Mary Alice Young

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mary Alice Young
Született feleségek-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenéseVégzetes csütörtök (1.01. epizód)
MegalkottaMarc Cherry
MegszemélyesítőjeBrenda Strong
Mary Alice Young adatai
Valódi neveAngela Forrest
Neme
Elhunyt39 évesen
Foglalkozásaháztartásbeli, korábban ápolonő
HázastársaPaul Young
GyermekeiZach Young/Dana Taylor (mostohafia)

Mary Alice Young, születési nevén Angela Forrest[1] (1965. november 18.2004. szeptember 26.) egy fiktív személy, az amerikai ABC televíziós csatorna Született feleségek című sorozatának egyik szereplője. Az első évad első részében öngyilkosságot követ el, s onnantól kezdve ő az események narrátora. Magyar hangja Liptai Claudia.

Szerepe a történetben[szerkesztés]

Időrendben még az első évad története előtt kórházi ápolónő, gyermektelen, Deirdre Taylor barátja. 1993-ban a terhessége alatt drogfüggővé váló Deirdre felkeresi, hogy pénzt kérjen tőle – miután ő elutasítja, Deirdre felajánlja számára megvételre nemrég született gyermekét, amit a család el is fogad. Hogy a fiút később vissza ne követelhesse, az ajánlatot elfogadó Angela és férje, Todd Forrest Széplakra, a Lila Akác közbe költöznek és Paul Youngra, illetve Mary Alice Youngra változtatják nevüket.[2] Itt szoros barátságokat köt, s legközelebbi barátjaivá Bree Hodge, Lynette Scavo Susan Mayer és Gabriel Solis válnak.[3]

Deirde a költözés ellenére mégis a nyomukra akad és három évvel később kétszer is meglátogatja őket, hogy gyermekét újra magához vegye, ám a második alkalommal kialakuló dulakodásban Mary Alice megöli őt. A holttestet feldarabolják, ládába teszik és az udvaron épülő medencéjük közelében elrejtik.

Miután évekkel később Martha Huber rájön, hogy mi történt, zsarolni kezdi Maryt[forrás?], mire ő a bűntudatától hajtva öngyilkos lesz: egy revolverrel fejbe lövi magát.

Mint narrátor, illetve mint álmokban megjelenő személy[4][5] végig jelen van a sorozatban.

Jegyzetek[szerkesztés]