Mikkel Kessler

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mikkel Kessler
MikkelKessler2012.jpg
Született 1979 március 1.
Dánia, Koppenhága
Nemzetisége dánia Dánia
Foglalkozása ökölvívó

Mikkel Kessler (Koppenhága, Dánia, 1979. március 1.) dán ökölvívó. Beceneve Viking harcos.

2010. április 24-én a brit Carl Froch legyőzésével megszerezte a Boksz Világtanács (WBC) világbajnoki címét.

Super Six[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Először Andre Ward ellen küzdött, 2009 november 21-én a WBA középsúlyú Super bajnokságon, a Super Six World Boxing Classic-on. Ekkor Kessler elvesztette bajnoki címét. A harc a tizenegyedik menetben ért véget, a Ward véletlen fejelései által Kessler arcán keletkező sérülések miatt. A hatalmas verést kapó Kessler szeme végül a 11. menetben olyan rossz állapotba került, hogy a bíró lepontoztatta a meccset, amit technikai döntéssel (97-93, 98-92, 98-92) Andre Ward nyert meg.

Kessler a következő meccse Carl Froch ellen volt, aki a nem sokkal korábban vette el a Boksz Világtanács WBC nagyközépsúlyú címét Andre Dirrell-től. 2010 április 24-én Kessler megmutatta a világnak a tudását és a szívósságát. Kemény, de tisztességes mérkőzésen egyhangú pontozással győzte le Nagy-Britannia veretlen világbajnokát Carl Froch-ot. A mérkőzés "klasszikus" volt és "az egyik legjob a dán ökölvívás történetében". A 12 menetes meccsen Kessler egyhangú pontozással 117-111, 115-113, 116-112 arányban győzött. Ezzel Kessler lett a WBC világbajnoka, Froch pedig 26 győzelem után veszítette el veretlenségét.

Andre Ward később, a fightnews.com-nak adott interjúban méltatta Kesslert. Ward azzal folytatta, hogy kifejezetten csodálatja Kessler karrierjét, és eloszlatott minden bírálatot a Kessler felett aratott győzelmét követően. "Az emberek le akarják írni Mikkel Kesslert a harcunk miatt, de ő már bizonyított. Ő már bizonyította, hogy ha elveszíti a címet tudja, visszajön, és ismét bajnok lesz. Egyfolytában mondják, hogy bárki képes háromszor elnyerni a világbajnoki címet, és csak két verteséget szenvedni. Ő egy nagy harcos, és nagyon tisztelem őt."

Augusztus 25-én Kessler bejelentette, hogy visszalép a Super Six tornától a szeme állapotának romlása miatt. A dán szeme a Ward elleni küzdelemben károsodott. Az Ekstra Bladet újság szerint, Kessler kijelentette, hogy kettős látása van. Az orvosok tanácsára, kilenc hónapos kényszerszünetet tart. A WBC elvette tőle az övét és Szuperbajnoki státuszba helyezte, vagyis bármikor kiállhat az aktuális világbajnokkal.

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]