MyISAM

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
MyISAM
FejlesztőOracle Corporation
Programozási nyelvC
Operációs rendszermulti-platform
KategóriaAdatbázis motor
LicencGNU General Public License
A MyISAM weboldala

A MyISAM volt a MySQL relációsadatbázis-kezelő rendszer alapértelmezett tárolási motorja az 5.5-ös verzió előtt.[1] A régebbi ISAM kódon alapul, de sok hasznos kiterjesztése van. A MyISAM fő jellemzője, hogy hiányzik belőle a tranzakciók támogatása. A MySQL 5.5-ös verziótól váltott az InnoDB motorra, hogy biztosítsa a referencia integritás megszorítások, és a magasabb szintű párhuzamosságot.

Minden MyISAM tábla tárolása három fájlban a lemezen történik. A fájlok neve a táblák nevével kezdődik és kiterjesztése mutatja meg a fájl típusát. A MySQL .frm fájlt használ a tábla definíció tárolására, de ez a fájl nem része a MyISAM motornak; e helyett része szervernek. Az adatfájl kiterjesztése .MYD (MYData). Az index fájlnak .MYI (MYIndex) a kiterjesztése.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Archivált másolat. [2012. szeptember 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. szeptember 15.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a MyISAM című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.