2]

Színjátszás[szerkesztés]

2001-ben szerepet kapott Roman Coppola CQ című filmjében. 2009 májusában ő volt az egyik házigazdája az Eurovíziós Dalfesztiválnak. 2010-ben ő játszotta Medusa-t a Titánok harca című filmben. 2010-ben megkapta a Belle du Seigneur egyik szerepét.

Magánélet[szerkesztés]

2001 19 évesen beleszeretett Justin Portmanbe, egy angol dúsgazdag arisztokratába. Ebben az évnek novemberében már össze is házasodtak. Ekkor már 8 hónapos terhes volt, első fiuk, Lucas Alexander 2001 decemberében született.

2002-ben egyházi szertartásra is sor került Szentpéterváron ahol Tom Ford ruhát viselt. 2006. március 24-én megszületett kislányuk Neva, akit a Néva folyóról neveztek el. 2007. szeptember 13-án második fiuk Viktor. Őt Natalja nagyapjáról nevezték el mivel mikor apja elment ő segített felnevelni őket.

2010-ben megromlott kapcsolata férjével. 2011 juniusában bejelentették, hogy véglegesen elváltak.

Jelenleg Antoine Arnaultal van kapcsolatban aki a Louis Vuttion luxusmárka kommunikációs vezetője. Jelenleg Párizsban él együtt három gyermekével.

Stílusikon, érdekességek[szerkesztés]

  • Natalja hozta újra divatba a hullámos hajat, és a bőrnadrágot.
  • A divat világában úgy ismerik (ismerték meg), mint azt a lányt, aki szült egy gyereket, aztán két hétre rá már újra a kifutón sétált, hibátlan alakjával, mintha semmi sem történt volna.
  • nem is olyan régen a beceneve Supernova volt.
  • West Sussexben is található egy kastélyuk.
  • Végtelenül ambiciózus fajta (hangzott el egy interjújában)
  • Két éve, Moszkvában egy jótékonysági estet szervezett.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]