Mystic Arcana

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mystic Arcana
KiadóMarvel Comics
OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Formátumpuhaborítós
Megjelent számok2
Alkotók
ÍróLouise Simonson
Roy Thomas
Jeff Parker
C.B. Cebulski
David Sexton
RajzolóSteve Scott
Tom Grummett
Juan Roman Cano Santacruz
Phil Noto
Eric Nguyen
TusrajzPaul Fernandez Fonts
Phil Noto
SzínezőPeter Pantazis
Michelle Madsen
Wil Quintana
Phil Noto
BetűkDave Lanphear
Nate Piekos

A Mystic Arcana egy, a Marvel Comics kiadásában megjelenő, négyrészes mini-képregénysorozat, melynek első száma 2007 júniusában jelent meg. A sorozat írója az ismert tarot-kártya tervező David Sexton aki, mellett a sorozat négy számában négy másik író is közreműködik. A minisorozat különálló történeteinek főhősei a Marvel-univerzum mágikus képességekkel rendelkező négy szereplője; Varázs, a Fekete Lovag, a Skarlát Boszorkány és Nico Minoru.

A megjelenés története[szerkesztés]

A minisorozat megjelenését a 2007-es New York Comic Con-on jelentette be a Marvel Comics. A képregény egyik írója, David Sexton nyilatkozata szerint a történetek arra hivatott, hogy lefektesse a mágia alapjait és szabályait a Marvel-univerzumban, ahogyan azt az Annihilation sorozat tette a Marvel földönkívüli szereplőivel. A sorozat négy főszereplőjét úgy választották ki, hogy azok tarot-kártyák Kis Arkánumának egy-egy „színét” és a négy elemei erő egyikét szimbolizáljanak. Ennek megfelelően Varázs a kardokat és a levegőt, a Fekete Lovag az érméket és a földet, a Skarlát Boszorkány a kelyheket és a vizet, Nico Minoru pedig a pálcákat és a tűzet[1] jeleníti meg.

A sorozatot megelőzően jelent meg a Marvel hivatalos kézikönyvének, az OHOTMU-nak Mystic Arcana: The Book of Marvel Magic című kiadása.

Források[szerkesztés]

  1. NYCC’07/D2: Marvel Magic gets spotlight in Mystic Arcana. Newsarama, 2007. február 24. [2007. október 13-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2007. augusztus 3.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]