Megőrülök érted

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Megőrülök érted
Mad About You
Műfaj Szituációs komédia

Alkotó(k) Paul Reiser
Danny Jacobson
Főszereplő(k) Paul Reiser
Helen Hunt
Anne Ramsay
Leila Kenzle
John Pankow
Richard Kind

Ország Flag of the United States.svg Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Epizódok 164 epizód
Gyártás
Részenkénti játékidő 22 perc
Sugárzás
Eredeti adó NBC
Eredeti sugárzás 1992. szeptember 23.1999. május 24.
További információk
IMDb-adatlap
TV.com-összefoglaló

A Megőrülök érted (eredeti címén Mad About You) egy amerikai televíziós sorozat, amelyet az NBC csatornán sugároztak 1992. szeptember 23 és 1999. május 24 között. Megjelent DVD-n és jelenleg is a világ több pontján sugározzák.

A sorozat a Paul Reiser és Helen Hunt által játszott friss házasokról szól, helyszíne pedig New York. Reiser játssza a dokumentumfilm-készítő Paul Buchmant, Hunt pedig a pr szakember Jamie Stemple Buchmant. A sorozat vége fele a párnak születik egy lánya, akit Mabelnek hívnak. A sorozat főként a friss házasok mindennapi küzdelmeiről - az apróktól egészen a nagyobbakig - szól humoros formában.

Helen Hunt és Paul Reiser a sorozat utolsó évadában már 1 millió dollárt kapott részenként, de a nézettség meredeken zuhant.

A sorozat főcímdalát, Final Frontier, Reiser és Don Was szerezte. A dalt eredetileg Andrew Gold énekelte, de az 1997-es évad közepétől Anita Baker előadásában készült változat szerepelt a sorozatban. Ez a változat szerepel a sorozat filmzenéit tartalmazó albumon is. Gold változata a Thank You For Being A Friend: The Best Of Andrew Gold című albumon található.

Főszereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Rendszeres vendégek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Vendégsztárok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Díjak[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Megőrülök érted (Mad About You) egy Golden Globe díjat, egy Peabody díjat, egy Genesis díjat, öt Emmy díj jelölést kapott a Kiváló Vígjátéksorozat (Outstanding Comedy Series) kategóriában, és a Legjobb minőségi vígjátékának (Best Quality Comedy) választották a Nézők a minőségi televízióért (Viewers For Quality Television).

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]